Покров Воскресенье 05.05.24, 20:59
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 20 » За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова провела зустріч з активом громадської організації «Союз Чорнобиль»
15:58
За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова провела зустріч з активом громадської організації «Союз Чорнобиль»
За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова провела зустріч з активом громадської організації «Союз Чорнобиль»За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела зустріч з активом обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» та керівниками міських й районних громадських осередків з нагоди відзначення 26-х роковин Чорнобильської катастрофи.
На нараді були обговорені питання щодо підвищення в області рівня соціального та медичного захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
 «26 квітня виповнюється 26 років зі дня найстрашнішої у світі техногенної катастрофи - аварії на Чорнобильській АЕС. Це великий біль для нашого народу. Ми завжди будемо пам’ятати тих героїв, які не жаліючи, свого здоров’я та життя, ліквідували катастрофу. Завдання кожного з нас – надати всебічну підтримку цим людям. Така позиція нашого Президента Віктора Януковича та губернатора Олександра Вілкула. Також для посилення співпраці та системного діалогу влади з громадськістю в жовтні 2011 року між облдержадміністрацією і обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» був підписаний Меморандум. Він є важливою складовою діалогу та направлений на підвищення рівня соціального захисту чорнобильців», - сказала Марія Пустова.
У рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича протягом 2012 року буде збільшено фінансування програм щодо забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, житлом, якісними медичними послугами та лікуванням онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій.
На Дніпропетровщині під керівництвом Олександра Вілкула реалізується комплекс програм з адресної підтримки Чорнобильців. 
Щорічно з обласного бюджету забезпечується фінансування статутної діяльності обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України». Зокрема, у 2011 році було виділено 320 тис грн, у тому числі придбано мікроавтобус. У 2012 році за ініціативи Олександра Вілкула протягом року буде виділено 140,6 тис грн. Відповідна підтримка статутної діяльності осередків міст і районів області передбачена і в місцевих бюджетах.
З початку року за рахунок державних програм профінансовано доплати чорнобильцям на продукти харчування, додаткові відпустки, обслуговування банківських позик, виплати на оздоровлення, компенсації сім’ям з дітьми та виплати стипендій на суму 15,6 млн грн.
В області створюється ефективна система медико-санітарного забезпечення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Для цього в області відкриті реабілітаційні відділення у Дніпропетровську (ОКЛ ім. Мечникова, Дніпропетровська міська багатопрофільна лікарня № 4, обласна дитяча клінічна лікарня), Дніпродзержинську (5 міська лікарня) та Кривому Розі (3 міська лікарня). Усі відділення оснащені сучасною технікою та спеціальним діагностичним обладнанням. 
На 2-й квартал цього року (квітень-травень-липень) від Міністерства соціальної політики України Дніпропетровська область отримала 414 путівок для санаторно-курортного лікування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, в тому числі 195 для лікування дітей. Вже з сьогодні, 20 квітня 2012 року, 37 дітей-Чорнобильців їдуть до санаторію «Березівські мінеральні води» Харківської області. Оздоровлення дітей постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи проводитиметься до кінця цього року.
У 2012 році у рамках програми щодо забезпечення державних соціальних гарантій і регіональних форм адресної підтримки ветеранів війни, інвалідів та окремих категорій громадян у Дніпропетровській області за ініціативи губернатора з обласного бюджету виділено 350 тис грн на оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи під час літніх канікул.
В рамках місцевих програм передбачено надання матеріальної допомоги 4 тис 830 Чорнобильцям на загальну суму 1,46 млн грн та адресної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг 230 дружинам померлих Чорнобильців, смерть яких не пов’язана з ліквідацією аварії на ЧАЕС, на суму 275 тис грн.
Як зазначила Марія Пустова, за завданням губернатора 26 квітня в усіх містах та районах області пройдуть урочисті заходи з ушанування героїв-чорнобильців. Зокрема, 26 квітня у Дніпропетровську відбудеться покладання квітів до пам’ятника «Чорнобильський дзвін» за участю керівництва області, міста та громадськості.

Довідка:
Внаслідок Чорнобильської катастрофи радіаційного забруднення зазнали 2 тисячі 293 населених пункти України, де проживало 2 мільйона 300 тисяч чоловік.
На ліквідацію аварії Дніпропетровщина залучила потужні матеріальні ресурси, науковий та технічний потенціал. 23 тисячі мешканців Дніпропетровської області стали учасниками ліквідації аварії та її наслідків. У той же час область прийняла з Чорнобильської зони та надала житло трьом тисячам сімей.
На цей час на території області мешкає 24 тис 748 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них 2 тис 764 інвалідів, 3 тис 742 дітей та 1 тис 210 вдів, які підпадають під дію Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Категория: Область | Просмотров: 633 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar