Покров Пятница 17.05.24, 13:11
Сайт
Главная » 2013 » Март » 6 » Дніпропетровська облдержадміністрація була визнана Центром Політичних Студій та Аналітики
00:03
Дніпропетровська облдержадміністрація була визнана Центром Політичних Студій та Аналітики
Дніпропетровська облдержадміністрація була визнана Центром Політичних Студій та АналітикиВажливою складовою ефективної роботи органів державної влади, як зазначає губернатор Дмитро Колєсніков, є відкритість, якість та зручність надання послуг, а також вільний доступ до публічної інформації. Прозорість дій влади є головною запорукою здійснення ефективної політики, активізації громадського контролю і зміцнення довіри до себе з боку громадян. 
На виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації” в облдержадміністрації функціонує дієвий механізм доступу до публічної інформації.
Так, у лютому поточного року Центром Політичних Студій та Аналітики представлено результати проведеного моніторингу виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації” органами місцевої влади. За його результатами Дніпропетровська облдержадміністрація була визнана однією з кращих у номінації «Найкраще представлення в мережі Інтернет». 
Серед основних питань, що порушили громадяни у своїх запитах у лютому 2013 року: транспорт і зв’язок, діяльність місцевих органів виконавчої влади, соціальний захист, комунальне господарство, діяльність об’єднання громадян, релігійні питання та міжнаціональні відносини. 
Більше 50% запитів надійшло до облдержадміністрації електронною поштою, близько 40% – поштою. Незначна кількість запитів отримана особисто від запитувачів та за телефоном. Усі вони розглянуті вчасно та запитувачам надано відповіді по суті. 
Враховуючи те, що більшість запитів стосувалась транспортного перевезення додатково інформуємо, що за допомогою веб-порталу "Відкрита влада” (www.openpower.dp.gov.ua)  можливо ознайомитись з інформацією про маршрутні мережі приміських та міжміських автобусних маршрутів, автовокзали та автостанції області, тарифи на перевезення на приміських та міжміських автобусних маршрутах. 
Інформація про стан виконання запитів отриманих облдержадміністрацією систематично розміщується на офіційному веб-сайті облдержадміністрації (www.adm.dp.gov.ua ) у рубриці "Доступ до публічної інформації”.
Сектором забезпечення доступу до публічної інформації апарату облдержадміністрації з лютого 2013 року ініційовано проведення одноденних стажувань з відповідальними за забезпечення доступу до публічної інформації в райдержадміністраціях та виконавчих комітетах міських рад на базі сектору з метою вдосконалення роботи на місцях.

За інформацією сектору забезпечення доступу до публічної інформації  апарату облдержадміністрації
Категория: Область | Просмотров: 753 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar