Покров Пятница 17.05.24, 13:59
Сайт
Главная » 2013 » Март » 5 » За період часу з 24.02.2013 року до 04.03.2013 року до Орджонікідзевського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області надійшло 56 заяв
00:12
За період часу з 24.02.2013 року до 04.03.2013 року до Орджонікідзевського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області надійшло 56 заяв
За період часу з 24.03.2013 року до 04.03.2013 року до Орджонікідзевського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області надійшло 56 заявЗа період часу з 24.02.2013 року до 04.03.2013 року до Орджонікідзевського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області надійшло 56 заяв  про злочини та події. Серед таких: 5 крадіжок, 1 грабіж, 5 фактів нанесення легких тілесних ушкоджень, 1 пожежа та інші злочини. Дільничними інспекторами міліції складено 10 протоколів.
Коротко про деякі з них:
24.02.2013 року о 08 год.50 хв. від диспетчера МНС надійшло повідомлення про те, що по вул. Корнійчука, виникла пожежа в результаті якої чадним газом отруївся господар помешкання громадянин Ф. Підчас проведення заходів було встановлено, що господар мешкав один, ніде не працював, зловживав спиртним. Попередня причина пожежі – паління в ліжку господарем.
25.02.2013 року до Орджонікідзевського МВ звернулась громадянки З. яка повідомила про те, що о 21 год.15 хв. вона знаходилась на зупинці «вул. ПУШКІНА» до неї підійшов невідомий їй чоловік та спитав «Котра година». Громадянка З. дістала свій мобільний телефон та відповіла невідомому, в цей час злочинець вирвав з її руки телефон та в тік в сторону вул. Петровського.
26.02.2013 року до чергової частини Орджонікідзевського МВ надійшло повідомлення від громадянки М. про те, що по вул. Зонова 34 зчисленими тілесними ушкодженнями знайдено труп хлопця. Підчас проведення заходів направлених на встановлення обставин даної події, було встановлено особу загиблого, ним виявився неповнолітній громадянин К., смерть останнього настала в результаті багато численних забоїв тіла отриманих під час падіння з даху дев’яти поверхового будинку по вул. Зонова. На разі заданим фактом проводиться ретельна перевірка. 
01.03.2013 року співробітниками СБНОН підчас проведення профілактичних заходів був затриманий місцевий мешканець у якого під час поверхневого огляду було знайдено та вилучено медичний шприц об’ємом 20 мл. заповнений рідиною коричневого кольору та пігулки «Димедролу».
Орджонікідзевський МВ попереджає мешканців м. Орджонікідзе 
Шахраї постійно вигадують нові схеми обману людей. Одна з таких - шахрайства за допомогою мобільних телефонів. Злочинці дзвонять потерпілим та, зловживаючи їх довірою, вимагають за вирішення якихось проблем перерахувати на банківський рахунок або на номер мобільного оператора певну суму грошей.
Такі злочини важко розкривати, бо потерпілі, навіть, не бачать зловмисників і не знають, де саме у цей час вони можуть перебувати. Діють телефонні шахраї дуже швидко і чітко.
Працівники міліції звертаються до громадян з проханням бути пильними і не довіряти невідомим людям, не впускати їх до своїх осель, не віддавати їм свої заощадження. Якщо ж ви все таки стали жертвою шахраїв, одразу ж телефонуйте до міліції на лінію "102”. Швидке звернення до правоохоронних органів надасть можливості міліціонерам розкрити злочин "гарячим” слідом. Конфіденційність і анонімність ваших повідомлень працівники Орджонікідзевського МВ гарантують.
 У зв’язку з чим – кілька корисних порад для громадян як не стати жертвою "телефонних шахраїв”:
– по-перше, спробуйте перевірити отриману інформацію, передзвонивши тому, хто "потребує негайної допомоги” або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити чи спростувати її;
– по-друге, запитайте невідомого про щось особисте, наприклад, в яке місто він телефонує, чи як звати того, хто "потребує допомоги”, скільки йому років тощо. Швидше за все, аферисти працюють навмання і так швидко не зорієнтуються. Просто кладуть слухавку.
Якщо скажуть, що телефонують з міліції – передзвоніть у вказаний відділок і перевірте інформацію. Так само і з лікарнями чи іншими закладами. Це займе лічені хвилини, але збереже ваші кошти і нерви, адже переживати ви будете і до того, поки не дізнаєтесь, що з вашими родичами все гаразд і після, з’ясувавши, що це шахрайство і ви втратили "кругленьку” суму.
Як правило, такі телефонні шахраї "працюють” серед ночі, коли важко зорієнтуватися та логічно мислити, тим більше, отримавши таку негативну інформацію. Але пам’ятайте – краще порахувати до десяти, зосередитися і прийняти виважене рішення, ніж потерпіти від вдалої оборудки махінаторів.
Якщо Ви або ваші знайомі все ж потрапили в подібну ситуацію, і незнайомі люди, представляючись міліціонерами, вимагають у вас гроші за вирішення якихось питання, негайно телефонуйте в міліцію.




ДІМ Орджонікідзевського МВ
ГУМВС України в Дніпропетровській обл.
ст. лейтенант міліції                                                                               Я.В. Остапенко
Категория: Город | Просмотров: 753 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar