Покров Пятница 17.05.24, 11:06
Сайт
Главная » 2013 » Март » 21 » Валовий збір зерна на Дніпропетровщині планується збільшити вдвічі
20:24
Валовий збір зерна на Дніпропетровщині планується збільшити вдвічі
Валовий збір зерна на Дніпропетровщині планується збільшити вдвічіВаловий збір зерна на Дніпропетровщині планується збільшити вдвічі – із 1,5 млн тонн зерна у 2012 році до 3 млн тонн у 2013 році. Для цього під цьогорічний врожай вже засіяно 671,6 тис га озимих культур. На черзі ще 1 млн 220 тис га ярового клину. Про це повідомив в.о. директора департаменту агропромислового комплексу і розвитку сільських територій Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Удовицький на прес-конференції.
Вадим Удовицький зазначив, що для того, щоб забезпечити в регіоні вчасний посів на весні, була проведена масштабна підготовча робота ще восени. Зокрема, посіяли 671 тис га озимих культур, з яких 591 тис га – це пшениця та 78 тис га – рапс. 
«Ми отримали 100% сходів озимих культур, – каже  Вадим Удовицький. – Завдяки чіткій посівній компанії, всі площі озимих культур перезимували і знаходяться у доброму та задовільному стані. Наразі в області проводиться догляд за цими культурами - виконано більше 80% підживлення полів, на яких вони засіяні».
Також він зазначив, що за завданням губернатора Дмитра Колєснікова протягом березня цього року було проведено 4 кущові наради з питань підготовки до проведення комплексу весняно – польових робіт в умовах цього року. Вони відбулися на території Нікопольського, Криворізького, Павлоградського та Новомосковського районів. У нарадах взяли участь представники всіх районів області. Це керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, представники наукових установ, а також органів влади – загалом близько 1,5 тис осіб.
Вадим Удовицький наголосив, що у Дніпропетровській області весняно-польова кампанія забезпечена матеріальними ресурсами в достатній кількості. Це стосується обсягів закупленого насіння, мінеральних добрив, дизельного палива. Також до початку посівної компанії на 100% готова сільськогосподарська техніка - трактори, культиватори, сівалки та ін. 
За його словами, повноцінна посівна кампанія в Дніпропетровській області почнеться в кінці березня на початку квітня. Проте в області вже зроблені перші пробні посіви – це 7,4 тис га ячменю.
«На сьогоднішній день перед аграріями області стоїть велике завдання. Нам необхідно посіяти 1 млн 220 тис га ярого клину. З них 215 тис га ярового ячменю, 3 тис га ярої пшениці, 357 тис га кукурудзи та 411 тис га соняшнику, картоплі 52,7 тис га, овочів 32,5 тис га», - сказав Вадим Удовицький.

Категория: Область | Просмотров: 763 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar