Покров Пятница 17.05.24, 12:46
Сайт
Главная » 2013 » Март » 26 » На Дніпропетровщині посівна розпочнеться як тільки середньодобова температура складе не менше + 5 градусів
13:29
На Дніпропетровщині посівна розпочнеться як тільки середньодобова температура складе не менше + 5 градусів
На Дніпропетровщині посівна розпочнеться як тільки середньодобова температура складе не менше + 5 градусівНа Дніпропетровщині весняно-польові роботи було заплановано розпочати орієнтовно 26-27 березня. Але через погіршення погоди – похолодання та рясні опади – їх початок відклали. Посівна компанія в області стартує як тільки середньодобова температура встановиться на рівні не менше + 5 - 7 градусів. Тим пробним посівам ярого ячменю, що вже встигли зробити на полях регіону, а також озимим культурам нічого не загрожує. Про це повідомив в.о. директора департаменту а також агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Удовицький.
За словами Вадима Удовицького, не дивлячись на те, що у деяких районах області пройшли дощі, а потім відбулося різке похолодання, льодової кірки на полях немає. Першим пробним посівам ярого ячменю (9,4 тис га), а також озимим культурам  нічого не загрожує. Це стало відомо в результаті моніторингу стану посівів, який було проведено в районах області за завданням губернатора Дмитра Колєснікова. 
Вадим Удовицький підкреслив, що посівна розпочнеться як тільки середньодобова температура в області складе не менше + 5 - 7 градусів за Цельсієм. До початку повноцінних весняно-польових робіт Дніпропетровщина готова на 100%. 
«У Дніпропетровській області весняно-польова кампанія забезпечена матеріальними ресурсами в достатній кількості, - зазначив Вадим Удовицький. – Це стосується обсягів закупленого насіння, мінеральних добрив, дизельного палива.  Готова до початку посівної компанії і сільськогосподарська техніка. Тепер ми чекаємо тільки сприятливої погоди, щоб розпочати роботу на полях регіону». 
Також в.о. директора департаменту наголосив, що на Дніпропетровщині вже проведено перший етап підживлення озимих культур. Мінеральними добривами вже обробили 473 тис га полів.  

Категория: Область | Просмотров: 694 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar