Покров Пятница 17.05.24, 12:14
Сайт
Главная » 2013 » Март » 29 » «Регіональний віртуальний офіс» – це єдине повне джерело інформації про адміністративні послуги та дозвільні документи
14:31
«Регіональний віртуальний офіс» – це єдине повне джерело інформації про адміністративні послуги та дозвільні документи
«Регіональний віртуальний офіс» – це єдине повне джерело інформації про адміністративні послуги та дозвільні документиВідтепер інформацію про всі дозвільні послуги можна отримати в режимі он-лайн, а також через «особистий електронний кабінет» слідкувати за розглядом та оформленням дозвільних документів. Згодом до системи буде включений і перелік адміністративних послуг. Все це поєднує «Регіональний віртуальний офіс». На єдиному порталі (www.e-services.dp.gov.ua) зібрано послуги низки відомств від МНС до СЕС. Аби усі служби якісно та своєчасно надавали свої послуги людям, губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков виступив з ініціативою підписання спеціального Меморандуму. 

 «Регіональний віртуальний офіс» - це єдиний інформаційний простір для взаємодії громадян та органів влади. Він представляє собою систему веб-порталів: зовнішній веб-портал для громадян і підприємців (www.e-services.dp.gov.ua) та внутрішній веб-портал для електронної взаємодії дозвільних центрів і дозвільних органів. 
«Технології електронного управління – це один із ключових інструментів ефективної модернізації системи управління та економічного розвитку. Ці технології широко і успішно використовуються в країнах Європейського Союзу - від оплати через Інтернет комунальних послуг до голосування на загальнонаціональних виборах і референдумах. Дніпропетровщина активно розвиває систему електронного управління. На даному етапі особливо важливо те, що до роботи залучилися територіальні органи центральних органів виконавчої влади – від МНС до СЕС. Це дозволило значно розширити спектр послуг, які надаються жителям регіону через мережу Інтернет», - сказав Дмитро Колєсніков.
На даний момент до Меморандуму про взаємодію приєднались усі райдержадміністрації, міські ради та територіальні підрозділи МНС, Держгірпромнагляду, Державного управління охорони навколишнього природного середовища, Управління водних ресурсів, Управління лісового та мисливського господарства, Держземагентства, Головного управління ветеринарної медицини, Служби автомобільних доріг, Державного архітектурно-будівельного контролю, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, Державтоінспекції Головного управління МВС, Міністерства внутрішніх справ та Держсанепідслужби.
«Сьогоднішній Меморандум - це не просто документ, це не просто договір між органами влади. Це наш договір з людьми і наші зобов'язання перед ними! Одна проблема з отриманням довідки або дозволи може перекреслити для людини всі інші досягнення влади. Про це необхідно пам’ятати», - наголосив губернатор.
Портал є єдиним повним актуальним достовірним джерелом інформації про адміністративні послуги й дозвільні процедури у Дніпропетровській області та єдиною точкою входу для підприємців щодо отримання цих послуг і функціонуватиме для користувачів на безоплатній основі.
Наразі «Регіональний віртуальний офіс» надає інформацію про всі дозвільні послуги, протягом півроку на порталі буде розміщена інформація про адміністративні послуги (довідки, призначення).
У «Регіональному віртуальному офісі» після простої реєстрації в «особистому кабінеті» можна отримати:

повну інформацію про всі дозвільні центри, дозвільні органи та дозвільні документи області (порядок надання, регламент, перелік документів тощо);
інформацію про хід розгляду справи, у т.ч. за допомогою смс (з 17 грудня 2012 року вже надіслано понад 4000 SMS-повідомлень підприємцями);
електронну консультацію.
Внутрішній веб-портал для електронної взаємодії дозвільних центрів і дозвільних органів дозволить:

електронний документообіг та автоматизований обмін даними між державними адміністраторами та регіональними, місцевими дозвільними органами;
ведення регіонального реєстру документів дозвільного характеру;
моніторинг якості та своєчасності надання адміністративних послуг (дозвільних документів) на всій території області.
 «Спільний проект дозволить підвищити ефективність, якість та прозорість надання адміністративних послуг, дозвільних документів жителям регіону відповідно до європейських стандартів. Наша мета – дати можливість жителям регіону отримувати адміністративні та дозвільні послуги будь-яким зручним для них способом. Кожен може обирати зручний для себе спосіб – прийти до дозвільного центру, відправити заявку і отримати документ поштою чи за допомогою телефону. Відтепер всю необхідну інформацію можна отримати і в он-лайн режимі через інтернет», - сказав Дмитро Колєсніков.
Інформаційний ресурс розміщено на захищеному вузлі Інтернет телекомунікаційного центру області, а доступ до порталу відповідальних працівників органів влади додатково захищено шляхом використання електронного цифрового підпису з посиленим сертифікатом ключа при реєстрації на вході до "особистого кабінету”.
Система Регіонального віртуального офісу почала працювати в у грудні 2012 року. Наразі у базу даних Віртуального офісу внесена повна інформація про 35 дозвільних центрів, 354 дозвільних органа, занесено понад 70 тис справ, відправлено понад 3 тис смс-повідомлень про хід рогляду справи заявникам. Наразі також в системі створено електронні кабінети 46 державних реєстраторів, 400 відповідальних працівників дозвільних органів,  1466 дозвільних документів та автоматизований процес їх надання. 
Для ефективної роботи системи всі адміністратори дозвільних центрів області пройшли спеціалізоване навчання. Проведено 8 тренінгів та 5 семінарів для державних адміністраторів та відповідальних працівників дозвільних органів, 12 відкритих семінарів для підприємців з питань презентації роботи Віртуального офісу, у яких взяли участь понад 500 підприємців. . 
На сьогодні в системі заведено 1466 регламентів дозвільних процедур, понад 70 тис. дозвільних справ, відправлено суб’єктам господарювання понад 4000 SMS-повідомлень, автоматично сформованих системою.

Категория: Область | Просмотров: 1137 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar