Покров Воскресенье 28.04.24, 15:43
Сайт
Главная » 2012 » Май » 22 » За перший квартал 2012 року на Дніпропетровщині 318 осіб з особливими потребами охоплені заходами по працевлаштуванню
15:24
За перший квартал 2012 року на Дніпропетровщині 318 осіб з особливими потребами охоплені заходами по працевлаштуванню
За перший квартал 2012 року на Дніпропетровщині 318 осіб з особливими потребами охоплені заходами по працевлаштуванню За перший квартал 2012 року на Дніпропетровщині 318 осіб з особливими потребами охоплені заходами по працевлаштуванню, що становить 40% від тих, хто звернувся (середній показник по Україні складає 25%).
За перший квартал 2012 року працевлаштовано 184 інваліди, до громадських робіт залучено 25 осіб, проведено перенавчання 64 осіб (з них 34 інваліди працевлаштовано), 6 осіб розпочали підприємницьку діяльність після отримання одноразової допомоги по безробіттю, 15 осіб пройшли професійне навчання, 24 робочих місця створено за рахунок Фонду соціального захисту інвалідів.
«Люди з особливими потребами можуть та хочуть працювати та вкладати свою долю праці у розвиток регіону. На Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула реалізується низка програм із соціального захисту інвалідів. Упроваджуються системні заходи з урахуванням потреб людей з обмеженими фізичними можливостями: створюються спеціальні робочі місця, проводиться навчання за спеціальними методиками та перенавчання, приділяється велика увага лікуванню людей з особливими потребами», - сказав начальник головного управління праці та соціального захисту населення Володимир Семенюк.
Крім того в області функціонує 12 підприємств громадських організацій інвалідів, які стабільно працюють. Серед них – мережа спеціалізованих підприємств для незрячих і глухих людей, а саме: 5 навчально-виробничих підприємств системи Українського товариства організації сліпих і 2 підприємства Українського товариства організації глухих. На цих підприємствах створені робочі місця для понад 1,5 тисячі працюючих інвалідів, у тому числі близько 1 тисячі місць для працюючих інвалідів з проблемами зору і слуху .
Всього на 4,7 тисячі підприємствах області працює біля 30 тисяч інвалідів.
Категория: Область | Просмотров: 598 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar