Покров Понедельник 20.05.24, 14:56
Сайт
Главная » 2011 » Октябрь » 28 » За ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за участі Головного управління МНС України у Дніпропетровській області в освітніх закладах
19:10
За ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за участі Головного управління МНС України у Дніпропетровській області в освітніх закладах

За ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за участі Головного управління МНС України у Дніпропетровській області у школах та дитячих садочках Дніпропетровщини у рамках виконання «Комплексного плану основних заходів із безпечної життєдіяльності дітей на 2011-2012 рр» пройшли Тижні знань з безпеки життєдіяльності.

У рамках Тижнів БЖД за участі представники Головного управління МНС області, пожежно-рятувальних підрозділів та фахівців навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у освітніх закладах пройшли відкриті уроки та тематичні ігри. Працівники МНС розповіли дітям про основні правила поведінки у побуті, використання побутових електроприладів, поведінку з предметами побутової хімії та алгоритм дій у випадку розлиття ртуті та інших хімічних речовин. Також звернули увагу на правила безпеки під час збору грибів, сильного вітру, шквалів та землетрусу.

У школах та дитячих садах оформили тематичні куточки юного рятівника. На стендах детально викладено порядок дій людини на випадок виникнення екстреної ситуації.

Як зазначив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, подібні профілактичні заходи дозволять дітям більш відповідально ставитись до своєї поведінки у побуті, щоб убезпечити своє життя.

Зокрема, у Дніпропетровську в спеціалізованій школі № 134 гуманітарного навчання та виховання було проведено урок азбуки безпеки. Учням показали спеціальні відеофільми про поведінку в надзвичайних ситуаціях різного виду, розповіли про алгоритм дій у разі небезпеки, а також у ігровій формі перевірили знання учнями правил безпечної поведінки. Крім того школярі отримали наглядні пам’ятки з телефоном рятувальної служби 101 та правилами безпеки життєдіяльності.

 

 

За інформацією Центру пропаганди ГУ МНС України в Дніпропетровській області

Категория: Область | Просмотров: 675 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar