Покров Понедельник 29.04.24, 10:05
Сайт
Главная » 2012 » Май » 10 » На Дніпропетровщині реалізуються європейські принципи спілкування влади та суспільства з метою підвищення ефективності охорони здоров’я
22:49
На Дніпропетровщині реалізуються європейські принципи спілкування влади та суспільства з метою підвищення ефективності охорони здоров’я
На Дніпропетровщині реалізуються європейські принципи спілкування влади та суспільства з метою підвищення ефективності охорони здоров’яДля публічного обговорення етапів модернізації охорони здоров’я, а також збору думок та пропозицій громадян у Дніпропетровській області розпочала роботу Громадська платформа з питань реформування охорони здоров’я. 
Громадська платформа була створена за ініціативи представників обласної ради ветеранів, обласної організації «Берегиня України», обласної профспілкової організації працівників охорони здоров’я України та Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації, яка об’єднує провідні громадські організації регіону. 
Мета Громадської платформи - забезпечити постійний діалог з громадськістю, налагодити зворотній зв’язок між владою та суспільством в усіх питаннях, що стосуються реформування медицини у Дніпропетровській області. 
 «Основні напрямки діяльності Громадської платформи з питань реформування охорони здоров’я – це збір та аналіз звернень громадян, формування реальних пропозицій громад щодо необхідних змін у роботі медичних закладів», - сказала член Громадської платформи, голова обласної профспілкової організації працівників охорони здоров’я України Людмила Валевська. 
Головою Громадської платформи з питань реформування охорони здоров’я обрано Світлану Харківську, яку за поданням ініціативної групи включено до складу Керуючого комітету* проекту «Модернізація охорони здоров’я». 
«Громадська платформа – це демократичний інститут, створений за європейським зразком, який  дає можливість усім зацікавленим сторонам прийняти участь в обговоренні процесу модернізації охорони здоров’я з метою формування ефективних рішень щодо покращення якості медичних послуг», - сказала Світлана Харківська.
До діяльності Громадської платформи активно долучилися представники Дніпропетровської обласної ради ветеранів. «Ми розуміємо необхідність медичної реформи та маємо конкретні пропозиції щодо її реалізації у Дніпропетровській області. Важливо, що влада чує наші звернення, адже тільки у постійному діалозі ми зможемо виробити спільну позицію щодо покращення медичного обслуговування в регіоні», - сказав заступник голови обласної ради ветеранів Євгеній Кучеров. 
До участі у роботі Громадської платформи з питань реформування охорони здоров’я запрошуються представники громадських та правозахисних організацій, профспілок, ЗМІ та усі бажаючі висловити свою думку щодо покращення якості медичного обслуговування. Телефон для звернень громадян: +38 066 416 47 50. 
Довідка: *Керуючий комітет проекту «Модернізація охорони здоров’я» розглядає висновки та рекомендації експертів і робочої групи, здійснює керівництво та затверджує результати процесу модернізації охорони здоров’я. До складу Керуючого комітету входять представники медичної спільноти, профспілки працівників охорони здоров’я, професорсько-викладацького складу Дніпропетровської державної медичної академії та влади.
До складу ініціативної групи зі створення Громадської платформи з питань реформування охорони здоров’я у Дніпропетровській області увійшли:
Людмила Валевська – голова обласної профспілкової організації працівників охорони здоров’я України; 
Євгеній Кучеров – заступник голови Дніпропетровської обласної ради ветеранів;
Світлана Харківська – голова комітету з питань охорони здоров’я Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації; 
Тетяна Мороз – голова обласної організації «Берегиня України».
Громадська платформа ставить перед собою завдання: 
збір та аналіз пропозицій громадськості відносно можливих новацій у роботі медичного персоналу та медичних закладів;
громадський моніторинг змін;
формування рекомендацій для органів влади для прийняття таких рішень з модернізації охорони здоров’я, які будуть оптимальними як для досягнення загальних цілей реформи, так і для жителів міст та районів Дніпропетровської області.          
Категория: Область | Просмотров: 720 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar