Покров Пятница 17.05.24, 09:07
Сайт
Главная » 2013 » Март » 28 » На Дніпропетровщині відкрито ще один дитячий будинок сімейного типу (фото)
16:04
На Дніпропетровщині відкрито ще один дитячий будинок сімейного типу (фото)
На Дніпропетровщині Міністр соціальної політики Наталія Королевська, губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колєсніков,  Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, директор благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний відкрили дитячий будинок сімейного типу родини Дерев’янко. Захід відбувся у рамках реалізації регіональної програми "Родина для дитини”. Загалом цього року на Дніпропетровщині створено 7 дитячих будинків сімейного типу і 21 прийомну родину.



У родині Дерев’янко виховується семеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Подружжя є гордістю Дніпропетровщини та яскравим прикладом для наслідування. 
Попри те, що Василь та Олена Дерев’янко мають свого сина, вони вирішили взяти під свою опіку дитину з дитячого будинку. Олена Дерев’янко зізнається, що рішення було складним, але вона, педагог за освітою, не могла оминути проблеми знедолених дітей. Тим паче, що їй постійно потрапляли на очі рекламні плакати та рекламні ролики по телебаченню про можливість подарувати дітям повноцінну родину. Розцінивши це як знак долі, родина Дерев’янко звернулася до державних органів опіки з бажанням всиновити дитину. 
Взявши під опіку хлопчика Святослава, батьки були дуже щасливі й почали спілкуватися з іншими батьками, що стали прийомними. Так, поступово подружжя Дерев’янко вирішили, що  готові допомогти ще одній дитині знайти родину. Тому у 2012 році взяли під свою опіку ще хлопчика Святослава. Однак бажання дарувати любов та сімейне щастя дітям спонукало подружжя до того, аби стати прийомною родиною ще для кількох дітей. Дітьми, котрим пощастило потрапити до люблячої сім’ї Дерев’янко, стали троє сестер та двоє братів Хорт. Зважаючи на кількість, котрих взяли під опіку Василь та Олена Дерев’янко, службою у справах дітей облдержадміністрації було вирішено створити дитячий будинок сімейного типу. Для того, аби підтримати дітей та подружжя Дерев’янко, у рамках Меморандуму про співпрацю між Дніпропетровською облдержадміністрацією та благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України»  їм було виділено двоповерховий будинок, у котрому розміщено 7 просторих кімнат та який забезпечений усіма необхідними меблями та побутовою технікою.     
Відкриваючи ДБСТ, губернатор Дмитро Колєсніков зазначив: «Дитячий будинок сімейного типу – це реальне рішення питання сирітства. Тут дитина отримує виховання та піклування, любов та тепло. Тут прищеплюються сімейні цінності, котрі дозволяють дитині знайти своє місце в житті».



Анатолій Заболотний, директор фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» підкреслив: «Це вже двадцятий дитячий будинок сімейного типу, який ми відкриваємо тут, на Дніпропетровщині, у рамках спільного проекту «Родина для дитини». Загалом по Україні ми створили понад тридцять таких будинків. Ця форма виховання дозволяє охопити теплом родини велику кількість дітей водночас – від 5 до 10. У цьому питання дуже важливо правильно обрати родину, аби батьки були готові до такої місії. Василь та Олена показали, що здатні виховати не лише сина Ігора, а ще 7 дітей. Для цієї родини ми купили великий та просторий будинок вартістю 157 тис. доларів. Наразі він у власності організації «Сяйво веселки» під керівництвом отця Пінчука, який сам виховує 12 дітей. Через 5 років успішного функціонування дитячого будинку сімейного типу ця будівля перейде у власність родини Дерев’янко».



У 2012 році у м. Дніпропетровськ створено 4 дитячі будинки сімейного типу і 21 прийомну родину, до яких влаштовано 53 дитини. З цього приводу голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков сказав: «У будь-якій справі найважчим є початок. Потім, коли налагоджена система, процес набирає обертів. Підтвердженням  -  є цифри цього року. Протягом двох місяців 2013 року створено ще 7 дитячих будинків сімейного типу та 21 прийомну родину. А це значить, що ще 100 дітей знайшли батьківське тепло та турботу». 
Також підчас  відкриття ДБСТ Наталя Королєвська, Юрій Павленко, Дмитро Колєсніков та Анатолій Заболотний подарували родині Дерев’янко цінні подарунки та іграшки для дітей.
Довідково:
Будинок родині Дерев’янко були придбано на кошти благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».  

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» - неприбуткова організація, що заснована 15 червня 2005 року.    

На Дніпропетровщині відкрито ще один дитячий будинок сімейного типу (фото)

Місія Фонду – працювати для людей, усуваючи причини актуальних суспільних проблем; впроваджуючи кращій досвід, що був накопичений в Україні та за кордоном, створюючи унікальні системні рішення; досягаючи максимального результату кожним своїм проектом й дією.

Напрями діяльності: сучасна освіта та виховання, здоров’я нації, культура, адресна допомога. 

Засновник Фонду – Рінат Ахметов.
 
Додаткова інформація на сайті www.fdu.org.ua

Категория: Область | Просмотров: 1081 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar