Покров Четверг 16.05.24, 00:29
Сайт
Главная » 2012 » Май » 10
За рік дії Закону України «Про доступ до публічної інформації» Дніпропетровською облдержадміністрацією опрацьовано більше 270 запитів Президент України Віктор Янукович впроваджує європейські стандарти відкритості і прозорості в роботі органів державної влади. Важливим кроком на цьому шляху стало підписання Главою держави Закону України «Про доступ до публічної інформації». На виконання цього закону Президент України підписав Укази «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» та «Про першочергові заходи щодо забезпечення доступу до публічної інформації в допоміжних органах, створених Президентом України». Ці Укази покликані забезпечити реалізацію конституційного права громадян вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію. Віктор Янукович поставив завдання забезпечити доступ громадян до публічної інформації відповідно до вимог цього закону. Закон України «Про доступ до публічної інформації» вступив у силу 9 травня 2011 року.

Для реалізації регіонального проекту «Родина для дитини» спеціалісти служб у справах дітей Дніпропетровщини вивчатимуть британський досвідУ рамках Меморандуму про співпрацю, підписаного головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Вілкулом з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України», та спільного регіонального проекту розвитку сімейних форм виховання «Родина для дитини» 10 спеціалістів служб у справах дітей Дніпропетровщини візьмуть участь у навчальних тренінгах у Лондоні. Протягом тижня спеціалісти вивчатимуть британський досвід реформування системи інтернатних закладів. 


На Дніпропетровщині реалізуються європейські принципи спілкування влади та суспільства з метою підвищення ефективності охорони здоров’яДля публічного обговорення етапів модернізації охорони здоров’я, а також збору думок та пропозицій громадян у Дніпропетровській області розпочала роботу Громадська платформа з питань реформування охорони здоров’я. 
Громадська платформа була створена за ініціативи представників обласної ради ветеранів, обласної організації «Берегиня України», обласної профспілкової організації працівників охорони здоров’я України та Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації, яка об’єднує провідні громадські організації регіону. 

Статистика постраждалих від вибухів у Дніпропетровську станом на 9.00, 10 травня 2012За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 9:00 10 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 8 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня, в тому числі 1 підліток. 6 потерпілих знаходяться в обласній лікарні ім. Мечникова, 1 -  в міській лікарні №6 (м. Дніпропетровськ), 1 – у лікарні швидкої допомоги    (м. Дніпропетровськ).
Стан потерпілих: 1 – у важкому стані, 7 – задовільний стан. 
За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.