Покров Пятница 17.05.24, 11:14
Сайт
Главная » 2013 » Март » 15 » Дмитро Колєсніков визначив пріоритетні напрямки розвитку Апостолівського району
23:04
Дмитро Колєсніков визначив пріоритетні напрямки розвитку Апостолівського району
Голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков у рамках визначення пріоритетних напрямів розвитку міст та районів здійснив робочу поїздку до Апостолівського району. У рамках поїздки губернатор перевірив готовність сільськогосподарської техніки до початку весняно-польових робіт, провів огляд реконструкції комплексу з утримання та вирощування племінного та промислового поголів’я свиней, відвідав Апостолівську загальноосвітню школу №4 та провів особистий прийом громадян.

У рамках робочої поїздки Дмитро Колєсніков перевірив готовність сільськогосподарської техніки в Апостолівському районі.
«Апостолівський район - один з лідерів Дніпропетровщини з виробництва сільгосппродукції, - підкреслив губернатор. - Наразі трактори, культиватори, сівалки та інша техніка готова практично на 100%. Як тільки погода нормалізується, в районі почнеться посівна кампанія»
Як зазначив губернатор Дмитро Колєсніков, у 2013 році перед обласною та місцевою владою стоять важливі завдання. Зокрема, у цьому році передбачено реалізацію програм з питань розвитку охорони навколишнього середовища, реконструкції та будівництва комунальних доріг, а також будівництва у с. Велика Костромка Апостолівського району навчально-виховного комплексу.



Також окремим пунктом поїздки в Апостолівський район стало відвідування місцевої школи, де Дмитро Колєсніков поспілкувався з випускниками. Окрім цього, під час візиту керівник області оцінив рівень оснащення медичного кабінету у школі та залишився ним задоволений. Губернатор доручив голові Апостолівської райдержадміністрації Андрію Леонову продовжити облаштування медичних кабінетів у навчальних закладах району та проконтролювати оновлення медичних аптечок у шкільних автобусах.
«Враховуючи, що майже половина шкіл Дніпропетровщини знаходиться саме в сільських районах, для нас дуже важливо, щоб рівень освіти та умови навчання були для всіх однаково високі і доступні»,- підкреслив Дмитро Колєсніков.
З цією метою в області реалізується масштабний освітній проект «Новій Дніпропетровщині - новий стандарт освіти». Однією із складових цього проекту є підтримка сільської молоді. У 2012 році вперше за останні 10 років в області відкрито три абсолютно нові сільські школи. У 22 сільських районах в рамках проекту «Шкільний автобус» учнів і педагогів перевозять 320 шкільних автобусів. Весь транспорт оснащений системою GPS-навігації. При цьому батьки можуть в будь-який момент дізнатися місцезнаходження своєї дитини по дорозі в школу.
Вже в цьому році планується запустити проект «Підтримка сільської молоді», в рамках якого представники молодіжної адміністрації будуть інформувати підлітків сільських районів про регіональні програми і можливості працевлаштування, проводити для них тренінги розвитку особистості тощо.
Важливою складової робочої поїздки губернатора Дмитра Колєснікова до Апостолівського району став особистий прийом громадян. 

Довідка:
У 2012 році за рахунок державного бюджету виконано роботи з реконструкції водопроводу в с. Велика Костромка та роботи з  реконструкції під топкову з будівництвом підвідного газопроводу котельної дитячого садка «Малятко», с. Мар’янське. Капітально відремонтовано вулиці Мічуріна та Визволення у м. Апостолове, також капітально відремонтовано 1731 кв.м комунальних доріг.
За рахунок обласного бюджету виконано поточний ремонт центру первинної медико-санітарної допомоги Апостолівського району. Придбано гранітну плиту для пам'ятника Великої Вітчизняної війни у м. Апостолове. Виконано капітальний ремонт дитячого садку «Малятко» в с. Мар’янське. Облаштовано 3 спортивні дитячі майданчики у м. Апостолове. За рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у Апостолівському районі придбано спецтехніку для покращення екологічного фону.
За рахунок місцевого бюджету в 2012 році виконано ремонти закладів освіти, реконструкцію мереж водопостачання, теплопостачання, газопостачання, каналізації та природоохоронні заходи.

Дмитро Колєсніков визначив пріоритетні напрямки розвитку Апостолівського району

Категория: Область | Просмотров: 837 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar