Покров Суббота 18.05.24, 21:06
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 26 » За ініціативи і підтримки Олександра Вілкула цього року в місті Павлоград буде побудовано новий міст через річку Вовча
19:30
За ініціативи і підтримки Олександра Вілкула цього року в місті Павлоград буде побудовано новий міст через річку Вовча
За ініціативи і підтримки Олександра Вілкула цього року в місті Павлоград буде побудовано новий міст через річку Вовча Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів установчу нараду щодо будівництва нового мосту через річку Вовча у місті Павлоград. У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов, Павлоградський міський голова Іван Метелиця, начальник Дніпропетровського обласного управління водних ресурсів Володимир Добринін, начальник управління Державтоінспекції управління МВС України у Дніпропетровській області Микола Вовчук, начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Микола Сироватський та інші.
«Розвиток і модернізація інфраструктури – одне з головних завдань, яке реалізує обласна влада у рамках Програми реформ нашого Президента та Комплексної стратегії розвитку регіону. Нова сучасна інфраструктура – це комфортне і безпечне пересування, це реальний імпульс до соціально-економічного розвитку міст і районів нашого регіону та підвищення якості життя людей. І сьогодні в Павлограді розпочинаються роботи щодо будівництва нового сучасного мосту через річку Вовча, завдяки якому удвічі буде збільшено пропускну спроможність автопереїзду через річку, що дозволить знизити рівень заторів і загазованості повітря, значно підвищити швидкість, комфортність і безпеку пересування», – сказав Олександр Вілкул.
До 1996 року двосторонній рух автотранспорту через річку Вовча в Павлограді забезпечував мостовий комплекс, який складався із двох мостів, розташованих поруч. При цьому кожен з двох мостів забезпечував рух в односторонньому режимі. З них один міст був збудований 1958 року, другий – 1986 року. У 1996 році в зв’язку з початком руйнування конструкцій мосту 1958 року будівництва рух автомобільного транспорту через нього було припинено. Усі ці шістнадцять років  він використовувався як пішохідний. Натомість двосторонній автомобільний рух через річку Вовча до сьогодні забезпечує міст 1986 року будівництва шириною проїзної частини всього лише 9,5 м, що значно затримує рух через нього та часто викликає затори. 
2010 року Олександр Вілкул поставив завдання перед міською владою Павлограда розробити проект з демонтажу аварійного мосту і будівництва на його місці нового. З цією метою за завданням губернатора в  2011 році було розроблено  проектно-кошторисну документацію. Кошторисна вартість робіт з будівництва мосту склала 27,9 млн грн, з яких 22,9 млн грн з ініціативи Олександра Вілкула цьогоріч передбачено виділити з обласного фонду будівництва дорогі. Решту 5 млн грн буде надано з міського бюджету Павлограда. Будівництво нового моста планується завершити до кінця 2012 року. Таким чином, через річку Вовча в Павлограді буде забезпечено двосторонній рух транспорту в належному режимі. 2013 року за завданням губернатора передбачено провести реконструкцію дорожнього покриття сусіднього нині діючого моста. 
Павлоградський міський голова Іван Метелиця подякував губернатору Олександру Вілкулу за увагу до нагальних питань розвитку міста. «Автомобільний міст через річку Вовча був найаварійнішою зоною в Павлограді. За період з 2009 року на цьому місці відбулося 6 падінь транспорту, з них два – великовантажні фургони. Лише завдяки увазі та підтримці нашого губернатора Олександра Вілкула вирішення цього питання зрушило з мертвої точки. За два останні роки Павлограду надається системна підтримка: ведуться роботи з розчистки русла річки Вовча та створення рекреаційної зони вздовж неї, наразі вирішується питання з реконструкції мосту».
«При підтримці губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула наші ініціативи реально втілюються у життя. Разом ми примножуємо красу Павлограду, творимо нове місто Європейського рівня», - сказав генеральний директор «ДТЕК Павлоградвугілля» Артур Мартовицький.

Категория: Область | Просмотров: 678 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar