Покров Пятница 17.05.24, 13:11
Сайт
Главная » 2013 » Март » 29 » Уповноважений Президента з прав дитини взяв участь у відкритті дитячого будинку сімейного типу у Дніпропетровській області
23:37
Уповноважений Президента з прав дитини взяв участь у відкритті дитячого будинку сімейного типу у Дніпропетровській області
Уповноважений Президента з прав дитини взяв участь у відкритті дитячого будинку сімейного типу у Дніпропетровській областіУповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко взяв участь у відкритті дитячого будинку сімейного типу родини Дерев’янко у Дніпропетровську. Родина Дерев’янків виховує сімох дітей-сиріт.
Юрій Павленко привітав батьків-вихователів із відкриттям закладу. «Заповітне бажання кожної дитини-сироти - мати маму і тата, тому зі створенням нових прийомних сімей чи відкриттям нових дитячих будинків сімейного типу діти, потрапляючи в сім’ю, отримують нове життя, нові можливості та перспективи для себе, і головне - батьківську любов і турботу», - зазначив Уповноважений Президента.
Він повідомив, що протягом 2012 року в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу було влаштовано найбільшу за останні роки кількість дітей - 2407, зокрема у Дніпропетровській області - 428. Загалом на сьогодні в Україні у 3856 прийомних сім’ях та 740 дитячих будинках сімейного типу виховується 11751 дитина.
Уповноважений Президента з прав дитини також відвідав Дніпропетровський районний дитячий будинок «Сім’я», який цього року буде перепрофільований у Центр соціальної підтримки дітей та сімей. Як повідомили організатори проекту - благодійна організація «Надія і житло для дітей» в Україні, благодійний фонд «Розвиток України» у партнерстві з Дніпропетровською облдержадміністрацією - в закладі отримуватимуть консультації та допомогу молоді мами, які потрапили в складну життєву ситуацію, буде організована робота з кризовими сім'ями, які перебувають на межі розпаду.
Юрій Павленко підтримав створення даного центру, зауваживши, що в нових соціальних ініціативах Президента України важливий акцент зроблено на підтримці сімей з дітьми.

Категория: Область | Просмотров: 709 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar