Покров Пятница 17.05.24, 13:10
Сайт
Главная » 2013 » Март » 28
Минулого року в реабілітаційних центрах для дітей-інвалідів Дніпропетровщини кількість ліжко-місць збільшилася більше ніж в 2 разиНа Дніпропетровщині розширюється мережа центрів реабілітації дітей з обмеженими фізичними можливостями. Минулого року кількість ліжко-місць для таких малюків збільшилася більше ніж в 2 рази. Такі центри створюються на базі будинків дитини, потреба у яких  знижується так само стрімко, як і збільшується кількість влаштованих у сім’ї дітей-сиріт.

Дмитро Колєсніков: «Протягом двох місяців 2013 року ще 100 дітей знайшли нову люблячу родину»Протягом двох місяців 2013 року створено 7 дитячих будинків сімейного типу і 21 прийомну сім’ю. А це значить, що ще 100 дітей знайшли нову люблячу родину. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час Всеукраїнської наради присвяченої реалізації соціальних ініціатив Президента України у сфері захисту прав дітей. Нарада пройшла під головуванням Міністра соціальної політики України Наталії Королевської та за участі уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка.

Дмитро Колєсніков: «Дніпропетровщина переходить на новий рівень у вирішенні питань сирітства»Починаючи з 2011 року Дніпропетровщина взяла курс на новий формат вирішення питання сирітства – влаштування дитини до сімейних форм виховання. За останні 2 роки у рамках обласного проекту «Родина для дитини» 926 дітей усиновлено та влаштовано до сімейних форм виховання з державних закладів. Таким чином за 2-3 роки Дніпропетровщина планує максимально перейти на формат сімейного виховання цих категорій дітей

На Дніпропетровщині відкрито ще один дитячий будинок сімейного типу (фото)На Дніпропетровщині Міністр соціальної політики Наталія Королевська, губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колєсніков,  Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, директор благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний відкрили дитячий будинок сімейного типу родини Дерев’янко. Захід відбувся у рамках реалізації регіональної програми "Родина для дитини”

2013 році на Дніпропетровщині буде створено Центр соціальної підтримки дітей та сімейУ 2013 році Дніпропетровський районний дитячий будинок «Сім’я» буде перепрофільований у Центр соціальної підтримки дітей та сімей. Це один з перших таких центрів в Україні. У цьому закладі будуть отримувати консультацію та допомогу молоді мами, які потрапили в складну життєву ситуацію, буде організована робота з кризовими сім'ями, які перебувають на межі розпаду.