Покров Суббота 18.05.24, 11:05
Сайт
Главная » Область
«Святкування 80-річчя спрямоване на те, щоб кожен житель нашого регіону відчув дух свята»Олександр Вілкул: «Святкування 80-річчя Дніпропетровської області спрямоване на те, щоб кожен житель нашого регіону відчув дух свята, дух патріотизму та любові до рідної Дніпропетровщині й України»
Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул заявив під час брифінгу, на якому ознайомив журналістів та жителів регіону з основними святковими заходами щодо відзначення 80-річчя створення Дніпропетровської області. 
«Уся робота обласної влади з підготовки до святкування 80-річчя створення нашої області була спрямована на те, щоб кожен житель міста, села і селища нашого регіону відчув дух свята, дух патріотизму та любові до рідної Дніпропетровщини й України», - сказав Олександр Вілкул.

Віктор Янукович візьме участь в урочистостях з нагоди 80-річчя Дніпропетровської області» Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул заявив під час брифінгу, на якому ознайомив журналістів та жителів регіону з основними святковими заходами щодо відзначення 80-річчя створення Дніпропетровської області. 
«Для нас велика честь, що завтра 24 лютого вітати Дніпропетровщину з ювілеєм приїде наш Президент Віктор Федорович Янукович. У рамках свого візиту Глава нашої держави урочисто відкриє нову Льодову арену в Дніпропетровську», - сказав Олександр Вілкул. Він підкреслив, що це перша хокейна база, побудована на Дніпропетровщині за підтримки Президента України в рамках держпрограми «Хокей України» та Комплексної стратегії розвитку регіону. Її відкриття дасть потужний імпульс для розвитку зимових видів спорту та підготовки в регіоні нових чемпіонів.

До 80-річчя області видано Антологію літератури для дітей та юнацтва Придніпров'я «Сяєво Жар-птиці»У рамках святкування 80-річчя області у Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці презентовано Антологію літератури для дітей та юнацтва Придніпров'я «Сяєво Жар-птиці». Антологію підготовлено за підтримки губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровською обласною організацією Національної Спілки письменників України.
«Книга «Сяєво…» – це унікальна збірка, яка зібрала кращі твори наших письменників-земляків XIX-XXI століття. Це прекрасний інтелектуальний подарунок для молоді і дорослих. Книга стане окрасою кожної бібліотеки і кожної школи Дніпропетровщини», - сказав губернатор Олександр Вілкул.

 З 23 лютого 2012 року відкриється виставка «Художники – ювілею області» За підтримки губернатора Олександра Вілкула з 23 лютого 2012 року у виставковій залі Дніпропетровської організації Національної Спілки художників України (вул. набережна Леніна,11) відкриється виставка «Художники – ювілею області». Захід проходитиме у рамках святкування 80-річчя Дніпропетровщини. 
На виставці представлені роботи художників Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Нікополя, Петриківки. Це – 160 творів живопису, графіки та декоративно-прикладного мистецтва 75 митців. Серед них: тематичні картини, портрети, пейзажі. Митці різних поколінь працюють в різних техніках, в різних манерах, що дає можливість глядачам відчути їх індивідуальне сприйняття дійсності. Виставка демонструє роботи народного художника України Федіра Клименка, заслужених художників України Михайла Козуліна, Григорія Чернети, заслуженого діяча мистецтв України Леоніда Антонюка та інших.

Олександр Вілкул вручив томограф Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І.Мечникова. Губернатор Олександр Вілкул вручив магнітно-резонансний томограф Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І.Мечникова. Новий МРТ дозволить підвищити рівень доступності для населення Дніпропетровської області якісно нових, безпечних та ефективних методів досліджень. Завдяки вчасно встановленому діагнозу покращиться ефективність лікування.
Загальна вартість сучасної магнітно-резонансної системи «EXELART Vantage XGV» виробництва «Toshiba» складає 19,5 млн грн.
На ремонт та підготовку приміщення у відповідності до технічних вимог для встановлення системи виробництва «Toshiba» з обласного бюджету було виділено 480 тис грн. «Виконуючи завдання нашого Президента Віктора Федоровича Януковича щодо підвищення якості медичних послуг, ми забезпечуємо лікувальні заклади Дніпропетровщини сучасною медичною технікою.

Повноважний Посол Шухрат Султонов привітав губернатора та жителів регіону з 80-річчям областіНадзвичайний та Повноважний Посол Республіки Таджикистан в Україні Шухрат Султонов привітав губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та жителів регіону з 80-річчям області
«Уважаемый Александр Юрьевич!
От имени Посольства Республики Таджикистан в Украине, прошу Вас принять искренние поздравления со знаменательной датой: 80-летием образования Днепропетровской области.
Славная Днепропетровщина, имея богатейшую и самобытную историю, традиционно является одной из ведущих областей Украины, экономика которой во многом влияет на развитие всей страны.

Едуард Матвійчук та Микола Пундик привітали губернатора та жителів області із 80-річним ювілеєм регіонуГолова Одеської облдержадміністрації Едуард Матвійчук та голова Одеської облради Микола Пундик привітали губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та жителів області із 80-річним ювілеєм регіону

«Дорогі жителі Дніпропетровщини!

Сердечно вітаємо вас з 80-річчям утворення вашої області!
Придніпров’я внесло надзвичайно вагомий вклад у промисловий комплекс України, її продовольчі запаси, здобутки науки та культури. У вашому чудовому регіоні виростали і формувалися кадри шахтарів, металургів, хліборобів, вчених, державних діячів.

Прем’єр-міністр України привітав губернатора та жителів Дніпропетровщини із 80-річчям області«Шановні жителі Дніпропетровщини!
Щиро вітаю Вас з 80-річчям утворення Дніпропетровської області, провідного промислового центру України з потужним економічним та культурним потенціалом, авангардом світової науково-технічної думки у галузі освоєння космосу.
Сьогодні регіон активно примножує свої надбання, славу могутнього регіону. Переконаний, що визначенні перспективи на майбутнє дають йому можливість утримувати провідні позиції серед областей України. Завдяки працелюбним людям успішно розвиваються підприємство-гігант «Південмаш», Криворізький залізорудний, Західно-Донецький вугільний, Нікопольський марганцеворудний і Дніпропетровський буровугільний басейн, інші життєво важливі виробництва.
На Дніпропетровщині зберігається та розвивається найкраще надбання української культури – петриківський розпис, який є візитною карткою України.

На Дніпропетровщині триває поповнення книжкового фонду бібліотек сільських районівУ рамках Комплексної стратегії розвитку регіону на Дніпропетровщині триває поповнення книжкового фонду бібліотек сільських районів. Зокрема, Царичанська та Петриківська районні бібліотеки Дніпропетровщини у рамках гуманітарної програми Інституту відкритого суспільства (Нью-Йорк – Будапешт) і Міжнародного фонду «Відродження» стали переможцями конкурсу «Поповнення фондів сільських бібліотек й активізація їх культурно-просвітницької роботи з місцевими громадами». Кожна районна бібліотека отримала грант по 10 тис грн.
Найближчим часом бібліотеки Царичанського та Петриківського районів зможуть замовити літературу видану в Україні впродовж 2009-2011 років за різними напрямками. 

Геннадій Темник: «Для жителів Новомосковська збудований новий десятиповерховий житловий будинок»З нагоди відзначення 80-річчя Дніпропетровської області у Новомосковську введений в експлуатацію новий 60-квартрирний житловий будинок. 14 квартир як службове житло у цьому будинку отримають працівники ДП «Придніпровська залізниця».
«На Дніпропетровщині під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується ціла низка програм із будівництва житла. Зокрема, у 2010 році в містах і районах області було виділено 169 квартир для працівників бюджетної сфери, у 2011 році - 186 квартир - 97 квартир для бюджетників у Дніпропетровську та 89 квартир для медиків у Кривому Розі. У цьому році для жителів Новомосковська збудований новий десятиповерховий житловий будинок.

« 1 2 ... 261 262 263 264 265 ... 305 306 »