Покров Пятница 26.04.24, 20:59
Сайт
Главная » Область
Генпрокурор України Віктор Пшонка подякував голові Дніпропетровської облдержадміністрації О. Вілкулу за професійну організацію роботи«Правоохоронці і центральних відомств, і Дніпропетровщини заслуговують на подяку за свій високий професійний рівень і за відданість своїй праці. Я хотів би особисто виказати подяку мешканцям Дніпропетровська за їхню витримку, за мужність, за розуміння ситуації, за спільне переживання того, що в цей період відбувалося в суспільстві. Особливо за ту єдність, яка була проявлена в святкові дні, тому що це були як раз дні напруженої роботи правоохоронців. Я ще раз в присутності голови облдержадміністрації Олександра Вілкула засвідчую йому подяку від всіх нас, представників правоохоронних органів, за його дії по координації, за організацію медичної допомоги, за все те, що в органах правопорядку було зроблено тут, у Дніпропетровську», - зазначив Генпрокурор України Віктор Пшонка під час прес-конференції у Дніпропетровську щодо ходу слідства по справі вибухів, що сталися у місті 27 квітня.

На Дніпропетровщині розпочато реалізацію пілотного проекту, який забезпечить доступні ціни на лікарські засоби для громадян з гіпертонією.На виконання Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо регулювання цін на лікарські засоби, у Дніпропетровські області з 1 червня 2012 року реалізується всеукраїнський пілотний проект по впровадженню державного регулювання цін на лікарські засоби для  лікування осіб з гіпертонічною хворобою. 
«В рамках Всеукраїнського пілотного проекту з питань державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонічну хворобу на Дніпропетровщині розпочала свою дію система продажу медикаментів для лікування захворювань серцево-судинної системи за доступними цінами», - сказала заступник начальника Державної служби з лікарських засобів у Дніпропетровській області Лариса Кучина.

У Дніпропетровську відбулася зустріч представників обласної та міської влади з активістами батьківського руху «За наших дітей»У День захисту дітей керівництво Дніпропетровської області та м. Дніпропетровськ, представники головного управління охорони здоров’я та члени Громадської платформи з питань медичної реформи зустрілися з активістами батьківського руху «За наших дітей» з метою  обговорення етапів модернізації охорони здоров’я у Дніпропетровській області
Під час зустрічі були обговорені найактуальніші питання реалізації медичної реформи та визначені пріоритетні напрямки модернізації галузі охорони здоров’я на Дніпропетровщині.

За перший день виплати компенсацій вкладів Сбербанку колишнього СРСР на Дніпропетровщині отримали гроші 9333 особиПро це повідомила голова  Дніпропетровського обласного управління «Ощадбанку» Галина Івакіна. 
На сьогодні у відділеннях «Ощадбанку» Дніпропетровської області актуалізацію даних для отримання компенсації пройшли понад 114 тис вкладників Сбербанку колишнього СРСР. Виплата компенсацій вкладникам, які вже пройшли актуалізацію своїх даних у відділеннях «Ощадбанку», розпочато сьогодні 1 червня 2012 року.
Виплата компенсацій проходить у рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України. Згідно з дорученням губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула в області йде широка роз’яснювальна робота щодо порядку отримання виплат.
З відповідями на найбільш актуальні питання щодо виплат компенсацій за вкладами Сбербанку колишнього СРСР ви можете ознайомитися тут.
Керівництво «Ощадбанку» звернулося до громадян, яким вже призначена виплата компенсації, приходити до відділень банку відповідно до запрошень. 

За підтримки Олександра Вілкула 70 дніпропетровських дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, відвідали острів ХортицюЗа підтримки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула 70 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, відвідали острів Хортицю (м. Запоріжжя). Діти є вихованцями дитячого будинку № 2 «Світанок», дитбудинку «Барвінок» та притулків «Берегиня» і «Росток», що знаходяться у Дніпропетровську.
Дітям організували екскурсію історичними місцями острова, зокрема, вони відвідали стародавню церкву і музей «Хортиця». Також юні дніпропетровці  покаталися на конях, переглянули виступи козаків та театральне дійство. 
 «Кожна дитина повинна мати щасливе дитинство. Губернатор Олександр Вілкул приділяє особливу увагу оздоровленню та організації дозвілля для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Змістовні екскурсії, святкові концерти, походи й спортивні змагання будуть не тільки цікавими для дітей, а й сприятимуть їх вихованню і розвитку.

Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека імені Кирила і Мефодія презентувала проект «Краєзнавчий інтерактивний туризм»У рамках регіональної програми розвитку культури, що реалізується під керівництвом Олександра Вілкула, у діяльність бібліотек Дніпропетровщини впроваджуються новітні інформаційні технології. Результати цієї роботи є цікавими для інших регіонів і презентуються на національному рівні. Зокрема, Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія взяла участь у Всеукраїнському Ярмарку інноваційних ідей «Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади», де презентувала свій проект «Краєзнавчий інтерактивний туризм».
Місія ярмарку – показати широкій громадськості нові можливості бібліотек у наданні послуг із використанням Інтернету та інформаційних технологій. 

У Міжнародний День захисту дітей юні таланти Дніпропетровщини взяли участь в урочистій зустрічі з Президентом України Віктором ЯнуковичемУ Києві в Міжнародний День захисту дітей відбулась зустріч Президента України Віктора Януковича з талановитими дітьми з усіх областей країни. У заході взяли участь і школярі Дніпропетровської області, які є переможцями престижних Всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів. Зокрема, учень Партизанської школи Дніпропетровського району Олексій Саєнко, учениця Вільногірської школи № 3 Ольга Мішагіна, учениця Дніпропетровської школи № 45 Діана Козакевич, учень Дніпродзержинської школи № 21 Владислав Горенич та вихованка Криворізької музичної школи № 1 Маргарита Кірсанова.

Губернатор Олександр Вілкул привітав колективи ДП «КБ «Південе» та ДП «ВО Південмашзавод» з успішним 32-м пуском ракети «Зеніт–3SL»Першого червня 2012 року о 8 годині 23 хвилини за київським часом з плавучої платформи «Одісей», що знаходиться на екваторі у Тихому океані в районі острова Різдва (Республіка Кірібаті), успішно стартувала ракета-носій «Зеніт–3SL» з американським космічним апаратом (КА) Intelsat-19 вагою більше 5 тонн.
Ракета космічного призначення «Зеніт–3SL» спроектована ДП «КБ «Південе». Перша та друга ступінь розроблені ДП «КБ «Південе» та виготовлені ДП «ВО Південмашзавод» разом з російськими та українськими підприємствами. Третя ступьнь розроблена та виготовлена ракето-космічною корпорацією «Енергія» (Росія).
«Я вітаю колективи Конструкторського бюро «Південе» та Виробничого об’єднання «Південмашзавод» з успішним стартом ракети «Зеніт–3SL». Ви в черговий раз своєю працею підтвердили звання Дніпропетровщини, як космічної столиці України. Ваш успіх – це високий рівень науково-технічних розробок, який є складовою іміджу нашої країни. 

На Дніпропетровщині вже укладені перші 20 попередніх договорів на отримання пільгових кредитів для придбання житла під 3% річнихЗа завданням губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині у всіх дозвільних центрах міст і районів впроваджено «єдине вікно» з надання консультацій та допомоги для жителів області на отримання пільгового кредиту для придбання житла під 3% річних. 
Програма пільгового іпотечного кредитування реалізується в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича. Дана Соціальна Ініціатива Президента України створює можливості для громадян придбати житло в кредит лише під 3% річних. Термін кредитування - 15 років. Максимальна ставка кредиту - 16%, з яких 13% компенсує держава. Це дасть можливість людям скористатися допомогою держави для поліпшення житлових умов.

Олександр Вілкул вручив обласні стипендії відмінникам навчання серед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклуванняГолова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів урочисту зустріч із відмінниками навчання серед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Олександр Вілкул привітав 120 юних стипендіатів із закінченням навчального року з високими результатами та Міжнародним Днем захисту дітей. Відмінники отримали від обласної влади стипендії, пам’ятні подарунки та квіти. 
«Сьогодні в цій залі зібралися кращі з кращих. Сто двадцять розумних, сильних і впевнених у собі юнаків та дівчат, які рухаються вперед і досягають поставленої мети. Така розумна молодь вкрай потрібна і нашому регіону, і нашій країні! Я вітаю вас із закінченням навчального року з високими результатами і Міжнародним Днем захисту дітей», – сказав Олександр Вілкул.

« 1 2 ... 222 223 224 225 226 ... 305 306 »