Покров Пятница 17.05.24, 12:28
Сайт
Главная » 2013 » Март » 27 » У Дніпропетровському обласному лікувально-фізкультурному диспансері батьків вчать правильно наглядати за здоров’ям юних спортсменів
12:05
У Дніпропетровському обласному лікувально-фізкультурному диспансері батьків вчать правильно наглядати за здоров’ям юних спортсменів
У Дніпропетровському обласному лікувально-фізкультурному диспансері батьків вчать правильно наглядати за здоров’ям юних спортсменівНові соціальні ініціативи Президента України «Діти – майбутнє України» передбачають, зокрема, приділення особливої уваги спортивному розвитку підростаючого покоління. На Дніпропетровщині для того, аби дитина росла здоровою та  фізично міцною, створені всі умови: працюють дитячо-юнацькі спортивні школи, гуртки, відкриваються нові спортивні об’єкти, де можна тренуватися тощо. За станом здоров’я юних спортсменів регіону стежать у Дніпропетровському обласному лікувально-фізкультурному диспансері. Тут вони проходять діагностику, а також отримують рекомендації щодо подальших фізичних навантажень. Вже традиційними у диспансері стали Дні батьків, під час яких лікарі пояснюють, як правильно наглядати за здоров’ям дитини-спортсмена. Про це розповіла головний лікар цього медичного закладу Лідія Дукач під час прес-конференції, що відбулася у Дніпропетровській облдержадміністрації.
Як зазначила Лідія Дукач, заняття спортом є невід’ємною складовою формування здорової та гармонійно розвиненої дитини. 
«За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я сам термін «здоров'я» означає стан фізичного, психічного, духовного і соціального благополуччя. Недарма слово «фізичного» стоїть на першому місці. «У здоровому тілі - здоровий дух» - це прислів'я ніхто не відміняв», - наголосила вона.
Як заняття спортом впливають на організм конкретної дитини, визначають у  Дніпропетровському обласному лікувально-фізкультурному диспансері. Сюди приходять діти, які займаються у спортивних школах та гуртках регіону. Під наглядом лікарів диспансеру знаходяться також учасники клубних команд області, олімпійські чемпіони, чемпіони Європи та світу.
Щорічно ці діти проходять поглиблений медичний огляд – це консультації лора, травматолога, окуліста, невропатолога, стоматолога, кардіолога тощо. Також є специфічні проби. Наприклад, електрокардіограма у дітей під час фізичного навантаження, що дає можливість оцінити вплив спорту на функцію серця. 
«Зробивши висновки про фізичний стан дитини лікарі дають рекомендації: що необхідно робити, щоб поліпшити функціональні можливості організму і підвищити спортивний результат», - розповіла головний лікар.
Вона підкреслила, що у диспансері надаються консультації батькам юних спортсменів. 


«Ми даємо їм консультації: як правильно вдома працювати з дітьми, що займаються спортом. Такі діти потребують прийому вітамінів в різні пори року, їм необхідно більш збалансоване харчування, особливий режим дня, щоб малеча не перевтомлювалася, навчаючись у школі і віддаючи багато часу спортивним тренуванням, - зазначила Лідія Дукач. – У диспансері ми влаштовуємо окремі Дні батьків». 
Також головний лікар підкреслила, що постійні заняття фізичною культурою допомагають дитині уникнути безлічі захворювань, наприклад, вегето-судинної дистонії та проблем з шлунково-кишковим трактом.
«На Дніпропетровщині кожна дитина має можливість займатися спортом. Губернатор Дмитро Колєсніков приділяє велику увагу розвитку спортивної інфраструктури. Зокрема, в регіоні створюються нові дитячі спортивні майданчики та приводяться до ладу вже існуючі. Це дає дитині можливість побігати і порухатися, навіть не відвідуючи  гуртки та секції», - сказала Лідія Дукач.

Категория: Область | Просмотров: 689 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar