Покров Понедельник 29.04.24, 10:39
Сайт
Главная » 2012 » Май » 10 » Для реалізації регіонального проекту «Родина для дитини» спеціалісти служб у справах дітей Дніпропетровщини вивчатимуть британський досвід
22:54
Для реалізації регіонального проекту «Родина для дитини» спеціалісти служб у справах дітей Дніпропетровщини вивчатимуть британський досвід
Для реалізації регіонального проекту «Родина для дитини» спеціалісти служб у справах дітей Дніпропетровщини вивчатимуть британський досвідУ рамках Меморандуму про співпрацю, підписаного головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Вілкулом з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України», та спільного регіонального проекту розвитку сімейних форм виховання «Родина для дитини» 10 спеціалістів служб у справах дітей Дніпропетровщини візьмуть участь у навчальних тренінгах у Лондоні. Протягом тижня спеціалісти вивчатимуть британський досвід реформування системи інтернатних закладів. 

Обмін досвідом британських фахівців та спеціалістів Дніпропетровщини триватиме із 13 по 19 травня 2012 року. У рамках навчання буде презентована робота служби у справах дітей у Великобританії, суду у сімейних справах Лондона та британська система заходів, яка націлена на скорочення кількості дітей у інтернатних закладах та попередження їх потрапляння у такі установи. 
«Процес усиновлення, сімейні стосунки, долі дітей – дуже тонка та делікатна сфера, яка потребує особливого ставлення. Питання покращення умов виховання дітей, які втратили батьків, є актуальними в усьому світі, і європейські країни мають великий досвід у їх вирішенні. Ми вивчаємо кращі світові системи виховання дітей-сиріт. На Дніпропетровщині разом з фондом Ріната Ахметова запроваджено один з перших системних регіональних проектів, який спрямований на перехід від інтернатних форм виховання до сімейних. Ми використовуємо найкращі національні та світові надбання у сфері усиновлення, аби зробити дітей Дніпропетровщини, які втратили батьків та батьківське піклування, щасливими та створити для них нові люблячі сім’ї», - сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Протягом тижня спеціалісти Дніпропетровщини відвідають державні дитячі центри «Упевнений старт» ім. Амблер та ім. Кейт Гринауей, незалежну організацію з фостерного виховання#, центр з підтримки родин з дітьми з особливими потребами, державний малокомплектний дитячий дім района Харингей. У рамках навчальної поїздки Британська асоціація з усиновлення та фостерного виховання проведе тренінг з фостерного виховання на тему: «Відбір, підготовка й підтримка батьків, які взяли прийомних дітей у родину». 
У 2011 році в Дніпропетровській області проведено низку навчальних тренінгів для батьків-вихователів та прийомних батьків, фахівців соціальних служб та служб у справах дітей. Зокрема, минулого року в жовтні за підтримки Олександра Вілкула і благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» в селі Орлівщина Новомосковського району на базі готельно-туристичного комплексу «Самара» пройшли тренінги для прийомних батьків та батьків-вихователів, у травні цього року у Ялті пройшов тренінг щодо роботи з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах та влаштування дітей до сімейних форм виховання. У тренінгах взяли участь 60 представників Дніпропетровської області. Це спеціалісти служб у справах дітей, прийомні батьки та батьки-вихователі. Організаторами навчальних тренінгів виступили Дніпропетровська облдержадміністрація, служба у справах дітей облдержадміністрації, Дніпропетровський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та фонд Ріната Ахметова «Розвиток України». 
Категория: Область | Просмотров: 732 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar