Покров Пятница 17.05.24, 13:59
Сайт
Главная » 2013 » Март » 27 » На чемпіонаті України з плавання Дніпропетровська область посіла ІІ загальнокомандне місце
23:50
На чемпіонаті України з плавання Дніпропетровська область посіла ІІ загальнокомандне місце
На чемпіонаті України з плавання Дніпропетровська область посіла ІІ загальнокомандне місцеЗ 18 по 22 березня 2013 року в Дніпропетровську в Палаці водних видів спорту "Метеор" пройшов чемпіонат України з плавання. За підсумками змагань Дніпропетровська область посіла ІІ загальнокомандне місце, здобувши 24 медалі. Одночасно пройшов  чемпіонат України з плавання серед молоді у програмі міжнародних змагань – кваліфікаційних до чемпіонату світу. У ньому дніпропетровські спортсмени здобули 12 медалей, посівши V загальнокомандне місце.
На чемпіонаті України з плавання спортсмени Дніпропетровської області здобули 9 золотих, 7 срібних та 8 бронзових медалей. У підсумку це дало можливість регіону посісти ІІ загальнокомандне місце. На першому опинилася команда з Києва, на 3 – з Полтавської області.
На чемпіонаті України з плавання серед молоді команда області посіла V загальнокомандне місце, здобувши 12 медалей (3 золотих та 9 бронзового ґатунку).
За результатами чемпіонату два дніпропетровські спортсмени – Марія Лівер та Андрій Говоров - отримали право на участь у чемпіонаті світу з плавання. Він відбудеться  у серпні 2013 у місті Барселона (Іспанія).
Приємною подією стало встановлення дніпропетровською спортсменкою                  Марією Лівер рекорду України на дистанції 50 м брасом.
Серед переможців та призерів чемпіонатів - вихованці Обласної школи вищої спортивної майстерності та Дніпропетровського вищого училища фізичної культури. Саме тут за рахунок обласного бюджету вони проходили підготовку до змагань. 
«Дніпропетровщина – один з найпотужніших спортивних центрів України. Підтвердження цьому – високі досягнення дніпропетровців на всеукраїнському та міжнародному рівнях, - зазначив губернатор Дмитро Колєсніков. - Талант наших земляків, а також потужна матеріально-технічна база, що створена в області для занять спортом, - ось запорука успіху». 

Категория: Область | Просмотров: 714 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar