Покров Пятница 17.05.24, 12:28
Сайт
Главная » 2013 » Март » 15 » На Дніпропетровщині розпочався місячник боротьби з туберкульозом
14:11
На Дніпропетровщині розпочався місячник боротьби з туберкульозом
На Дніпропетровщині розпочався місячник боротьби з туберкульозомНа Дніпропетровщині за сприяння Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації розпочався щорічний місячник боротьби з туберкульозом, який триватиме до 12 квітня 2013 року. Протягом цього часу всі бажаючі зможуть пройти безкоштовні обстеження за допомогою пересувного флюорографа. Про це повідомив директор Дніпропетровського обласного центру здоров’я Юрій Корягін.
Він зазначив, що у рамках місячника пройти безкоштовні флюорографічні обстеження у Дніпропетровську можна буде з 9.00 до 15.00 у наступних місцях:

18, 19 березня – на центральному ринку «Озерка» (вул. Шмідта, 2);
21 березня – на міському ринку «Фрунзенський» (вул. Донецьке шосе, 2-а);
22 березня – на ринку «Березинський» (вул. Березинська, 23-а). 
Також аналогічні акції пройдуть у кількох селах Васильківського, Криворізького, Межівського та Синельниківського районів та у Кривому Розі. Крім того під час цих заходів незахищені верстви населення отримуватимуть гарячі обіди.
«Сучасний темп життя людей не завжди дозволяє їм відвідувати медзаклад з метою профілактики захворювань. Саме тому місячник боротьби з туберкульозом – це унікальна можливість для населення Дніпропетровщини, не відриваючись від звичного ритму життя, пройти необхідні флюорографічні обстеження. Цим самим ми нагадуємо, що вчасне діагностування захворювань – це гарантія швидкого одужання»,– сказав Юрій Корягін.
У минулому році послугами виїзного флюорографа під час проведення місячника скористалися 12,3 тис жителів області.
Довідка:
На Дніпропетровщині функціонує 6 протитуберкульозних диспансерів, 1 протитуберкульозна лікарня, 5 спеціалізованих протитуберкульозних відділень, 5 протитуберкульозних санаторіїв для лікування дітей та 2 – для лікування дорослих.
Наразі усі фтизіатричні заклади на 100% забезпечені необхідними медичними препаратами та витратними матеріалами.
Також з метою попередження туберкульозу серед населення на Дніпропетровщині щороку проводяться місячники боротьби з туберкульозом. Завдяки роботі сучасного пересувного флюорографа жителі віддалених сіл та районів області мають змогу пройти якісне безкоштовне обстеження. Для незахищених верств населення в області організовуються гарячі обіди.
Ці заходи сприяють зниженню рівня захворюваності на туберкульоз серед жителів регіону. Так, у Дніпропетровській області майже на чверть зменшено захворюваність на туберкульоз серед підлітків.

Категория: Область | Просмотров: 721 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar