Покров Воскресенье 12.05.24, 20:31
Сайт
Главная » 2013 » Март » 21 » У рамках проекту «Діалог з країною» Дніпропетровська облдержадміністрація розглянула та дала відповідь на 389 звернень громадян
18:10
У рамках проекту «Діалог з країною» Дніпропетровська облдержадміністрація розглянула та дала відповідь на 389 звернень громадян
У рамках проекту «Діалог з країною» Дніпропетровська облдержадміністрація розглянула та дала відповідь на 389 звернень громадянМинулого місяця за участі Президента Віктора Федоровича Януковича відбувся всеукраїнський телевізійний проект «Діалог з країною». В рамках проекту на розгляд до Дніпропетровської облдержадміністрації надійшло 389 звернень. Жодне з них не залишили без уваги – за завданням губернатора Дмитра Колєснікова кожне звернення уважно опрацювали та дали відповідь. Всі проблемні питання знаходилися під контролем обласної влади та були вирішені у найкоротші строки. Також  заявникам були надані вичерпні консультації та довідкова інформація.
«Президент України Віктор Федорович Янукович приділяє велику увагу налагодженню діалогу між владою та кожним українцем. Саме такі проекти, як «Діалог з країною»  допомагають налагодити механізми взаємодії з громадськістю, визначити найпроблемніші питання та оперативно зреагувати на них, - зазначив Дмитро Колєсніков. – Це ще одне підтвердження того, що кожен мешканець області та всієї країни може звернутися по допомогу до представників влади та бути почутим».
Загалом на розгляд до Дніпропетровської облдержадміністрації надійшло 389 звернень. 30 з них були вирішені позитивно, а по 359, за проханням заявників, надані консультації і роз’яснення щодо норм законодавства та необхідна довідкова інформація. 
Найбільше мешканців Дніпропетровщини цікавили питання комунального господарства (це 32 % від усіх звернень) та соціального захисту (21%). Також звернення стосувалися охорони здоров’я, житлової політики, а також праці та заробітної плати.
Традиційно на порядку денному у мешканців Дніпропетровщини стоять питання житлово-комунального господарства. До проекту «Діалог з країною» люди зверталися з проханням вирішити ту чи іншу проблему, пов’язану з наданням послуг електропостачання та водопостачання, вивозом сміття, функціонуванням ліфтів тощо. 
Жителька Дніпропетровська, наприклад, попросила відновити роботу ліфту, який не працював протягом двох місяців. Після розгляду звернення Дніпропетровським міськвиконкомом ремонтні роботи були проведені і робота ліфту відновлена. 

  Актуальними лишаються питання соціального захисту. Людмила Василівна з Криничанського району  звернулася з проханням посприяти у виплаті коштів по догляду за дитиною-інвалідом. За словами жінки, документи на отримання соціальної допомоги вона  подала ще декілька місяців тому.  В результаті розгляду звернення департаментом соціального захисту жінка в найкоротші терміни отримала всі призначені кошти. Це Людмила Василівна підтвердила під час телефонної розмови і подякувала за допомогу.
 Значна кількість звернень стосувалася забезпечення ліками на пільгових умовах інвалідів та пенсіонерів. Наприклад, пенсіонерка з Дніпропетровська, яка хворіє на гіпертонію, попросила пояснити:  чи має вона право на пільгове забезпечення медичними препаратами від гіпертонії як інвалід ІІІ групи. Завідувач амбулаторії  загальної практики сімейної медицини пояснив жінці, що вона може отримувати ліки від гіпертонії зі знижками від 15 до 70% (залежно від виробника). Для цього необхідний рецепт від лікаря. Роз’ясненням пацієнтка залишилася задоволена і запевнила: пільгою обов’язково користуватиметься, адже це дозволить зекономити значну суму коштів, не відмовляючи собі в лікуванні. 
Підбиваючи підсумки проведення «Діалогу з країною», слід зазначити: такі проекти не просто цікаві, а й корисні як для мешканців країни, так і для представників влади. Вони дають можливість не тільки допомогти у вирішенні нагальної проблеми кожній окремій людині. В першу чергу вони дозволяють окреслити коло найважливіших  соціально-економічних питань, які турбують громаду і потребують пильної уваги та системних перетворень від керівництва держави та областей.  

Категория: Украина | Просмотров: 785 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar