Покров Понедельник 29.04.24, 15:34
Сайт
Главная » 2012 » Май » 10 » За рік дії Закону України «Про доступ до публічної інформації» Дніпропетровською облдержадміністрацією опрацьовано більше 270 запитів
22:59
За рік дії Закону України «Про доступ до публічної інформації» Дніпропетровською облдержадміністрацією опрацьовано більше 270 запитів
За рік дії Закону України «Про доступ до публічної інформації» Дніпропетровською облдержадміністрацією опрацьовано більше 270 запитів Президент України Віктор Янукович впроваджує європейські стандарти відкритості і прозорості в роботі органів державної влади. Важливим кроком на цьому шляху стало підписання Главою держави Закону України «Про доступ до публічної інформації». На виконання цього закону Президент України підписав Укази «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» та «Про першочергові заходи щодо забезпечення доступу до публічної інформації в допоміжних органах, створених Президентом України». Ці Укази покликані забезпечити реалізацію конституційного права громадян вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію. Віктор Янукович поставив завдання забезпечити доступ громадян до публічної інформації відповідно до вимог цього закону. Закон України «Про доступ до публічної інформації» вступив у силу 9 травня 2011 року.
За рік дії Закону України «Про доступ до публічної інформації» Дніпропетровською облдержадміністрацією опрацьовано більше 270 запитів на інформацію. Відповіді на всі ці запити були надані відповідно до термінів, визначених у діючому законодавстві. Про це повідомила завідувач сектору забезпечення доступу до публічної інформації облдержадміністрації Алла Разуваєва. 
«Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул тримає на жорсткому контролі виконання регіональними органами влади виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації». Цей закон забезпечує відкритість та прозорість роботи органів державної влади. Відповіді на запити, які надійшли до облдержадміністрації за рік дії закону, надані з додержанням термінів, визначних  чинним законодавством», - сказала Алла Разуваєва. 
Із зазначеної кількості запитів 109 отримано поштою, 132 - електронною поштою, 1 - по телефону, 6 - факсом, 23 -  у інформаційно-ресурсному центрі «Відкрита влада». 
Найбільше запитів надійшло від фізичних осіб – 132 запити, 90 – від юридичних осіб, від об’єднань громадян без статусу юридичної особи – 49. 
Більшість запитів стосувалися діяльності в таких галузях як економіка, підприємництво, промисловість, житлово-комунальне господарство, освіта, охорона здоров’я та інше. Зокрема, людей цікавила інформація про встановлення світлофорів зі спецсигналами для жителів з проблемами зору, скільки в області відкрито дитячих садків та створено навчально-виховних комплексів типу "дитсадок-школа”, кількість релігійних організацій, споруд на території області у цілому та за окремими конфесіями, кількість закуплених автомобілів для збирання та транспортування твердих побутових відходів у 2011 році тощо.
Як повідомила завідувач сектору забезпечення доступу до публічної інформації облдержадміністрації Алла Разуваєва, кожен громадянин, який бажає подати запит на інформацію, може надіслати його  електронною поштою на адресу public@adm.dp.ua, або направити поштою за адресою: 49004, м. Дніпропетровськ, пр. Кірова, 1, Дніпропетровська облдержадміністрація (на конверті вказати "Публічна інформація”). 


Складати запит необхідно за спеціальною формою. Зі зразками форм можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Дніпропетровської облдержадміністрації у розділі «Доступ до публічної інформації» - http://adm.dp.ua/OBLADM/Obldp.nsf/(DOCWEB)/BFE7633B0F5E6DB1C2257896003BB31C?OpenDocument ). За цим посилання також можна ознайомитися із систеою обліку публічної інформації, яка впроваджена в облдержадміністрації.  
Подати запит також можливо особисто за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. Кірова, 1, в регіональному інформаційно-ресурсному центрі "Відкрита влада” (к. №6).  З понеділка по четвер з 9 до 18:00, у п’ятницю з 9:00 до 16:45 (обідня перерва з 13:00 до 13:45)  працівники сектору допоможуть правильно оформити запит та за потреби нададуть консультацію щодо доступу до публічної інформації. 
Подати запит також можна за номером телефону (056) 742-70-61 та факсом (056) 742-85-54.
Робота із запитами в облдержадміністрації проводиться в автоматизованій системі діловодства «ДОКПРОФ 2.0», де ведеться облік та здійснюється контроль за терміном надання відповіді. 
За інформацією сектору забезпечення доступу до публічної інформації
Категория: Область | Просмотров: 675 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar