Покров Пятница 19.04.24, 12:13
Сайт
Главная » 2021 » Март » 30

Нікопольський відділ організації роботи організаційно – розпорядчого управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що оподатковуваним доходом фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність вважається сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності.


Нікопольський відділ організації роботи організаційно – розпорядчого управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області надає роз’яснення щодо правильності оподаткування доходів, отриманих від надання в оренду земельного паю. Об’єкт оподаткування податком на доходи фізичних осіб за операціями з надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю) визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше ніж 3 відс. визначеної відповідно до законодавства вартості земельної ділянки, земельної частки (паю).


В Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області днями відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо переваг використання платниками податків електронних сервісів ДПС, зокрема, щодо подання звітності в електронному вигляді.

На запитання платників відповідала старший державний інспектор Марганецької ДПІ ГУ ДПС у Дніпропетровській області Валентина ПЛАХОТНИК.


Президентом України підписано Закон «Про Бюро економічної безпеки України», що є важливим кроком для посилення захисту економічних інтересів держави та чесного бізнесу.

«Ми постійно чуємо від бізнесу про незахищеність від свавілля різних державних силових  структур. У той же час в державі діють усталені тіньові економічні об’єднання, що вже фактично перетворились на справжні злочинні угрупування в економічній сфері», - зауважив Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко.