Покров Пятница 17.05.24, 13:35
Сайт
Главная » 2013 » Март » 18 » У 2012 році зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Республікою Азербайджан збільшився на 21%
11:02
У 2012 році зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Республікою Азербайджан збільшився на 21%
У 2012 році зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Республікою Азербайджан збільшився на 21%У 2012 році зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Республікою Азербайджан збільшився на 21%. Про це стало відомо під час візиту до Дніпропетровщини Надзвичайного і Повноважного Посла Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Ядулла оглу Мадатлі.

Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Ядулла оглу Мадатлі висловив зацікавленість у поглиблені взаємовідносин Азербайджану та Дніпропетровщини. Зокрема, під час зустрічі були обговорені питання про поглиблення співробітництва у соціально-економічній, науково-технічній та культурній сферах. Також одна з цілей візиту посла – участь у засіданні круглого  столу з історії кочових цивілізацій у Придніпров’ї та відкритті  виставки «Золота Скіфія». 
Під час спілкування з голою облдержадміністрації Дмитром Колєсніковим Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні зазначив, що український та азербайджанський народи пов’язує давня історія. Зокрема, скіфи зіграли важливу роль у формуванні обох культури, що й обумовило участь Ейнулла Ядулла оглу Мадатлі у ряді заходів, присвячених цьому кочовому народу. 
Губернатор Дмитро Колєсніков підкреслив, що Дніпропетровщина займає особливе місце у плідних взаємовідносинах країн у різних сферах, де особливе місце посідає культурне та економічне співробітництво. 
«Наша область забезпечує 36,5% загального товарообігу між Україною та АР. Азербайджан завжди був важливим економічним партнером Дніпропетровської області. Ми налаштовані на подальший розвиток наших успішних двосторонніх відносин і створюємо для цього всі необхідні умови», - зазначив під час зустрічі Дмитро Колєсніков.
За 2012 рік загальний товарообіг з державою склав 330,1 млн дол США. З них у Дніпропетровську область імпортовано 8,1 млн дол США. А із регіону до Азербайджану експортовано товару на загальну суму 322 млн дол США. В цілому за минули рік зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Республікою Азербайджан збільшився на 21%.
Категория: Область | Просмотров: 653 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar