Покров Суббота 18.05.24, 14:52
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 25 » За підтримки Олександра Вілкула Дніпропетровському спортсмену-паралімпійцю Вадиму Нестеренку придбано комплектуючі для протезів
21:47
За підтримки Олександра Вілкула Дніпропетровському спортсмену-паралімпійцю Вадиму Нестеренку придбано комплектуючі для протезів
За підтримки Олександра Вілкула Дніпропетровському спортсмену-паралімпійцю Вадиму Нестеренку придбано комплектуючі для протезівЗа підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створюються належні умови для підготовки спортсменів-паралімпійців. Зокрема, за дорученням голови облдержадміністрації його заступник Марія Пустова вручила комплектуючі для протезів, колінні суглоби Дніпропетровському спортсмену-паралімпійцю Вадиму Нестеренку. На їх придбання за ініціативи Олександра Вілкула було виділено 86 тис грн. 
«Від Дніпропетровської області вже налічується 46 кандидатів на участь у ХІV Паралімпійських іграх 2012 року. Один із них – майстер спорту України міжнародного класу Вадим Нестеренко. Він кандидат номер один, але через те, що його протези зношені, участь Вадима у Паралімпійських літніх іграх стала під загрозою. Завдяки підтримці Олександра Вілкула це питання вирішено. За його дорученням, я передаю ці сучасні протези колінних суглобів. Впевнена, що це значно покращить можливості Вадима та допоможе здійснити його мрію щодо участі в Паралімпійських іграх. Перемоги Вадима дають надію тисячам інвалідів вірити у себе та у свої сили», - сказала Марія Пустова.
Вадим Нестеренко – випускник Дніпропетровського Державного університету та має значні успіхи у міжнародних змаганнях, гідно представляючи наш регіон та країну у складі збірної команди України зі стрільби кульової серед спортсменів-інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату та кандидатом на участь у XIV літніх Паралімпійських іграх 2012 року в Лондоні (Великобританія). 
«Якість життя розвиненого суспільства характеризується не тільки матеріальними речами, а й тим, наскільки у ньому комфортно почувають себе люди, які найбільше потребують державної уваги і підтримки - люди з обмеженими фізичними можливостями. Губернатор Олександр Вілкул приділяє особливу увагу такій категорії населення. В рамках Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Януковича в області створюються всі належні умови для інвалідів щодо безперешкодного їх доступу на спортивні споруди та організації тренувального процесу. Приклад таких сильних духом людей, як Вадим Нестеренко, які не скорилися долі, а знайшли себе і досягли великі успіхи у спорті, є надзвичайно важливим у сьогоднішньому житті», - сказала Марія Пустова. 
«Допомога інвалідам від держави вкрай необхідна. Людська особистість визначається не за її добробутом чи багатством, людське обличчя видно саме там, де проявляються співчуття, допомога і доброта. Я дуже радий, що такі якості притаманні владі Дніпропетровської області. Завдяки цьому такі люди, як я, не залишаються десь на узбіччі життя, а приносять користь державі. Придбання цих комплектуючих для протезів – це рішення життєво важливої проблеми, яка допоможе мені не тільки тренуватися, але й жити. Я вдячний нашому губернатору Олександру Вілкулу за підтримку», - сказав Вадим Нестеренко.
Для створення належних умов та організації фізкультурно-оздоровчої, реабілітаційної та спортивної роботи серед інвалідів у Дніпропетровську працює регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» в інших області та Дніпропетровська обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа для дітей-інвалідів (ДОС ДЮСШ). На їх діяльність у 2012 році з обласного бюджету виділено понад 3,5 млн грн. Також в області працюють Дніпродзержинський міський центр «Інваспорт» та 10 спортивних клубів «Інваспорт». В спортивних гуртках та оздоровчих групах навчальних закладах області займається  близько 2 тис спортсменів з вадами здоров’я.
За підтримки Олександра Вілкула в області щорічно проводяться понад                 40 спортивних заходів та змагань з плавання, легкої атлетики, настільного тенісу, баскетболу серед спортсменів-інвалідів. Зокрема, дитяча спартакіада                        «Повір у  себе», змагання серед учнів спеціальних шкіл-інтернатів усіх назологій, тощо. 
У цьому році Дніпропетровські спортсмени-інваліди  вже взяли  участь у                     44 всеукраїнських заходах, де вибороли -  12  золотих, 5 срібних  та  4 бронзових  медалі. На  міжнародних  змаганнях  спортсмени  вибороли  3 золотих та                           3 срібних нагороди.
До складу  національних  збірних  команд  України  з  видів  спорту  серед інвалідів входить 131 спортсмен. Серед них 54 спортсмени з ураженнями              опорно-рухового  апарату, 64 – з вадами  слуху, 7 – з вадами  зору, 6 – з  ураженнями  інтелекту.
У цьому році забезпечено  житлом  за договорами  з підприємствами Дніпропетровська 5  спортсменів-інвалідів, членів  збірних  команд  з  футболу та волейболу  серед  спортсменів з вадами  слуху.
Довідка:
На сьогодні в області фізкультурно-реабілітаційні заняття для інвалідів на пільгових умовах проходять у 14 спортивних спорудах. Зокрема, це зал настільного тенісу на базі Обласної школи вищої спортивної майстерності, спортивний зал та плавальний басейн Дніпропетровського вищого училища фізичної культури, зал фізичної реабілітації та пауерліфтингу на базі Дніпропетровського  державного інституту медико-соціальних проблем інвалідності, спортивний зал Дніпропетровського державного хіміко-технологічного університету, спортивний зал обласного музичного училища, стадіон, стрілецький тир, плавальний басейн та спортивний зал СК «Метеор» (м. Дніпропетровськ), спортивний зал СШ №3 (м. Нікополь), плавальний басейн «МіКомп» (м. Дніпродзержинськ), плавальний басейн (м. Орджонікідзе), стадіон та басейн СК «Ювілейний» (м. Жовті Води), стрілецький тир ДЮСШ №3  (м. Марганець).

Категория: Область | Просмотров: 651 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar