Покров Понедельник 29.04.24, 17:33
Сайт
Главная » 2012 » Май » 11 » Володимир Семенюк: «Прийом заяв від пільгових категорій громадян на безкоштовне отримання телетюнера триває до 1 липня 2012 року»
21:38
Володимир Семенюк: «Прийом заяв від пільгових категорій громадян на безкоштовне отримання телетюнера триває до 1 липня 2012 року»
Володимир Семенюк: «Прийом заяв від пільгових категорій громадян на безкоштовне отримання телетюнера триває до 1 липня 2012 року»Прийом заяв від пільгових категорій громадян на безкоштовне отримання телетюнера - пристрою, який забезпечує прийом цифрового телевізійного сигналу - триває до 1 липня 2012 року. Для цього громадяни повинні подати відповідну заяву до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення. Про це повідомив начальник головного управління праці та соціального захисту населення Володимир Семенюк.
Наразі на отримання  безкоштовного телетюнеру вже подали заяви більше 10 тис осіб. 
В Україні вже побудована і на повну потужність працює телемережа наземного цифрового ефірного мовлення. Для прийому цього сигналу необхідно між антеною і телевізором підключити спеціальний пристрій – телетюнер. Цей пристрій дозволить через звичайну антену дивитися безкоштовно 32 українських телеканали, в тому числі регіональні, у високій цифровій якості зображення і звуку.
Громадянам, які користуються послугами супутникового та кабельного телебачення, телетюнер не потрібен. Цифровий сигнал будуть надавати компанії, які надають їм телевізійні послуги. А от громадянам, які отримують аналоговий телевізійний сигнал через кімнатну або домову антену – телетюнер потрібен. Дивитися телевізор без телетюнера за допомогою антени, яка приймає аналоговий сигнал можна буде до кінця 2016 року. 
21 березня 2012 року Уряд прийняв постанову про забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення. Відповідно до цього документу безкоштовно можуть отримати телетюнер. 
інваліди першої та другої групи (в тому числі інваліди війни цих груп); інваліди війни третьої групи; 
особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному забезпеченні; 
особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»; 
особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років. 
 «Громадяни пільгових категорій, яким потрібен телетюнер, мають звертатися до місцевих управлінь перці та соціального захисту населення. Детальну інформацію, адресу та телефон цих управлінь можна отримати, зателефонувавши на номер (056) 713 62 21. За завданням губернатора Олександра Вілкула в області соціальними службами проводиться роз’яснювальна робота, розміщуються інформаційні матеріали у засобах масової інформації», - сказав Володимир Семенюк. Зокрема, з середини травня в ефірі новин Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії (51 канал)  виходитимуть спеціальні сюжети про те, як отримати безкоштовний телетюнер та як їм користуватися.
Володимир Семенюк також додав, що доставка телетюнера громадянам буде здійснюватися поштою в міру надходження заяв громадян до органів соціального захисту та формування списків місцевими державними адміністраціями. Сформовані списки будуть надіслані до Державного комітету телебачення і радіомовлення України, звідки й будуть поставлятися телетюнери. Черговість доставки визначається також по мірі надходження заяв. Тобто, хто раніше подасть заяву, той раніше одержить телетюнер. Безкоштовне надання телетюнерів зазначеним категоріям громадян буде відбуватися за правилом: один телетюнер – на одне житлове приміщення. Надсилати телетюнери розпочнуть вже з 1 серпня 2012 року. 
Довідка:
Вся необхідна інформація стосовно забезпечення громадян телетюнерами розміщена на веб-сайті Держкомтелерадіо України www.comin.kmu.gov.ua. Також працює «гаряча» телефонна лінія (044) 239 61 09. 
Категория: Область | Просмотров: 799 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar