Покров Пятница 17.05.24, 13:34
Сайт
Главная » 2013 » Март » 26 » У Дніпропетровську до 1025-ї річниці хрещення Русі буде освячено храм на честь Собору Святого Іоанна Хрестителя
13:41
У Дніпропетровську до 1025-ї річниці хрещення Русі буде освячено храм на честь Собору Святого Іоанна Хрестителя
У Дніпропетровську до 1025-ї річниці хрещення Русі буде освячено храм на честь Собору Святого Іоанна ХрестителяДо 1025-ї річниці хрещення Русі на Дніпропетровщині буде освячено храм на честь Собору Святого Іоанна Хрестителя Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Крупський, який за дорученням губернатора Дмитра Колєснікова провів засідання організаційного комітету щодо організації та проведення  заходів  з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі. 
«За пропозицією Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви у Дніпропетровську буде освячено храм на честь Собору Святого Іоанна Хрестителя. Ця подія має стати одним із найяскравіших заходів на Дніпропетровщині з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі. Цей Храм має стати символом хрещення нашої славетної землі на могутніх та великих берегах Дніпра», - сказав Дмитро Колєсніков. 
Храм на честь Собору Святого Іоанна Хрестителя розташований у місті Дніпропетровську (перехрестя вул. Миронова та вул. Набережна В.І.Леніна). Будівництво Храму було розпочато у 2007 році. За проектом головного архітектора Олександра Плосконоса комплекс складається з будівля Храму у вигляді грецького хреста, а також оглядового майданчика навколо. Будівля Храму сягає 30 м, його площа з прилеглою територією – 180 кв.м. Храм вінчає бронзова скульптура Іоанна Хрестителя заввишки 7,5 метри та вагою 4 тонни, яку виготовлено на виробничому об’єднанні "Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова”. 
Нагадаємо, 25 листопада 2010 року відбулась урочиста церемонія освячення скульптури Іоанна Хрестителя Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Володимиром. У Храмі буде споруджено баптистерій (прибудова до церкви або окрема будівля, призначена для здійснення хрещення) для повного водного занурення, а поряд з Храмом – причал для проведення водного освячення на р. Дніпро із зануренням людей. 

Довідково:
Відповідно до Указу Президента України Днем хрещення Київської Русі – України визначено 28 липня. За православним календарем цього дня також вшановується пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі.

Категория: Область | Просмотров: 802 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar