Покров Пятница 17.05.24, 12:46
Сайт
Главная » 2013 » Март » 6 » Спортсмени Дніпропетровщини здобули 9 медалей на чемпіонаті Європи зі стрільби з пневматичної зброї
00:10
Спортсмени Дніпропетровщини здобули 9 медалей на чемпіонаті Європи зі стрільби з пневматичної зброї
Спортсмени Дніпропетровщини здобули 9 медалей на чемпіонаті Європи зі стрільби з пневматичної зброї5 срібні та 4 бронзових медалей вибороли спортсмени Дніпропетровщини під час чемпіонату Європи зі стрільби з пневматичної зброї, що проходив у місті Оденсі (Данія) з 25 лютого по 3 березня 2013 року. Про це повідомляє управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації.
Загалом у змаганнях взяли участь 688 учасників з 36 країн світу. Україна була представлена 30 спортсменами. До української збірної увійшли 8 стрілків з Дніпропетровщини, шестеро з яких стали срібними та бронзовими призерами – Андрій Колесников, Микита Могила, Денис Кушніров, Єгор Чирва, Олександр Зиненко та Вікторія Рибовалова.
«Я вітаю наших спортсменів зі ще однією перемогою на змаганнях високого рівня.  Ваші досягнення на чемпіонаті Європи є яскравим прикладом для підростаючого покоління. Ці здобутки надають можливість дніпропетровським спортсменам потрапити до складу національної збірної команди України на літні Олімпійські ігри 2016 року в Бразилії. Реалізуючи ініціативи Президента України Віктора Федоровича Януковича, обласна влада і в подальшому буде створювати необхідні умови для якісної підготовки майбутніх переможців», - наголосив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.
Для розвитку такого виду спорту як стрільба в регіоні діє відповідна інфраструктура. На основних спортивних спорудах спортивного клубу «Метеор» та ПівнГЗК щорічно проводяться змагання державного рівня. 
В рейтингу спорту вищих досягнень України стрільба кульова займає ведучі позиції. Тільки в 2012 році спортсменами області зі стрільби кульової завойовано 18 медалей на чемпіонатах світу та Європи. На трьох останніх Олімпійських іграх в складі збірних команд України виступали представники нашого регіону.
Довідка:
Чемпіонат Європи зі стрільби з пневматичної зброї проводиться за підтримки Міжнародної федерації спортивної стрільби та Європейської конфедерації стрілецького спорту з 1971 року.
 До складу збірної команди України зі стрільби кульової входять 19 спортсменів Дніпропетровської області. У 2012 році спортсменам регіону було присвоєно звання Майстер спорту України міжнародного класу 1 особа, Майстер спорту України – 7 осіб.
Наразі у Дніпропетровській області стрільбою кульовою займається всього 2207 спортсменів, з яких 584 особи у 6 відділеннях дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 1489 осіб у спортивних клубах, 4 особи у Дніпропетровському вищому училищі фізичної культури, 14 осіб – в обласній школі вищої спортивної майстерності та 116 осіб у вищих навчальних закладах, з ними працює 46 тренерів, з яких 24 штатні. Діє 398 стрілецьких тирів. 

За інформацією управління у справах фізичної культури та спорту

Категория: Область | Просмотров: 749 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar