Покров Пятница 17.05.24, 13:59
Сайт
Главная » 2013 » Март » 20 » За минулий рік показник підліткових абортів на Дніпропетровщині зменшився утричі
14:21
За минулий рік показник підліткових абортів на Дніпропетровщині зменшився утричі
За минулий рік показник підліткових абортів на Дніпропетровщині зменшився утричіУ 2012 році показник підліткових абортів на Дніпропетровщині зменшився утричі. Якщо у 2011 році на 1 тис населення підліткового віку припадало 9 абортів, то в 2012 році цей показник зменшився до 3. Про це повідомила головний спеціаліст департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Катерина Каїра.
«Останніми роками ми бачимо тенденцію не лише до зменшення показників підліткових абортів, - каже Катерина Каїра. - Зменшилась кількість абортів й у жінок віком від 15 до 49 років. Це говорить про правильну державну політику в цій сфері, завдяки чому репродуктивний потенціал у регіоні становиться кращим».
Також вона зазначила, що крім цього, на Дніпропетровщині ведеться велика робота з профілактики небажаної вагітності. У рамках регіональної програми «Здоров’я дітей та матерів» на придбання засобів контрацепції щорічно виділяється близько 500 тис грн.
Для запобігання підліткової вагітності проводиться широка роз’яснювальна робота. Медичні працівники з різноманітних лікувальних установ області відвідують загальноосвітні заклади та спілкуються з підлітками щодо здорового способу життя.
«Під час таких зустрічей лікарі розповідають підліткам про те, як влаштований людський організм, які етапи розвитку він проходить, про правила особистої гігієни, сучасні засоби контрацепції, шкоду абортів, профілактику захворювань, що передаються статевим шляхом та інше. Ці теми подаються відверто та професійно, до того ж не лише у вигляді лекцій, а й у форматі тренінгів та ігор», - сказала Катерина Каїра.
Загалом у 2012 році у Дніпропетровській області було проведено 238 таких лекцій.

Категория: Область | Просмотров: 673 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar