Покров Пятница 17.05.24, 12:14
Сайт
Главная » 2013 » Март » 18 » Нікопольська об'єднана державна податкова інспекція інформує
16:03
Нікопольська об'єднана державна податкова інспекція інформує
Нікопольська об'єднана державна податкова інспекція інформуєАнтикорупційний сервіс «Пульс»
Міністерства доходів і зборів України
Міністерство доходів здійснило ребрендінг інтерактивного сервісу «Пульс податкової», який відтепер приймає звернення представників бізнесу не тільки з податкових, а й з митних питань.
Пульс” Міністерства доходів і зборів України попереджує:

труднощі в спілкуванні;
некоректне ставлення;
перевищення повноважень;
неякісне обслуговування.
Лінія Міндоходів працює за принципом call-back – податківці та митники не тільки приймають звернення, але й повідомляють про результати перевірки та вжиті заходи.
Нагадаємо: номер цілодобової телефонної лінії оновленого сервісу «Пульс» Міністерства доходів та зборів для клієнтів податкової та митниці: (044) 284-00-07.

Безкоштовні електронні ключі стали доступними для клієнтів митниці
Нікопольська ОДПІ звертає увагу, що починаючи з лютого 2013 року суб”єктам зовнішньоекономічної діяльності надано можливість використовувати ключі електронного цифрового підпису Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно – довідкового департаменту Державної податкової служби України. 
Таким чином, отримавши безкоштовні електронні ключі, клієнти Акредитованого центру можуть без жодних обмежень та застережень використовувати їх у програмному забезпеченні "QDProfessional” для оформлення електронних, вантажних митних декларацій та інших електронних документів, що надаються при митному оформленні товарів та транспортних засобів. 
Загалом, з початку року клієнтами Відокремленого пункту реєстрації користувачів Акредитованого центру сертифікації ключів у м. Нікополі стали 780 юридичних та фізичних осіб.
Нікопольська ОДПІ запрошує всіх, хто ще не отримав електронні ключі, завітати до представництва АЦСК ІДД ДПС у Центрі обслуговування платників податків Нікопольської ОДПІ. Для отримання фізичною особою та фізичною особою – підприємцем посиленого сертифікату ключа необхідні наступні документи:
- заповнена та підписана реєстраційна картка у двох оригіналах;
- паспорт та копія паспорта заявника, засвідчена власноручним підписом власника;
- копія облікової картки платника податків (довідка про присвоєння ідентифікаційного номера ДРФО);

Подбайте про своєчасне подання декларації
Якщо платник податків бажає  подати декларацію про майновий стан і доходи за 2012 рік поштою, то поштове відправлення йому необхідно надіслати не пізніше ніж за десять днів до закінчення граничного терміну подання декларації. Тобто не пізніше 20 квітня 2013 року. 
Нагадуємо, що декларація подається органу державної податкової служби за місцем реєстрації платника (місцем проживання) за вибором в один із таких способів: 
у паперовому варіанті безпосередньо до органу ДПС; 
в електронній формі за допомогою засобів електронного зв’язку й із дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису згідно із законодавством; 
надіслати поштою паперовий варіант декларації з повідомленням про вручення та з описом вкладеного. 
Порядок заповнення та подання декларації про майновий стан і доходи визначено ст. 179 Податкового кодексу України.

Надсилаєте декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді - дотримуйтеся граничних строків її подання
Якщо платник податку вирішив подати декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді, зробити це йому необхідно не пізніше закінчення останньої години дня, у якому минає граничний термін її подання. Тобто 30 квітня 2013 року. 
Для зручності обслуговування громадян і підприємців ДПС України у 2013 році запроваджено сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді. Для користування цією послугою платнику необхідно мати тільки електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно. 
Форма декларації з додатками та детальна інструкція щодо її заповнення розміщені у спеціальному банері на офіційному веб-порталі ДПС України за адресою http://sts.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2013.  
Нагадаємо, що декларація про майновий стан і доходи за 2012 рік заповнюється  особисто платником податку або його уповноваженою особою та подається органу державної податкової служби за місцем реєстрації (місцем проживання).

Користуйтеся довідкою про доходи для заповнення декларації
Фізична особа для того, щоб отримати відомості про себе із Державного реєстру, звертається особисто або через уповноважену особу до органу державної податкової служби. Це можна зробити за своїм місцем проживання або за місцем отримання доходів, або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування. 
Органи ДПС за заявою фізичної особи, яка зареєстрована в Державному реєстрі, зобов’язані надати наявні в Державному реєстрі відомості щодо доходів фізичної особи за період не раніше, ніж з 1-го кварталу 1998 року. Відомості із Державного реєстру надаються протягом п’яти робочих днів з дня звернення фізичної особи. 
Фізичні особи, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, отримання доходів, місцезнаходження іншого об’єкта оподаткування, можуть звернутися за отриманням відомостей із Державного реєстру до будь-якої державної податкової інспекції. У такому разі строк видачі відомостей може бути продовжено до десяти робочих днів. 
Якщо Вам необхідна інформація про доходи фізичних осіб за період до 1998 року, то у зв’язку з відсутністю зазначених даних в органах ДПС, можна звернутися до податкового агента (юридичної особи або фізичної особи – підприємця), який виплачував доходи фізичним особам, а у разі його ліквідації - до державного архіву області (міста). 
Нагадаємо, до інформаційної бази Державного реєстру включаються такі дані про фізичних осіб: 
джерела отримання доходів; 
об’єкти оподаткування; 
сума нарахованих та/або отриманих доходів; 
сума нарахованих та/або сплачених податків; 
інформація про податкову знижку та податкові пільги платника податків. 
Порядок отримання відомостей із Державного реєстру фізичних осіб – платників податків визначено розділом Х Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.11.2012 № 1147.

