Покров Пятница 17.05.24, 14:18
Сайт
Главная » 2013 » Март » 15 » Дмитро Колєсніков: «Сучасні технології в галузі ЖКГ – це новий рівень якості життя людей»
18:40
Дмитро Колєсніков: «Сучасні технології в галузі ЖКГ – це новий рівень якості життя людей»
На Дніпропетровщині основними напрямки роботи в житлово-комунальному господарстві на 2013 рік визначено модернізацію теплозабезпечення та водопостачання, будівництво нових газопроводів, ремонти ліфтів, будівництво доріг та придбання сучасної техніки для прибирання доріг і тротуарів комунального значення. Про це повідомив губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков під час свого виступу на урочистих заходах, присвячених Дню працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення. Також керівник області визначив основні напрямки роботи в цих сферах на 2013 рік. 



«За завданням Президента України Віктора Януковича в регіоні активно реформується та модернізується житлово-комунальне господарство, впроваджуються енергозберігаючі технології, застосовуються прогресивні підходи, – зазначив губернатор Дмитро Колєсніков. – Нові котельні, насосні станції, реконструкція водопровідного, теплового господарства, сучасні дороги, комфортні сквери та парки створюють нову якість життя на Дніпропетровщині».
Як відзначив губернатор, важливим напрямком у галузі житлово-комунального господарства Дніпропетровщини на 2013 рік є модернізація систем теплозабезпечення. Як приклад, для підвищення якості опалення у Кривому Розі тут планується побудувати дві котельні. 
«Кривий Ріг опалюється здебільшого за рахунок 13 великих котелень, які були збудовані ще в 70-ті роки минулого століття. Відстань між цими котельнями та їх споживачами становить приблизно 10 км, тому люди не отримують тепло у повному обсязі. Будівництво нових котелень дозволить вирішити ці питання. Умови проживання мешканців потужного промислового центру будуть покращені», – сказав губернатор.
Також він зазначив, що розвиток територій неможливий без наявності сучасної системи водопостачання та забезпечення населення якісною питною водою. Тому в 2013 році з метою підвищення якості питної води для жителів Дніпропетровщини буде збудовано та реконструйовано понад 90 км водопровідних мереж регіону. У першу чергу це стосується м.Синельникове, а також Васильківського, Верхньодніпровського, Криворізького, Солонянського, Нікопольського, Синельниківського, Софіївського, Томаківського та Юр’ївського районів. Крім того, у поточному році будуть повністю завершені реконструкції фільтрів Аульського водоводу, а також Жовтоводського та Орджонікідзевського водоканалів. 
У 2012 році реконструкція водопроводів була виконана у Новомосковському, Софіївському, Апостолівському, Криворізькому районах, а також у м.Новомосковськ. Проведена реконструкція центральних колекторів у Вільногірську та Новомосковську. 
Для того, щоб зробити життя жителів регіону комфортним у 2013 році на Дніпропетровщині буде відремонтовано близько 100 ліфтів, у тому числі у Дніпропетровську, Кривому Рогу, Павлограді та Дніпродзержинську. Для цього з обласного бюджету заплановано виділити 7 млн грн. Таку ж суму мають виділити з місцевих бюджетів зазначених міст.
У 2013 році буде продовжена реалізація програми зі встановлення сучасних світлофорів із таймерами та звуковим супроводом. У минулому році такі світлофори встановили на 128 перехрестях регіону.
За словами губернатора, на сьогоднішній день неможливо уявити сучасну розвинену країну чи регіон, у яких не створені умови для комфортного життя їх мешканців. Тому в області буде продовжена робота з будівництва нових газопроводів. У найвіддаленіших же населених пунктах планується провести реконструкцію наявних електромереж, замінивши вугільне опалення на сучасне електроопалення.
Нагадаємо, що в 2012 році було побудовано більше 20 км газопроводів, що дозволило мешканцям 5 населених пунктів 3 районів Дніпропетровської області отримати бажаний газ .
У планах також збільшення темпів будівництва доріг регіону – з 1,8 млн м2 доріг у 2012 році до 2 млн м2 у поточному році. Губернатор наголосив, що максимальна кількість квадратних метрів повинна бути відремонтовано капітально. 
«Після капітального ремонту дорога повинна працювати мінімум 10 років. Це наш підхід. Запорука цьому – перехід до нових технологій, використання новітніх технологічних матеріалів», – сказав Дмитро Колєсніков.
Зокрема, в області будуть продовжені ремонтні роботи з’їздів з Кайдацького мосту, ремонт вулиці Робоча у м.Дніпропетровськ. Розпочнуться капітальні ремонтні роботи об’їзної дороги у м.Синельникове, а також ремонтні роботи доріг у Новомосковську та інших містах і районах. 
У 2013 році планується придбати велику кількість сучасної техніки для прибирання доріг та тротуарів комунального значення.

Дмитро Колєсніков: «Сучасні технології в галузі ЖКГ – це новий рівень якості життя людей»

Категория: Область | Просмотров: 824 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar