Покров Вторник 07.05.24, 01:47
Сайт
Главная » Область
Олександр Вілкул: «У першому кварталі 2012 року зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Ізраїлем зріс на 25%»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Елєм. Сторони обговорили можливості поглиблення співробітництва у соціально-економічній, науково-технічній та культурній сфері. 
У зустрічі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов, в.о. начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Михайло Ісаченко, радник голови облдержадміністрації Микола Ситник, директор КП «Дніпропетровське інвестиційне агентство» Віталій Биков, від ізраїльської сторони – заступник Посла Іцхак Кармель Каган, аташе з питань економіки Посольства Олександра Аронін, аташе з питань туризму Макс Сітковецкі, директор Ізраїльського центру у м. Дніпропетровську Неля Шульман. 

До уваги жителів Дніпропетровщини! Українське радіо розширило мовлення на середніх хвилях Для того, щоб розширити можливості жителів країни слухати програми Українського радіо, у тому числі у сільській місцевості, Уряд України розглянув звернення громадян та виділив Національній радіокомпанії України додаткові кошти на розширення діапазону радіомовлення. 
Завдяки цьому розширено трансляції радіопрограм на середніх хвилях. У Дніпропетровській області першу програму Українського радіо можна слухати в середньохвильовому діапазоні на частоті 972 кГц, другу («Промінь») – 549 кГц та третю (канал «Культура») – 1431 кГц.

Олександр Вілкул привітав команду Петропавлівського району області з перемогою у фінальній частині VІ спартакіади державних службовцівНа Дніпропетровщині визначені переможці фінальної частини VІ обласної спартакіади державних службовців, яка проходила за підтримки губернатора Олександра Вілкула. Команда Петропавлівського району посіла перше місце, Покровського району – друге місце, Царичанського району – третє місце.
10 червня 2012 року в смт Покровське Дніпропетровської області завершились фінальні змагання VІ обласної спартакіади державних службовців. За підсумками цих змагань буде сформована збірна команда області, яка візьме участь у Всеукраїнській спартакіаді серед збірних команд державних службовців АР Крим, областей, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, що відбудеться у вересні 2012 року в Алушті.

Із 18 по 23 червня 2012 року проходитиме додаткова сесія ЗНО для абітурієнтів, які не змогли взяти участь в основній сесії тестуванняз 18 по 23 червня 2012 року відбудеться додаткова сесія ЗНО для абітурієнтів, які з об’єктивних причин не змогли взяти участь в основній сесії тестування. Зокрема, із 07 по 13 червня включно проходить реєстрація на участь у тестуванні з біології. Щоб взяти участь у додатковому іспиті, абітурієнту необхідно звернутися до Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти (м. Дніпропетровськ, вул. Новоселівська, 27, тел. (056) 790-24-99).
«У Дніпропетровській області забезпечуються рівні можливості для всебічного розвитку молоді, особливо, в отриманні освіти. Це є ключовим принципом реалізації регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», ініційованого губернатором Олександром Вілкулом. Загалом в основній сесії ЗНО взяли участь 24 тис 862 абітурієнти області. Це становить 93% від кількості зареєстрованих. Для тих абітурієнтів, які з об’єктивних причин не змогли пройти тестування, буде проведено додаткову сесію, що проходитиме з 18 по 23 червня 2012 року», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

У Дніпропетровську з 15 червня по 22 липня проходитиме виставка сучасного мистецтва «Шлях до майбутнього–мистецтво нового покоління Японії»Із 15 червня по 22 липня 2012 року у Дніпропетровському художньому музеї (вул. Шевченка, 21) проходитиме виставка сучасного японського мистецтва «Шлях до майбутнього – мистецтво нового покоління Японії». Свої роботи демонструватимуть 11 молодих японських митців. Відкриття виставки – 15 червня 2012 року о 14:00. Музей працює з 10:00 до 17:30.
На виставці будуть представлені картини, скульптури, інсталяції, фотографії та відеороботи одинадцяти японських митців. Об’єкти для своєї творчості вони беруть із власного життя, демонструють мистецтво, яке відображає реальність. Роботи японських митців мають сильний візуальний ефект. Усі бажаючі мають можливість відчути свіжість і життєву силу сучасного японського мистецтва. 
«Розвиток мистецтва й міжкультурних зв’язків – важлива складова формування високорозвиненого покоління та культурного зростання Дніпропетровського регіону. Губернатор Олександр Вілкул приділяє особливу увагу всебічному вихованню молоді. На Дніпропетровщині проводиться низка культурних та освітніх заходів. Виставка мистецтва Японії надасть можливість жителям Дніпропетровщини ознайомитися з новими стилями, подискутувати зі знавцями культури Японії, почерпнути корисні знання», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

На Дніпропетровщині медичним працівникам первинної ланки підвищили заробітну платуНа Дніпропетровщині відповідно до Постанови Кабміну № 209 від 5 березня 2012 року у серпні цього року працівники закладів первинної медико-санітарної допомоги області 100% отримають збільшену заробітну плату. До кінця червня у двох третинах центрів первинної медико-санітарної допомоги буде збільшена заробітна плата фахівцям первинної медичної допомоги.
Постанова КМУ України №209 передбачає нарахування заробітної плати медичним працівникам центрів первинної медико-санітарної допомоги із врахуванням обсягу та якості виконаної роботи. Збільшення зарплати медичному персоналу відбувається  в залежності від укомплектованості штатних посад.
На Дніпропетровщині функціонує 53 Центра первинної медико-санітарної допомоги. Наразі підвищення заробітної плати з урахуванням обсягу виконаної роботи відчують медичні працівники 39 медичних установ. У червні-липні планується нарахування надбавок ще у 14 центрах. Таким чином, у серпні цього року працівники закладів первинної медико-санітарної допомоги області 100% отримають збільшену заробітну плату.

Для читачів Дніпропетровської обласної бібліотеки імені Кирила і Мефодія працює безкоштовний розмовний клуб «English Speaking Club»На базі Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Кирила і Мефодія діє Інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку». При цьому центрі для читачів бібліотеки працює безкоштовний розмовний клуб «English Speaking Club». Засідання клубу проходять щосуботи.
«English Speaking Club» – англійський розмовний клуб, що діє при Інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки. Щосуботи бажаючі можуть відвідати тематичні засідання клубу, переглянути цікаві фільми, обговорити актуальні теми з іншими учасниками, практикуючи англійську мову. Активісти клубу – переважно молодь, яка цікавляться англійською мовою та культурою. Кожного тижня проходить запис бажаючих відвідати засідання клубу.

Олександр Вілкул: «Виділені цього року додатково Дніпродзержинську кошти дозволять підвищити комфортність проживання в місті»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо  розвитку інфраструктури та ходу дорожнього будівництва міста Дніпродзержинська. У її роботі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов, його перший заступник Костянтин Гузенко, керівники профільних управлінь облдержадміністрації та міської ради.
«Обласна влада активно підтримує розвиток міста Дніпродзержинськ. Це стосується, в тому числі, виділення коштів на ремонт доріг, створення дитячих майданчиків та нових паркових зон. Виділені цього року додатково Дніпродзержинську кошти дозволять підвищити комфортність проживання в місті», - сказав Олександр Вілкул. 
У 2011 році у рамках губернаторської програми з розвитку дорожньої інфраструктури у Дніпродзержинську було відремонтовано майже 44 тис кв м доріг. У 2012 році з ініціативи губернатора Олександра Вілкула на ремонт доріг міста з державного та обласного бюджетів виділено рекордну за всі роки незалежності суму - більше 35 млн грн. Це в 4 рази більше, ніж минулого року. За ці кошти буде  відремонтовано  більше 175 тис кв м доріг. Це 13 вулиць, проспектів, провулків та площ, які набудуть нового вигляду та отримають якісне дорожнє покриття - проспект Ювілейний, вулиця Харківська та Єлизаветівська, просп Будівельників, вулиці Дружби Народів, Матросова, Ватутіна, Алтайська, просп. Аношкіна, вул. Скаліка та Москворецька.

Олександр Вілкул поставив завдання у 2012 році, збільшити на 15% обсяги робіт з благоустрою Дніпропетровщини, у порівнянні з 2011 рокомПід час виїзної наради щодо розвитку інфраструктури та ходу дорожнього будівництва у місті Дніпродзержинську губернатор Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів Дніпропетровської області у 2012 році збільшити на 15% обсяги робіт з благоустрою регіону, у порівнянні з 2011 роком. 
«В рамках реалізації регіональної програми з благоустрою станом на 7 червня 2012 року на Дніпропетровщині упорядковано близько 122 тис га парків, скверів, алей та прибудинкових територій (81% до плану), створено 136 дитячих майданчиків (42%), висаджено більше 78 тис дерев (80%). Перевиконано план по створенню нових газонів та квітників – замість 75 га вже висаджено більше 120 га. Майже вдвічі більше, ніж було заплановано прибрано від сміття доріг - 22 тис км, очищено 1,5 тис км  берегів (64%)», - сказав Олександр Вілкул. 
Він подякував тисячам жителям регіону за активну участь у суботниках та інших заходах з благоустрою. «Упорядковані парки та сквери, прибрані вулиці та прибудинкові території – це наша спільна робота, наша спільна відповідальність, наша спільна гордість за рідний регіон», - додав губернатор. 

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині розпочато виробництво сучасних автомобілів «швидкої» допомоги на базі Reno Master»На Дніпропетровщині розпочато виробництво сучасних автомобілів «швидкої» допомоги на базі Reno Master. За замовленням Міністерства охорони здоров’я України у Дніпродзержинську на ТОВ «Дніпровський автобусний завод» випущені перші п’ять автомобілів «швидкої» допомоги. До проведення чемпіонату з футболу «Євро-2012» їх отримують міста Київ, Харків та Донецьк. Міністерство охорони здоров’я України замовило Дніпровському автобусному заводу виробництво ще 95 таких автомобілів.  

« 1 2 ... 219 220 221 222 223 ... 305 306 »