Покров Четверг 02.05.24, 13:26
Сайт
Главная » 2012 » Май » 24 » Вячеслав Задорожній провів офіційну зустріч із членами бізнес-місії Російської Федерації
17:41
Вячеслав Задорожній провів офіційну зустріч із членами бізнес-місії Російської Федерації
Вячеслав Задорожній провів офіційну зустріч із членами бізнес-місії Російської ФедераціїЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Вячеслав Задорожний провів офіційну зустріч із представниками ділових кіл регіонів Російської Федерації (РФ), що прибули на Дніпропетровщину в рамках україно-російського бізнес-форуму. Під час зустрічі Вячеслав Задорожний презентував  російській делегації інвестиційні можливості Дніпропетровщини та обговорив питання поглиблення взаємовигідного співробітництва між Дніпропетровським регіоном та Росією. 
Участь в зустрічі узяли заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов, перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський, виконуючий обов’язки начальника Головного управління економіки облдержадміністрації Анатолій Комірний, перший заступник Криворізького міського голови Костянтин Павлов, президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Віталій Жмуренко, директор Дніпропетровського інвестиційного агентства Віталій Биков. З боку російської сторони на зустрічі були присутні виконуючий обов’язки торгового представника Російської Федерації в Україні Сергій Соломін, а також представники політичних та ділових кіл Липецької, Белгородської, Ростовської, Самарської, Свердловської, Курської, Воронезької, Челябінської областей і Ставропольського краю РФ.
Метою візиту бізнес-місії РФ є посилення міжрегіональних та ділових зв’язків  між російськими та українськими підприємствами. У складі делегації – представники більше 30-ти російських компаній, регіональних торгово-промислових палат, місцевих адміністрацій. 
«Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул приділяє велику увагу міжрегіональному співробітництву. Російська Федерація - надійний партнер нашого регіону. У своїй зовнішньоекономічній діяльності Дніпропетровщина має найбільші обсяги експортно-імпортних операцій саме з Росією. В області зареєстровано 132 підприємства, в які вкладені російські інвестиції. Між Дніпропетровською областю та регіонами Росії існують 22 угоди про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. В тому числі – і з більшістю регіонів, представники яких приїхали у складі бізнес-місії. Ми розраховуємо, що Україно-Російський бізнес-форум стане ще одним кроком у зміцненні економічних відносин між нашими країнами, нашими регіонами і діловими колами», - сказав Вячеслав Задорожній.
Виконуючий обов’язки торгового представника Російської Федерації в Україні Сергій Соломін зазначив: «Дніпропетровська область традиційно є одним з найбільших торгових партнерів РФ, особливо в таких галузях, як металургія та машинобудування. Ділове партнерство між регіонами Росії та Дніпропетровщини буде тільки зміцнювати ті партнерські стосунки, які вже існують, і сьогодні з нами приїхали представники саме тих регіонів, які зацікавлені в співпраці з Дніпропетровщиною». 
В рамках російсько-українського бізнес-форуму на Дніпропетровщині пройдуть презентації українських та російських компаній, відбудуться переговори з потенційними партнерами та підписання договорів про співробітництво. 
З української сторони участь у бізнес-презентаціях візьмуть близько 70 підприємств, серед яких є представники космічної галузі, металургії, а також представники малого та середнього бізнесу. 
У рамках візиту на Дніпропетровщину 24 травня представники російської делегації відвідають електросталеплавильний завод «Дніпросталь», акумуляторний завод корпорації «Westa» та корпорацію «Агросоюз».
Як повідомив президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Віктор Жмуренко, 25 травня у рамках бізнес-презентацій, що будуть проходити у Дніпропетровській торгово-промисловій палаті, будуть підписані договори про співробітництво між Дніпропетровською ТПП, Липецькою та Белгородською торгово-промисловими палатами. 
Довідка
Під час візиту до України бізнес-делегація РФ відвідує Дніпропетровськ (24-25 травня) та Запоріжжя (23 травня). У складі делегації представники таких російських компаній:
ООО «Торговый дом КАМАЗ» (www.kamaz.ua);
ООО «Представительство Ростсельмаш в Украине» (www.rostselmash.com);
ОАО «Гидропривод» (www.gidroel.lipetsk.ru);
ООО «Ремонтно-механический завод» (www.rmzd.ru);
ОАО «Шебекинский машиностроительный завод» (www.shemz.ru);
ООО «НПО «Два + К» (www.dvak.ru);
«ООО Автом-2» (www.avtom-2.ru);
«Ростовагролизинг» (www.rostovagroleasing.ru);
ООО «Торговый дом Усть-Катавский вагоностроительный завод» (www.tdukvz.ru);
ООО «Газпромнефть Лубрикантс Украина» (www.gazpromneft-oil.com.ua);
ООО «Полипласт-Украина» (www.polyplast-un.ru);
НПО «Восстановление» (www.vosstan.com);
ОАО «Прожекторные угли»;
ОАО «Энергия» (www.oao-energiya.ru); 
ЗАО Научно-производственный холдинг «ВМП» (www.coldzinc.ru);
«Воронежский механический завод» – филиал ФГУП «ГКНПЦ им. М.В. Хруничева» (www.vmzvrn.ru/main.php);
ОАО «Турбонасос» (www.turbonasos.ru);
ЗАО «Энергомаш» (www.zmkbelgorod.ru/home);
ООО ЛПО «Электроаппарат» (www.elap.lipetsk.ru); 
Торговый дом «ЭЛВО-Украина» (www.elvo-ukraine.com.ua/);
ЗАО «Энергомаш (Екатеринбург) – Уралэлектротяжмаш» (www.energomash.ru);
ОАО «Стройдормаш» (www.zavod-sdm.ru);
ОАО «СТРОЙМАШ» (www.lzsom.ru);
ООО «Ласар» (www.lasar.ru);
ООО НПП «Валок-Чугун» (www.valok-chugun.ru);
Торговая сеть «Радуга» (www.radugakursk.ru);
Торговая сеть «Усадьба» (www.ts-usadba.ru);
ОАО «Воронежская кондитерская фабрика» (www.vkf.ru);
ООО «Майский чай» (www.maisky.ru);
ЗАО Фирма «Елецкие кружева» (www.elezkruzhevo.ru);
ОАО «Сбербанк РФ в Украине» (www.sberbank.com.ua).
У першому кварталі 2012 року зовнішньоторговельний оборот  Дніпропетровщини з Росією збільшився на 14,8%, в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року. На область за цей час припадало 8,7% загального товарообігу України з Росією. 
Загальний обсяг прямих інвестицій з Росії, залучених в економіку області, склав 61,3 млн дол. США. 
З Дніпропетровщини до Російської Федерації експортуються вироби з чорних металів - 24,1%, залізничні або трамвайні локомотиви, шляхове обладнання - 24%, чорні метали - 20,8%. 
З Росії імпортуються чорні метали - 36%, енергетичні матеріали, нафта та продукція перегонки - 29%, машини, апарати і механічні пристрої - 8,4%. 
Категория: Область | Просмотров: 768 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar