Покров Воскресенье 19.05.24, 05:15
Сайт
Главная » 2012 » Май » 8 » За дорученням Олександра Вілкула, Іван Ступак у рамках святкування Дня Перемоги відвідав Героя Радянського Союзу Олексія Колеснікова
20:11
За дорученням Олександра Вілкула, Іван Ступак у рамках святкування Дня Перемоги відвідав Героя Радянського Союзу Олексія Колеснікова
За дорученням Олександра Вілкула, Іван Ступак у рамках святкування Дня Перемоги відвідав Героя Радянського Союзу Олексія Колеснікова За дорученням Олександра Вілкула його заступник Іван Ступак у рамках святкування Дня Перемоги відвідав Героя Радянського Союзу Олексія Колеснікова. Від імені Президента України Віктора Федоровича Януковича та губернатора Олександра Вілкула Іван Ступак привітав ветерана з Днем Перемоги та вручив герою сертифікат на 50 тис грн. Кошти виділені з обласного бюджету.
«9 травня – це свята дата, яку завжди пам’ятатиме та шануватиме наш народ.  Чітка вимога губернатора Олександра Вілкула до кожного керівника в регіоні – першочергово вирішувати питання ветеранів.  Ми пишаємося героями, що здобули Перемогу в окопах, в тилу, в підпіллі, рівняємось на вас та працюємо, аби бути гідними Вашого подвигу»,- сказав Іван Ступак, звертаючись до Олексія Васильовича.
Олексію Васильовичу Колеснікову 91 рік, він Герой Радянського Союзу, нагороджений орденами «Вітчизняної війни (1-2 ступеню)», «Червоної Зірки», «Богдана Хмельницького» та 20-ма медалями. Має військове звання полковника; війну закінчив у Карелії у званні капітана, воював з 1941 по 1945 рр. В часи Великої Вітчизняної війни він був льотчиком-розвідником. 
Із 1960 року мешкає у Дніпропетровську, працював на підприємстві «Електромонтажпостачбуд» начальником цивільної оборони. У 1996 році пішов на пенсію та працював начальником охорони у Держуніверситеті. Має 56 років трудового стажу. 
Разом із гостем Олексій Васильович згадав роки бойової слави, поговорили і про життя молодшого покоління.

Довідка:
На Дніпропетровщині під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується потужна регіональна програма адресної соціальної підтримки ветеранів війни та інвалідів, у рамках якої у містах і районах реалізуються адресні проекти соціальної допомоги «Турбота», «Ветеран», «Здоров'я літніх людей» і низка інших. 
У рамках Соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича у травні 2012 року значно збільшено (для інвалідів війни більше як удвічі) щорічну разову допомогу ветеранам війни до Дня Перемоги:
● інвалідам війни 1 групи – 2200 грн;
● інвалідам війни 2 групи – 1920 грн; 
● інвалідам війни 3 групи – 1720 грн;
● учасникам бойових дій – 675 грн;
● членам сімей загиблих – 340 грн; 
● учасникам війни – 125 грн.
До 1 травня 2012 року таку грошову допомогу виплачено усім ветеранам війни, членам сімей загиблих та жертвам нацистських переслідувань.
В області постійно ведеться робота по забезпеченню ветеранів безкоштовним лікуванням, санаторно-курортним оздоровленням, забезпеченням житлом, надання послуг з ремонту житла, зубо- і слухо-протезування. У цьому році вже оздоровлено 1 тис 460 ветеранів війни. Всього протягом 2012 року планується оздоровити понад 5 тисяч ветеранів війни.  
Протягом 2012 року заплановано проведення ремонтів житла 134 ветеранам. На сьогодні вже виконано 9 ремонтів.
Обласна влада велику увагу приділяє питанням фінансової підтримки  громадських організацій ветеранів і інвалідів. У 2012 році обласній раді ветеранів надана фінансова допомога у розмірі 434 тис грн, а міським та районним осередкам – понад 2 млн грн. У рамках Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів, який щороку відзначається 11 квітня, Нікопольська організація борців антифашистського опору, Дніпропетровське обласне відділення Української спілки в’язнів та міські відділення цієї організації міст Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська та Новомосковська отримали від обласної влади сучасну оргтехніку.
Протягом І кварталу 2012 року за рахунок коштів обласного бюджету профінансовані видатки у тому числі на: 
● виплату обласної стипендії 119 жителям Дніпропетровщини, яким виповнилось 100 і більше років – 262,2 тис грн;
● для надання матеріальної допомоги 454 особам, які опинились у скрутному становищі – 139,6 тис грн;
Спеціалізовані медичні послуги надаються ветеранам війни в обласному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни на 210 ліжок і в госпіталі для ветеранів війни на 40 ліжок в с. Роздори Синельниківського району. Крім того, в лікувально-профілактичних закладах області функціонують палати для ветеранів війни загальним обсягом 1231 ліжко. На території області функціонує 51 територіальний центр соціального обслуговування одиноких пенсіонерів, непрацездатних громадян, інвалідів, які щороку безкоштовно обслуговують понад 30 тис ветеранів війни, в тому числі вдома 20 тис ветеранів. В області функціонує 18 будинків-інтернатів, в тому числі 4 – геріатричних пансіонатів, в яких на повному державному забезпеченні перебувають 213 ветеранів війни, з них 9 – інваліди війни.
На Дніпропетровщині проживають 130,5 тис ветеранів війни, в тому числі 10,5 тис інвалідів війни, 20,5 тис учасників бойових дій, 99,5 тис. учасників війни, три Герої Радянського Союзу, один ветеран нагороджений 4-ма медалями «За відвагу», 63 Герої Соціалістичної праці, 13 повних кавалерів ордена Трудової Слави.

Категория: Область | Просмотров: 731 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar