Покров Пятница 17.05.24, 12:14
Сайт
Главная » 2013 » Март » 27 » Спортсмен з Дніпропетровської області Гія Чихладзе завоював бронзу на чемпіонаті Європи з вільної боротьби
23:36
Спортсмен з Дніпропетровської області Гія Чихладзе завоював бронзу на чемпіонаті Європи з вільної боротьби
Спортсмен з Дніпропетровської області Гія Чихладзе завоював бронзу на чемпіонаті Європи з вільної боротьбиЗ 21 по 22 березня у місті Тбілісі (Грузія) проходив чемпіонат Європи з вільної боротьби. На ньому Гія Чихладзе, що представляв Дніпропетровську область, посів третє місце у ваговій категорії 74 кг. Губернатор Дмитро Колєсніков поздоровив спортсмена з довгоочікуваною медаллю, здобутою на міжнародному килимі.
На чемпіонаті Європи Гія Чихладзе представляв СК «Ведмідь», а також Обласну школу вищої спортивної майстерності, у якій він зараз навчається. У школі за рахунок обласного бюджету спортсмен проходив підготовку до змагань. 
У першій сутичці змагань в 1/8 фіналу Гія Чихладзе впевнено переміг німця Джоржа Харта, а також у чвертьфіналі поборов білоруса Алі Шабанова. Але в півфіналі в третьому періоді поступився володареві бронзових нагород двох континентальних першостей, чемпіонату світу та лондонської Олімпіади угорцю Габору Хатосу.
У малому фіналі Гія Чихладзе переміг серба Ефендева Заура та здобув бронзу чемпіонату Європи з вільної боротьби. 
 «Талановиті спортсмени прославляють Дніпропетровщину та всю Україну далеко за їх межами. Ми пишаємося нашими земляками та тими високими результатами, яких вони змогли досягти завдяки своїй наполегливості, цілеспрямованості та сильному характеру», - сказав губернатор Дмитро Колєсніков.

Довідка:
Вільна боротьба — спортивне єдиноборство, вид боротьби, в основі якого лежить позиційне маневрування двох спортсменів. Кожен з них за допомогою різних технічних прийомів (захоплень, кидків, переворотів, підніжок тощо) намагається покласти суперника на лопатки, чи набрати більшу кількість очок в процесі боротьби. Від класичної боротьби вільна відрізняється широким спектром технік, що включають використання ніг: зачепи, підсічки, підніжки та інше.
У Дніпропетровській області вільною боротьбою займається близько 1300 людей, з якими працює 48 тренерів. У 2012 році 4 спортсменам  було присвоєно звання Майстер спорту України.
До складу збірної команди України з вільної боротьби входять                               10 спортсменів Дніпропетровської області.

Категория: Область | Просмотров: 701 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar