Покров Вторник 07.05.24, 06:25
Сайт
Главная » Область
Сільгосппідприємства Дніпропетровщини отримають 1,5 млн грн за пересів озимих культур, що постраждали унаслідок складних погодних умовПро це повідомив в.о. начальника головного управління агропромислового розвитку Вадим Удовицький Для допомоги сільгосппідприємствам, посіви озимих культур яких постраждали від несприятливих погодно-кліматичних умов, передбачена державна допомога у розмірі 150 грн за 1 га 

«В усіх районах Дніпропетровщини – Нікопольському, Магдалинівському, Павлоградському та інших, внаслідок несприятливих погодно-кліматичних умов у вигляді посухи, відсутності опадів та низьких температур загинуло близько 37 % посівів озимих культур. Наразі всі площі, на яких загинули озимі, пересіяні, - сказав в.о. начальника головного управління агропромислового розвитку Вадим Удовицький. – Для підтримки фермерів на Дніпропетровщині діє низка державних програм. Зокрема, сільгосппідприємства Дніпропетровщини отримають допомогу у розмірі 1,5 млн грн на пересів озимих, які постраждали унаслідок складних погодно-кліматичних умов».

У Дніпропетровському художньому музеї з 06 по 30 червня 2012 року проходить міні-виставка «Петриківка до EURO-2012»Із 06 по 30 червня 2012 року у Дніпропетровському художньому музеї (вул. Шевченка, 21) проходить міні-виставка «Петриківка до EURO-2012». Виставка працює з 10:00 до 17:30. Вихідний день – п’ятниця.
На виставці представлені роботи цьогорічних випускників художнього відділення Дніпропетровського театрально-художнього коледжу. У творах поєднано традиційні прийоми живопису та сучасну символіку футбольного чемпіонату EURO-2012, що робить їх унікальними й особливо цікавими.
«Петриківський розпис – унікальний вид народного мистецтва Дніпропетровщини, відомий в усьому світі. Завдання обласної влади розвивати та популяризувати цей вид народної творчості, який у спадок залишили наші предки.

Мешканці Дніпропетровщини з 5 по 25 червня можуть пройти добір до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»Відповідно до Указу Президента України «Про Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації», на конкурсній основі проходить добір кандидатів для зарахування у Президентський кадровий резерв.
До участі у конкурсі допускаються громадяни України, які на день подання документів не досягли сорока років, відповідають установленим законом вимогам для вступу на державну службу,  вільно володіють державною мовою та однією з мов Європейського Союзу;

У Дніпропетровську 13 червня 2012 року відбудеться засідання клубу «Еколог» на тему «Енергозберігаючі технології Дніпропетровщини»За підтримки губернатора Олександра Вілкула 13 червня 2012 року у Дніпропетровську відбудеться засідання клубу «Еколог» на тему «Енергозберігаючі технології Дніпропетровщини». Засідання проходитиме у патентно-технічному відділі Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Кирила і Мефодія за адресою пр. К. Маркса, 18; 3-й поверх. Початок об 11 годині. 
У засіданні візьмуть участь підприємці, науковці, винахідники, екологи міста. Вони розглянуть питання щодо новітніх розробок у сфері утеплення виробничих та житлових приміщень.
Усі бажаючі зможуть відвідати книжково-ілюстративну виставку та ознайомитись із науковою літературою, переглянути нормативно-технічну документацію, прочитати актуальні статті в періодичних виданнях.

Олександр Вілкул: «Роботи з ремонту вулиці Набережної Заводської виконані більш ніж на 10%»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо проведення капітального ремонту вулиці Набережна Заводська. Наразі на об’єкті ведуться роботи з фрезерування асфальту, демонтажу старого та встановлення нового бордюрного каменю. 
«Роботи з ремонту третьої складової найдовшої набережної в Європі, яка знаходиться у Дніпропетровську - вулиці Набережної Заводської - виконані більш ніж на 10%. Капітальний ремонт цієї автомагістралі має бути проведений якісно та у визначений термін», - сказав Олександр Вілкул. 

Олександр Вілкул: «На будівництві правобережних з’їздів з Кайдацького мосту вже встановлено 10 з 24 пар опор естакади»На будівництві правобережних з’їздів з Кайдацького мосту вже встановлено 10 з 24 пар опор естакади. Заплановані на цей рік роботи на об’єкті виконані вже на 27%. Про це голова облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час виїзної наради щодо будівництва правобережних з’їздів з Кайдацького мосту в Дніпропетровську. 
У нараді також узяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, керівники підрядних та проектних установ і організацій.
«Будівництво правобережних з’їздів з Кайдацького мосту має не лише величезне екологічне значення для жителів Дніпропетровська, а й дасть відчутний економічний ефект. Шлях від Кайдацького мосту до Криворізького шосе буде скорочений на 10 км. За розрахунком проектного інституту «Дніпродіпротранс» нова дорога дозволить знизити споживання палива транзитним автотранспортом на 3,6 млн літрів щорічно», - сказав Олександр Вілкул.

За перші два дні роботи «Гарячої лінії губернатора Олександра Вілкула» оператори отримали 265 звернення громадян«На «Гарячу лінію Олександра Вілкула» наразі надходить велика кількість телефонних дзвінків. Це свідчить про високу довіру жителів Дніпропетровщини до губернатора. Оператори «Гарячої лінії» працюють в напруженому режимі. За перші два дні роботи контакт-центру вони вже отримали 265 звернення громадян. Кожне питання було зареєстровано та направлено до відповідної служби. Вирішення кожного звернення знаходиться на особистому контролі губернатора Олександра Вілкула», - сказала начальник відділу роботи зі зверненнями громадян облдержадміністрації Олена Хохба. 
Вона зазначила, що переважна кількість звернень (майже 56%) стосувалася питань комунального господарства, а саме: ремонту дахів, ліфтів, під’їздів, вивозу сміття, відновлення електропостачання, ремонту прибудинкових територій, надходили скарги на роботу КЖП, зареєстровані питання з приводу надання допомоги в лікуванні, перерахунку пенсії, телефонізації, видачі земельних актів на приватизацію тощо.

У Брюсселі презентовано досвід розвитку професійно-технічної освіти на ДніпропетровщиніЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула начальник головного управління освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Демчик презентував досвід розвитку професійно-технічної освіти в регіоні на міжнародній освітянській конференції у Брюсселі (Бельгія). Тема конференції – «Багаторівневе управління у сфері освіти та навчання». У заході взяли участь 150 освітян, науковців, представників бізнесу, дослідників в галузі управління, освіти та навчання з країн-партнерів Європейського фонду освіти, держав-членів ЄС, інституцій ЄС та міжнародних організацій з 29 країн світу.

Члени Громадської платформи разом з представниками батьківського руху «За наших дітей» відвідали п`ять амбулаторій у ДніпропетровськуНа Дніпропетровщині  триває обговорення модернізації  охорони здоров`я. На сьогодні членами Громадської платформи з питань медичної реформи, представниками Дніпропетровської обласної ради та головного управління охорони здоров`я відвідані амбулаторії центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №3, №4, №5, №10, №11, №12 у Дніпропетровську та Павлоградського ЦПМСД.
 6 червня члени Громадської платформи спільно з батьківським рухом «За наших дітей» відвідали ЦПМСД № 11 у місті Дніпропетровськ, де змогли оцінити якість  первинної медичної допомоги. 
До складу ЦПМСД № 11 входять 5 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, що обслуговують  55 тисяч мешканців Амур-Нижньодніпровського  району.

Близько 15 тисяч жителів та гостей Дніпропетровщини взяли участь у заключному концерті Всеукраїнського туру «Вболівай з найкращими!»У Дніпропетровську проходить заключний етап Всеукраїнського туру «Вболівай з найкращими!», що спрямований на підтримку вболівальників УЄФА ЄВРО 2012. Він зібрав близько 15 тисяч жителів та гостей міста – найкращих у своїй справі – вболівальників за рідне місто та великий футбол. Від імені голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова привітала учасників заходу, молодь, жителів та гостей міста. 
«Молодь Дніпропетровщини – це десятки тисяч ініціативних, креативних і перспективних молодих людей, які впевнено крокують уперед. Разом із вами ми любимо, цінуємо і розвиваємо нашу Дніпропетровщину. І сьогодні завдяки всеукраїнському туру «Вболівай з найкращими» у максимально великої кількості жителів Дніпропетровщини з'явилася можливість проявити себе та показати те, як ми сильно любимо наш регіон і як ми за нього вболіваємо. Ми всі віримо у вас! Ви найкращі! Я вдячна організаторам цього унікального масштабного проекту, особливо Руслані і Кузьмі, за те що створили справжнє свято футболу», - сказала Марія Пустова.

« 1 2 ... 220 221 222 223 224 ... 305 306 »