Податок на нерухоме майно сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення
Таке повідомлення-рішення вважається надісланим (врученим), якщо його вручено особисто платнику (чи її законному представнику), надіслано на адресу за місцем проживання або на останню відому адресу з повідомленням про вручення.
У разі, коли платнику неможливо фактично вручити повідомлення-рішення через його відсутність за місцезнаходженням, відмову прийняти податкове повідомлення-рішення або з інших причин, документ вважається врученим. Датою такого вручення є день, вказаний поштовою службою в повідомленні із зазначенням причин невручення.

У 2013 році діють старі КВЕДи
Нікопольська ОДПІ Дніпропетровської області ДПС нагадує, що наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України №113 від 7 лютого 2013 року відновлено чинність національного класифікатора ДК: 009:2005 на період до кінця 2013 року.
У зв’язку з цим, втратив чинність абзац другий підпункту "а” пункту 4 наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11.10.10 №457 "Про затвердження та скасування національних класифікаторів”

Відповідальність за корупційні правопорушення
Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції” від 5 липня 2012 року №5083-VI, який набув чинності 13 червня 2012 року, запроваджено фінансовий контроль, що полягає, зокрема, в необхідності подавати щороку до 1 квітня за місцем роботи декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік.
Для державних службовців передбачені нові вимоги щодо декларування доходів, зобов’язань і витрат, а також встановлено нову відповідальність за неподання або несвоєчасне подання декларації щодо себе та членів сім’ї (штраф від 10 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
Свої витрати протягом року державні службовці та посадові особи будуть декларувати, у разі якщо разова витрата (вклад/внесок) щодо придбання визначених матеріальних благ у звітному році дорівнюватиме або перевищуватиме 150 тисяч гривень.
Крім того, відомості про наявність нерухомого майна, його загальну площу, так само як і повний обсяг задекларованих відомостей про транспортні засоби, вклади у банках, цінні папери та інші активи, фінансові зобов’язання можуть вільно поширюватися. Інформацією з обмеженим доступом є лише інформація про місцезнаходження нерухомого майна, а не про його наявність чи відсутність та загальну площу.
Таким чином, тепер декларації посадових осіб про майно, доходи, витрати й зобов’язання фінансового характеру не належать до інформації з обмеженим доступом.

Система передачі даних від РРО до органів ДПС
У зв’язку з прийняттям "Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів державної податкової служби” та "Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних”, затверджених наказом Міністерства фінансів України 08.10.12 №1057 в Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій наказом ДПСУ 21.12.12 №1159 внесені моделі з версіями внутрішнього програмного забезпечення, що відповідають зазначеним вимогам.
Виробники повинні забезпечувати доопрацювання моделей реєстраторів розрахункових операцій, які знаходяться у користувачів, шляхом зміни версії внутрішнього програмного забезпечення відповідної моделі реєстраторів розрахункових операцій на версію, що відповідає вимогам документів, введених наказом Міністерства фінансів України від 08.10.12 №1057.
Доопрацювання слід проводити згідно з "порядком доопрацювання електронних контрольно – касових апаратів” затверджених рішенням Державної комісії з питань впровадження електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом при Кабінеті Міністрів України від 30 листопада 1999 року №11, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 7 березня 2000 року за №133/4354. Обов’язково до формуляра (паспорта) реєстратора розрахункових операцій повинна вноситися відмітка про проведене доопрацювання.

Збираючись на постійне місце проживання за кордон, подбайте про подання декларації
Громадяни України, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до органу ДПС за місцем своєї реєстрації декларацію про майновий стан і доходи. Це необхідно зробити не пізніше ніж за 60 календарних днів до виїзду.
Перевірка органом ДПС здійснюється протягом 30 календарних днів після надходження такої декларації. У разі відсутності податкових зобов’язань платнику податку видається відповідна довідка.
Довідка про сплату та відсутність податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб дійсна протягом 60 календарних днів з дати її видачі.
Зазначений документ подається до органів митного контролю під час перетину кордону і є підставою для проведення митних процедур.
Обов’язок щодо подання податкової декларації платниками податку –резидентами, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено п. 179.3 ст.179 Податкового кодексу України та регламентовано постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.10 №1243 "Про затвердження Порядку отримання довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податку – резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку”.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю

Категория: Город | Просмотров: 777 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar