Покров Пятница 17.05.24, 12:14
Сайт
Главная » 2013 » Март » 27 » Дніпропетровський спортсмен Євген Орлов став володарем срібної медалі чемпіонату Європи з греко-римської боротьби
23:44
Дніпропетровський спортсмен Євген Орлов став володарем срібної медалі чемпіонату Європи з греко-римської боротьби
Дніпропетровський спортсмен Євген Орлов став володарем срібної медалі чемпіонату Європи з греко-римської боротьбиЗ 23 по 24 березня 2013 року у місті Тбілісі (Грузія) відбувався чемпіонат Європи з греко-римської боротьби. Дніпропетровець  Євген Орлов став володарем срібної медалі у  ваговій категорії 120 кг. Губернатор Дмитро Колєсніков привітав спортсмена з високим досягненням, здобутим на континентальному чемпіонаті. 
На чемпіонаті Європи Євген Орлов представляв СК «Ведмідь», а також Обласну школу вищої спортивної майстерності, у якій він зараз навчається. У школі за рахунок обласного бюджету спортсмен проходив підготовку до змагань.
На шляху до медалі Євген здолав у 1/16 Давида Вала (Чехія), в чвертьфіналі Вачіка Егіазяріна (Вірменія) та у півфіналі Любомира Димитрова (Болгарія).
У фіналі дніпропетровського спортсмена зміг перемогти лише борець з Туреччини Риза Каялп. 
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков привітав Євгена Орлова та зазначив, що область та вся Україна пишаються його високими досягненнями. 
«Раз у раз мешканці області на міжнародному рівні доводять – Дніпропетровщина за правом вважається одним з найсильніших спортивних осередків не тільки Украйни, а й Європи», - наголосив Дмитро Колєсніков

Довідка:
Греко-римська боротьба  — європейський вид боротьби, мета якого — покласти супротивника на лопатки. В цьому стилі боротьби суворо заборонено захоплення нижче пояса, підніжки або активне користування ногами для виконання якої-небудь дії.
У Дніпропетровській області греко-римською боротьбою займається                 майже 1800 людей, з ними працює 51 тренер. У 2012 році одному спортсмену області було присвоєно звання Майстер спорту України міжнародного класу та ще 3 - Майстер спорту України.
До складу збірної команди України з боротьби греко-римської входять 8 спортсменів Дніпропетровської області. 

Категория: Область | Просмотров: 797 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar