Покров Воскресенье 19.05.24, 04:41
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 13 » Заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак перевірив умови, в яких служитимуть призовники у військових частинах Дніпропетровщини
19:17
Заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак перевірив умови, в яких служитимуть призовники у військових частинах Дніпропетровщини
Заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак перевірив умови, в яких служитимуть призовники у військових частинах ДніпропетровщиниЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Іван Ступак зустрівся із військовими 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади 6-го гвардійського армійського корпусу та перевірив умови проходження строкової служби призовників. 10 квітня сюди було направлено 42 зі 100 перших призовників, відправлених на строкову військову службу у 2012-му році. 
25-а окрема Дніпропетровська повітрянодесантної бригада є складовою частиною аеромобільних військ Сухопутних військ Збройних Сил України. Ця частина є унікальною за своїм призначенням (підготовлена для самостійних дій у тилу противника) та озброєнням (має у своєму складі БМД-1, БМД-2, БТР-Д, 2С9 "Нона”) та може десантуватися у повному складі з технікою та особовим складом для виконання отриманого завдання.
У рамках візиту до військової частини Іван Ступак вшанував пам'ять вояків, які загинули під час виконання завдання в Баку у 1989 році. Також він зустрівся із солдатами, які нещодавно прибули на строкову службу, оглянув парк бойових машин, перевірив побутові умови, в яких житимуть новобранці, ознайомився із навчанням майбутніх десантників та підготовкою солдат, які служать вже півроку – солдати продемонстрували стрибки з парашутної вишки. 
«Ми приїхала сьогодні сюди, щоб родини солдатів, які проходять строкову службу бачили, як живуть їхні сини. Як і батьки, обласна влада зі свого боку опікується побутом та умовами служби наших юнаків. Вони оберігатимуть мир на нашій землі та носять гідне звання українських військових. Наш Президент Віктор Федорович Янукович приділяє значну увагу підвищенню престижу Української армії, відновленню поваги до професії військового. Україна – мирна держава і, враховуючи її геополітичне положення, Президент ставить перед нами завдання створити боєздатний, мобільний, оптимальний за кількістю озброєння та чисельністю особовий склад Збройних Сил, який здатний ефективно забезпечувати оборону України та брати участь у міжнародних зусиллях з підтримання миру та безпеки. Військові - це честь та гідність держави, це сміливі люди, які віддано служать своїй рідній землі. Завдання обласної влади забезпечити, як військово-патріотичне виховання молоді, так і підтримку військових формувань, що знаходяться на території Дніпропетровщини», - сказав Іван Ступак.
Також він зазначив, що обласна влада зі свого боку надає підтримку військовим частинам та військовим містечкам, розташованим в регіоні. Зокрема, 25-тій окремій Дніпропетровській повітрянодесантній бригаді у січні надано допомогу для ремонту покрівлі у казармі бригади.  
Значна увага приділяється і військовим містечкам Гвардійське та Черкаське, у яких живуть сім’ї офіцерів. З ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за підтримки Президента України Віктора Януковича вже прийнято рішення про передачу житлового фонду, об’єктів соціально-культурної сфери та інженерних мереж селищ міського типу Гвардійське та Черкаське в комунальну власність територіальних громад Новомосковського району. Це дозволить утримувати ці населені пункти з місцевих бюджетів. Вже вирішене питання з організацією безперебійного водопостачання до будинків мешканців селища, вжиті заходи щодо забезпечення дітей місцями у дитячих садках.
Як повідомлялося, з ініціативи голови облдержадміністрації Олександра вілкула на Дніпропетровщині проходить Місячник обороно-масової роботи, присвячений Дню Перемоги. Він розпочався 10 квітня урочистостями з нагоди відправки призовників на строкову військову службу. Уроки мужності до Дня Перемоги пройдуть в усіх школах регіону.


Довідка:
Відповідно до наказу Міністра оборони України від 5 травня 1993 року в місті Болград Одеської області на базі 98-ї гвардійської повітрянодесантної дивізії почато формування 1-ї аеромобільної дивізії Збройних Сил України. На базі 217-го гвардійського парашутнодесантного полку зі складу 
98-ї повітрянодесантної дивізії формується 25-а повітрянодесантна бригада.
З травня по липень 2002 року 25-а повітрянодесантна бригада 
1-ї аеромобільної дивізії була передислокована в смт Гвардійське Новомосковського району Дніпропетровської області.
8 листопада 2002 року наказом Міністра оборони України 25-а окрема повітрянодесантна бригада була виведена зі складу 1-ї аеромобільної дивізії та передана до складу 6-го гвардійського армійського корпусу. Бригада отримала назву – 25-а окрема Дніпропетровська повітрянодесантна бригада.
Найяскравіше морально-бойові якості виявилися в період перебування гвардійців-десантників в республіці Афганістан. Школу мужності і героїзму в період з 1979 по 1989 роки пройшли 119 офіцерів і прапорщиків полку.
З 1 жовтня 2008 року миротворчі завдання у Косовому у складі спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат” багато¬національної тактичної групи "East” сил КФОР виконували військовослужбовці 1-го парашутно-десантного батальйону 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади 6-го гвардійського армійського корпусу під керівництвом начальника штабу – першого заступника командира 25-ї окремої повітрянодесантної бригади підполковника Олександра Комісарова.
За шість місяців виконання завдань у Косовому українські миротворці "УкрПолбату” 11-ї ротації провели понад 800 патрулювань, виставили близько 100 спостережних постів, оглянули понад 2000 автомобілів та більше 4000 осіб.

Категория: Область | Просмотров: 698 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar