Покров Воскресенье 05.05.24, 19:18
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 20 » За підтримки губернатора Олександра Вілкула відкрито другу міжнародну студентську конференцію «Модель Організацій Об’єднаних Націй DIPMUN»
19:54
За підтримки губернатора Олександра Вілкула відкрито другу міжнародну студентську конференцію «Модель Організацій Об’єднаних Націй DIPMUN»
За підтримки губернатора Олександра Вілкула відкрито другу міжнародну студентську конференцію «Модель Організацій Об’єднаних Націй DIPMUN»У Дніпропетровську у рамках святкування Дня Європи за підтримки губернатора Олександра Вілкула відкрито другу міжнародну студентську конференцію «Модель Організацій Об’єднаних Націй DIPMUN». Вона проходитиме з 20 по 22 квітня цього року на базі Національного Гірничого Університету. В урочистому відкритті взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, Почесний Генеральний консул Республіки Туреччина в Дніпропетровську Ігор Ханін, Почесний консул Республіки Вірменія в Дніпропетровській області Арсен Аветисян, ректор  Національного гірничого університету Геннадій Півняк, засновники конференції Ксенія Тюхменьова і Євген Федоренко. Конференція зібрала понад 70 студентів з різних міст України, Грузії, Румунії, Латвії та Польщі.
«Підтримка молодіжних ініціатив та формування потужного інтелектуального середовища є одним із ключових напрямків реалізації масштабного регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», ініційованого губернатором Олександром Вілкулом. В області щорічно проводиться понад 300 наукових конференцій, круглих столів, зустрічей та семінарів. І сьогоднішня міжнародна конференція є одним із яскравих прикладів спільної роботи обласної влади та молоді. Упевнена, що плідний діалог та обмін досвідом між  учасниками цього заходу сприятимуть появі нових знайомств, ідей і проектів», - сказала Марія Пустова.
«Організація Моделі ООН в стінах Національного Гірничого Університету стає традицією нашого міста і об'єднує студентів з різних міст України та інших країн світу. Ми вдячні голові Дніпропетровської облдержадміністрації Олександру Вілкулу та офісу ООН в Україні, які всебічно підтримують ініціативи молоді», - сказала співзасновник Моделі ООН DIPMUN Ксенія Тюхменьова.
Модель ООН – це поєднання наукової конференції та рольової гри, в ході якої імітується робота основних органів Організації Об'єднаних Націй, згідно з її статутом, офіційним нормам і законам діяльності. Кожен учасник конференції виступає в якості делегата від обраної країни, відстоює інтереси своєї держави в рамках обговорюваної теми. Мета дебатів – знайти компромісне рішення для проблем світового масштабу, яке враховуватиме особливості та потреби всіх країн ООН. Обов'язковим є те, що мова спілкування - англійська. На сьогоднішній день більше 400 тис студентів з усього світу беруть участь в подібних Моделях. 
Робота конференції  проходитиме в п'ятьох комітетах: Європейська Рада (питання про проблеми національних меншин в ЄС); програма ООН з проблем навколишнього середовища (питання пошук нових можливостей реалізації енергозберігаючих технологій), Економічна і соціальна рада (питання про зниження рівня бідності в рамках Програми ООН «Цілі Розвитку Тисячоліття»); всесвітня Організація Охорони Здоров'я (питання про проблему контрацепції в країнах, що розвиваються); Рада з прав людини (питання про побудову демократії: виклик авторитарних режимів).
Заключним етапом конференції буде підписання резолюції у кожному комітеті та нагородження найкращих спікерів.


Контактна інформація: Федоренко Євген, тел: 096 188 96 40. 
Сайт - www.dipmun.org

Категория: Область | Просмотров: 619 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar