Покров Понедельник 20.05.24, 15:34
Сайт
Главная » 2011 » Октябрь » 28 » Вячеслав Задорожний: «Співпраця обласної влади з громадськими бізнес-організаціями посилює інтенсивність соціально-економічного розвитку
19:03
Вячеслав Задорожний: «Співпраця обласної влади з громадськими бізнес-організаціями посилює інтенсивність соціально-економічного розвитку

28 жовтня в Дніпропетровську пройшло розширене засідання Правління Українського союзу промисловців та підприємців. У засіданні взяли участь голова правління Українського союзу промисловців та підприємців, народний депутат Анатолій Кінах, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний та більше 100 представників бізнесу з усієї України.

Під час засідання обговорювалися питання підтримки національного товаровиробника, програми імпортозаміщення, умови кредитування бізнесу та необхідність удосконалення системи державних закупівель.

Анатолій Кінах зазначив, що завдяки ефективній роботі голови облдержадміністрації Олександра Вілкула Дніпропетровська область славиться високими темпами свого соціально-економічного розвитку, виробництвом продукції з високою доданою вартістю, великим кадровим потенціалом. Саме тому регіон обрано для проведення засідання Правління.

«На основі Програми розвитку країни нашого Президента Віктора Федоровича Януковича в регіоні розроблено й прийнято Комплексну стратегію розвитку Дніпропетровщини до 2015 року. До участі в її розробці залучені провідні компанії – «Делойт», «Монітор груп», Фонд «Ефективне управління». В основі Стратегії лежить проектний підхід. Усі наші дії спрямовані на конкретний результат – розвиток економіки, покращення життя наших громадян. Ефективна реалізація такого підходу дозволяє регіону утримувати високі темпи розвитку», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний.

Він підкреслив, що 26 жовтня 2010 року Дніпропетровська облдержадміністрація та Український союз промисловців та підприємців провели нараду з питань взаємодії та підписали Угоду про співпрацю. Це дозволило залучити зацікавлену громадськість регіону до реалізації спільних програм з соціально-економічного розвитку Дніпропетровщини. Така ефективна співпраця створює бізнесу сприятливі умови для роботи та робить його соціально відповідальним.

За півтора року роботу за завданням губернатора області Олександра Вілкула розроблено масштабну дебюрократизацію дозвільних послуг. Наразі у кожному районі та місті регіону створені дозвільні центри, які за принципом «єдиного вікна» видають підприємцям дозвільну документацію. Робота цих центрів контролюється облдержадміністрацією в он-лайн режимі за допомогою інформаційно-ресурсного центру «Відкрита влада».

Крім того, з метою ефективної співпраці обласної влади та бізнесу, за сприянням Олександра Вілкула створено Раду підприємців та Раду вітчизняних та закордонних інвесторів. Це майданчик для розробки нормативних актів у галузі розвитку бізнесу, залучення інвестицій та реалізації проектів розвитку міст та районів. Також в області для ефективності роботи з інвесторами створено Регіональне інвестиційне агентство. На сьогодні ним вже розроблено інвестиційну пропозицію майже на 1 млрд доларів США. Половина з них вже знаходиться у стадії супроводу.

За результатами 9 місяців поточного року економіка Дніпропетровщини продемонструвала зростання 105,9%. Наразі за обсягами реалізованої продукції регіон впевнено утримує перше місце в Україні. Дніпропетровська область виробляє 17% усієї промислової продукції України. Дніпропетровщина є лідером серед регіонів України  за обсягами залучених прямих інвестицій. Це практично 7,7 млрд доларів США.

Декілька днів тому на Дніпропетровщині з робочим візитом перебував Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Під час візиту Микола Азаров відвідав Південмаш та будівництво нового електросталеплавильного комплексу ТОВ «Металургійний завод «Дніпросталь». Прем’єр-міністр дав високу оцінку спільним зусиллям влади та бізнесу, підкреслив важливість такого партнерства для економіки України та світового суспільства, необхідність підвищення як експортного потенціалу, так і розвитку внутрішнього ринку.

Категория: Область | Просмотров: 642 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar