Покров Пятница 17.05.24, 13:34
Сайт
Главная » 2013 » Март » 18 » Анатолія Крупського обрано заступником Дніпропетровського обласного відділення Національного олімпійського комітету України
18:13
Анатолія Крупського обрано заступником Дніпропетровського обласного відділення Національного олімпійського комітету України
17 березня у Дніпропетровську пройшла ІV звітно-виборча Асамблея Дніпропетровського обласного відділення Національного олімпійського комітету України. Головою Дніпропетровського обласного відділення НОК України  знов обрано Андрія Павелка, його заступником - першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Крупського. У роботі Асамблеї також взяли участь президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, голова обласної ради Євген Удод. 
Голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков привітав Анатолія Крупського з цією посадою та зазначив, що для ефективного розвитку фізичної культури та спорту дуже важливою є співпраця влади та спортивних організацій. «Переконаний, що Анатолій Крупський як управлінець високого класу і як людина, яка усе життя займається спортом та популяризує спорт,  зробить великий внесок у роботу регіонального відділення НОК», - зазначив Дмитро Колєсніков.

Анатолія Крупського обрано заступником Дніпропетровського обласного відділення Національного олімпійського комітету України

Губернатор наголосив, що у найближчі роки перед регіоном стоять великі завдання з організації змагань міжнародного рівня. Зокрема, на Дніпропетровщині буде проведено Чемпіонат Європи з баскетболу «Євробаскет-2015», у рамках якого у Дніпропетровську буде реконструйовано Палац спорту «Метеор» та виділено кошти на розвиток існуючої інфраструктури - реконструкцію доріг та благоустрій. 
Дмитро Колєсніков також наголосив: «У 2016 році в Бразилії відбудуться ХХХІ Олімпійські ігри. Разом з Дніпропетровським обласним відділенням Національного олімпійського комітету України ми маємо підготувати дніпропетровських спортсменів так, щоб скарбниця Дніпропетровщини поповнилася олімпійськими медалями», - сказав губернатор. Нагадаємо, на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні спортсмени Дніпропетровщини здобули 4 золоті та 1 срібну медалі.
Сьогодні Дніпропетровське обласне відділення Національного олімпійського комітету України знаходиться серед лідерів в рейтингу України. До його складу входять 38 Федерації з олімпійських видів спорту.



Дніпропетровське обласна відділення НОК України проводить такі заходи: Олімпійських день, Олімпійський урок, Олімпійський тиждень, Олімпійське Лелеченя, Олімпійське Літо, Олімпійська Книга, Олімпійський Куточок, урочисті проводи олімпійців на олімпійські ігри, підтримка олімпійців, зустріч олімпійців з олімпійських ігор, факельна естафета «Передай вогонь перемоги».
В планах у членів Дніпропетровського  обласного відділення НОК України - внести до обласної програми соціально-економічного розвитку регіону пропозиції щодо підтримки олімпійського руху. Зокрема, розміщення у загальноосвітніх та середніх  школах області інформаційних стендів та матеріалів про видатних олімпійців Дніпропетровщини та України, про Національний олімпійський комітет України, про федерації з видів спорту, продовжити проведення традиційних турнірів імені відомих олімпійців.
Довідка: Звітно-виборча конференція проводиться раз на чотири роки. Чисельність обласної ради ДОВ НОК України – 94 чоловік, серед яких чемпіони й призери Олімпіад: Віктор Савченко, Юрій Зайцев, Діна Міфтахутдинова, Евген Браславець та інші. Зараз ДОВ НОК України нараховує 10 комітетів та асоціація олімпійців. 


Категория: Область | Просмотров: 827 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar