Покров Пятница 17.05.24, 11:06
Сайт
Главная » 2013 » Март » 22 » Зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Республікою Таджикистан у 2012 році збільшився майже на 30%
20:02
Зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Республікою Таджикистан у 2012 році збільшився майже на 30%
Зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Республікою Таджикистан у 2012 році збільшився майже на 30% та склав 4,8 млн дол. США. Про це стало відомо під час офіційної зустрічі першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Крупського з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Таджикистан Шухратом Султоновим.  
«Дніпропетровщина укріплює свій статус надійного партнера на міжнародній арені. У цьому році свій потенціал наш регіон представив у Європарламенті та на туристичній виставці ITB Berlin. Наш губернатор Дмитро Колєсніков зацікавлений у подальшому розвитку міжнародного співробітництва», - сказав Анатолій Крупський. 



Він також зазначив, що між Дніпропетровською областю та Таджикистаном налагоджена ефективна співпраця. Зокрема, між Дніпропетровською облдержадміністрацією та Виконавчим органом державної влади Согдійської області Республіки Таджикистан в місті Душанбе діє Угода про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво.  А у 2011 році регіон з робочим візитом відвідав Президент Таджикистану Емомалі Рахмон. 
Під час зустрічі Анатолій Крупський також привітав з національним святом Новруз, яке внесено ЮНЕСКО в Репрезентативний список нематеріальної культурної спадщини людства.
«До культури та традицій різних народів на Дніпропетровщині ставляться з повагою та з інтересом. Вітаємо таджицьку громаду зі святом Новруз – святом початку весни», - сказав Анатолій Крупський.

Зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Республікою Таджикистан у 2012 році збільшився майже на 30%

Шухрат Султонов подякував за привітання та наголосив, що в Дніпропетровській області реалізується багато проектів, які є цікавими і для таджицької сторони. Зокрема, це освітні проекти, оскільки в регіоні навчаються 35 таджицьких студентів. Також Таджикистан зацікавлений у  співпраці у сільськогосподарській галузі.
У 2012 році обсяг експорту товарів до Таджикистану у порівнянні з 2011 роком збільшився на 30,6% і становив 4,8 млн дол. США. Дніпропетровська область до Таджикистану експортувала папір та картон (47,5% у загальному обсязі експорту товарів з області до Таджикистану), продукти переробки овочів та плодів (19%), продукти із зернових культур (8,4%), керамічні вироби (6,8%), машини, апарати і механічні пристрої (3,9%), продукти хімічної промисловості (3,6%), електричні машини і устаткування (3,1%), вироби з чорних металів (3,1%). 

Категория: Область | Просмотров: 722 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar