Покров Пятница 17.05.24, 14:18
Сайт
Главная » 2013 » Март » 27
Александр Вилкул: «Правительство создало заказник площадью 2819 гектаров в Днепропетровской области»«Правительство создало новый заказник в Днепропетровской области площадью 2819 гектаров. Таким образом, за 3 года площадь заказников и природных заповедников Днепропетровской области была увеличена втрое, было создано  27 новых заповедных зон», - сказал Вице-премьер-министр Украины Александр Вилкул

На Дніпропетровщині оголошено конкурс на Всеукраїнську літературну премію для молодіЗа підтримки Департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації і Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на Дніпропетровщині оголошено конкурс на Всеукраїнську літературну премію ім. Олександри Кравченко (Девіль) – української письменниці.

Президент заслухав доповідь голови Дніпропетровської ОДА про соціально-економічний розвиток областіПрезидент України Віктор Янукович заслухав доповідь голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитра Колєснікова про соціально-економічний розвиток області.
На початку зустрічі Глава держави зазначив, що хотів би почути від голови Дніпропетровської ОДА інформацію про поточну ситуацію в області, зокрема економічну, а також про питання, які нині є найбільш актуальними для людей

У Дніпропетровському обласному лікувально-фізкультурному диспансері батьків вчать правильно наглядати за здоров’ям юних спортсменівНові соціальні ініціативи Президента України «Діти – майбутнє України» передбачають, зокрема, приділення особливої уваги спортивному розвитку підростаючого покоління. На Дніпропетровщині для того, аби дитина росла здоровою та  фізично міцною, створені всі умови: працюють дитячо-юнацькі спортивні школи, гуртки, відкриваються нові спортивні об’єкти, де можна тренуватися тощо.

У Верховній Раді України створено міжфракційне депутатське об'єднання «За рідну Дніпропетровщину!»У Верховній Раді України створено міжфракційне депутатське об'єднання «За рідну Дніпропетровщину!». Головою нового міжфракційного об'єднання обрано народного депутата України від Дніпропетровської області Вячеслава Задорожного (фракція Партії регіонів). 
До складу міжфракційного депутатського об'єднання «За рідну Дніпропетровщину!» увійшли народні депутати з Дніпропетровської області, обрані до Верховної Ради України як за мажоритарними округами, так і за партійними списками.

Дніпропетровщина виступає з пропозицією впровадження антиретровірусної терапії у протитуберкульозних диспансерах областіДніпропетровщина виступає з пропозицією впровадження антиретровірусної терапії у протитуберкульозних диспансерах області. Вона застосовується для лікування хворих на туберкульоз із ВІЛ/СНІД. Таку ініціативу висловив головний лікар Криворізького тубдиспансеру №2 Дмитро Севенко. Департамент охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації також підтримує впровадження цієї практики

На чемпіонаті України з плавання Дніпропетровська область посіла ІІ загальнокомандне місцеЗ 18 по 22 березня 2013 року в Дніпропетровську в Палаці водних видів спорту "Метеор" пройшов чемпіонат України з плавання. За підсумками змагань Дніпропетровська область посіла ІІ загальнокомандне місце, здобувши 24 медалі. Одночасно пройшов  чемпіонат України з плавання серед молоді у програмі міжнародних змагань – кваліфікаційних до чемпіонату світу. У ньому дніпропетровські спортсмени здобули 12 медалей, посівши V загальнокомандне місце.

Дніпропетровський спортсмен Євген Орлов став володарем срібної медалі чемпіонату Європи з греко-римської боротьбиЗ 23 по 24 березня 2013 року у місті Тбілісі (Грузія) відбувався чемпіонат Європи з греко-римської боротьби. Дніпропетровець  Євген Орлов став володарем срібної медалі у  ваговій категорії 120 кг. Губернатор Дмитро Колєсніков привітав спортсмена з високим досягненням, здобутим на континентальному чемпіонаті.

Спортсмен з Дніпропетровської області Гія Чихладзе завоював бронзу на чемпіонаті Європи з вільної боротьбиЗ 21 по 22 березня у місті Тбілісі (Грузія) проходив чемпіонат Європи з вільної боротьби. На ньому Гія Чихладзе, що представляв Дніпропетровську область, посів третє місце у ваговій категорії 74 кг. Губернатор Дмитро Колєсніков поздоровив спортсмена з довгоочікуваною медаллю, здобутою на міжнародному килимі.

Олександр Пшеничников: «У 2012 році фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл на Дніпропетровщині збільшено на 20%»У 2012 році фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл на Дніпропетровщині збільшено на 20%. Зокрема, видатки на функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл у 2012 році склали 122,5 млн грн, у той час як у 2011 рік ця сума склала 102 млн грн. Про це повідомив начальник управління у справах фізичної культури та спорту Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Пшеничников під час прес-конференції «Дитячо-юнацький спорт на Дніпропетровщині: як і де виховують майбутніх чемпіонів»