Покров Суббота 04.05.24, 23:25
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 19 » За останні два роки на Дніпропетровщині капітально відновлено, а в більшості випадків наново відбудовано, понад 1,3 тис братських могил
14:22
За останні два роки на Дніпропетровщині капітально відновлено, а в більшості випадків наново відбудовано, понад 1,3 тис братських могил
За останні два роки на Дніпропетровщині капітально відновлено, а в більшості випадків наново відбудовано, понад 1,3 тис братських могилГолова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул узяв участь у засіданні Пленуму ради Дніпропетровської обласної організації ветеранів та вручив державні нагороди й відзнаки облдержадміністрації активістам ветеранської організації регіону з нагоди її 25-річчя. 
У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, перший заступник голови обласної ради Анатолій Адамський, начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Володимир Семенюк, начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург, заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України  в Дніпропетровській області Наталія Корнійчук. 
«Цього року Організація ветеранів України, в тому числі і Дніпропетровська обласна організація ветеранів та її місцеві осередки, відзначають своє 25-річчя. Від імені обласної влади я щиро вітаю вас з цим святом. І нам особливо приємно, що на останньому з'їзді Організації ветеранів України саме робота Дніпропетровської обласної організації ветеранів визнана кращою в країні. Це ще одне підтвердження того, що Дніпропетровщина – це регіон-лідер, регіон, який не тільки впевнено йде у майбутнє, а й гідно шанує свою історію, подвиг старшого покоління, яке дарувало нам найголовніше – незалежність рідної землі і мирне життя. А це – найголовніша умова для успішного розвитку нашого регіону і країни», - сказав Олександр Вілкул.
Згідно з Указом Президента України з нагоди 25-річчя Організації ветеранів України та за вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, багаторічну плідну громадську діяльність губернатор Олександр Вілкул вручив орден «За заслуги» ІІІ ступеня заступнику голови ради Дніпропетровської обласної організації ветеранів Євгенові Кучерову та орден княгині Ольги ІІІ ступеня секретарю Дніпропетровської обласної організації ветеранів Ларисі Полєонок. Ще п’ятьом активістам обласної організації ветеранів керівник області вручив відзнаки голови облдержадміністрації «За розвиток регіону», а одному – грамоту Дніпропетровської облдержадміністрації. 
Голова обласної ради ветеранів Станіслав Шевченко подякував губернатору Олександру Вілкулу за постійну турботу і суттєву підтримку обласної ветеранської організації та посилення соціального захисту ветеранів області. Зокрема, в 2012 році з обласного бюджету з ініціативи Олександра Вілкула на діяльність обласних організацій ветеранів та інвалідів виділено 772,4 тис грн. Це на 100 тис грн більше ніж минулого року. 
Особливу подяку ветерани області висловили губернатору за встановлений в минулому році у Кривому Розі перший на пострадянському просторі пам’ятник воїнам-штрафникам, полеглим під час звільнення Кривбасу від фашистських загарбників. 
«На Дніпропетровщині реалізується масштабна Регіональна програма з відновлення пам’ятників Великої Вітчизняної війни. І за останні два роки в області капітально відновлено, а в більшості випадків наново відбудовано, понад 1,3 тис братських могли, пам’ятників і монументів воїнам Великої Вітчизняної війни», - сказав Олександр Вілкул.
Під керівництвом губернатора на Дніпропетровщині створена потужна регіональна система соціальної підтримки ветеранів, яка по праву є однією з кращих в країні. Саме з ініціативи Дніпропетровського регіону по всій Україні сьогодні впроваджена система безкоштовного забезпечення ветеранів війни мобільним зв'язком за рахунок коштів місцевих бюджетів, а також щомісячна стипендія для громадян, яким виповнилося 100 і більше років. Зокрема, наразі в Дніпропетровській області безкоштовним мобільним зв’язком забезпечено близько 2 тис ветеранів, котрих немає можливості забезпечити стаціонарним телефонним зв’язком, на який вони мають право згідно з законодавством. 
У рамках Регіональної програми адресної підтримки ветеранів війни та інвалідів на 2010-2014 роки у містах і районах реалізуються адресні проекти соціальної допомоги «Турбота», «Ветеран», «Здоров'я літніх людей» і низка інших. В області постійно ведеться робота по забезпеченню ветеранів безкоштовним лікуванням, санаторно-курортним оздоровленням, забезпеченням житлом, надання послуг з ремонту житла, зубо- і слухо-протезування. 
Спеціалізовані медичні послуги надаються ветеранам війни в обласному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни на 210 ліжок і в госпіталі для ветеранів війни на 40 ліжок в с. Роздори Синельниківського району. Крім того, в лікувально-профілактичних закладах області функціонують палати для ветеранів війни загальним обсягом 1231 ліжко.
На території області функціонує 51 територіальний центр соціального обслуговування одиноких пенсіонерів, непрацездатних громадян, інвалідів, які щороку безкоштовно обслуговують понад 30 тис ветеранів війни, в тому числі вдома 20 тис ветеранів. В області функціонує 18 будинків-інтернатів, в тому числі 4 – геріатричних пансіонатів, в яких на повному державному забезпеченні перебувають 213 ветеранів війни, з них 9 – інваліди війни.
Протягом І кварталу 2012 року за рахунок коштів обласного бюджету профінансовані видатки у тому числі на: 
● виплату обласної стипендії особам, яким виповнилось 100 і більше років – 262,2 тис грн;
● для надання матеріальної допомоги  особам, які опинились у скрутному становищі – 139,6 тис грн;
У рамках Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів, який щороку відзначається 11 квітня, Нікопольська організація борців антифашистського опору, Дніпропетровське обласне відділення Української спілки в’язнів та міські відділення цієї організації міст Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська та Новомосковська отримали від обласної влади сучасну оргтехніку.
У рамках Соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича у                   2012 році значно збільшено (для інвалідів війни більше як удвічі) щорічну разову допомогу ветеранам війни до Дня Перемоги:
● інвалідам війни 1 групи – 2200 грн;
● інвалідам війни 2 групи – 1920 грн; 
● інвалідам війни 3 групи – 1720 грн;
● учасникам бойових дій – 675 грн;
● членам сімей загиблих – 340 грн; 
● учасникам війни – 125 грн.
Олександр Вілкул поставив завдання забезпечити святкові виплати ветеранам до Дня Перемоги не пізніше як до 5 травня поточного року. Згідно з розпорядженням губернатора ведеться підготовка до відзначення 67-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. 
На Дніпропетровщині проживають 130,5 тис ветеранів війни, в тому числі 10,5 тис інвалідів війни, 20,5 тис учасників бойових дій,  99,5 тис. учасників війни. З них троє Герої Радянського Союзу,  один ветеран  нагороджений 4-ма медалями «За відвагу», 63 Герої Соціалістичної праці, 13 повних кавалерів ордена Трудової Слави.

Категория: Область | Просмотров: 685 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar