Покров Пятница 26.04.24, 06:09
Сайт
Главная » Область
На Дніпропетровщині близько 20 тисяч громадян вже отримали компенсації вкладів колишнього Сбербанку СРСРПро це під час брифінгу повідомила начальник Дніпропетровського обласного управління АТ «Ощадбанк України» Галина Івакіна. У брифінгу також узяв учать керуючий Правобережним відділенням «Ощадбанку України» Євген Здобніков.
З першого червня 2012 року розпочато виплато компенсацій вкладникам Сбербанку колишнього СРСР. Виплата компенсацій проходить у рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України. Згідно з дорученням губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула в області йде широка роз’яснювальна робота щодо порядку отримання виплат. На сьогодні у відділеннях «Ощадбанку» Дніпропетровської області актуалізацію даних для отримання компенсації пройшли близько 118 тис вкладників Сбербанку колишнього СРСР. За перші три дні виплат кошти отримали близько 20 тисяч громадян.

У Дніпропетровську з 06 по 20 червня 2012 року проходить виставка рідкісних видань творів Олександра ПушкінаЗа підтримки губернатора Олександра Вілкула з 06 по 20 червня 2012 року у Дніпропетровській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Кирила і Мефодія проходить традиційна книжкова виставка в рамках Дня пушкінської поезії. Місце відкриття та експозиції виставки – вул. Ю. Савченка, 10; 3-й поверх; Сектор рідкісних і цінних документів. Час роботи виставки – з 14 до 18 години.
«Розвиток культури й мистецтва, у тому числі, підтримка бібліотек – це інвестиції у формування висококультурного, духовного покоління та в майбутнє нашого регіону й країни. Губернатор Олександр Вілкул приділяє особливу увагу всебічному вихованню молоді. На Дніпропетровщині проводиться низка культурних та освітніх заходів. Одним із них є традиційна книжкова виставка, присвячена творчості видатного поета Олександра Пушкіна. Подібні заходи є прикладом поважного відношення до мистецтва та історії літератури. Через повагу до минулого ми створюємо потужну платформу для розуміння сьогодення і майбутнього», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

До Дня медичного працівника у Дніпропетровську пройде «Естафета здоров’я»9 червня у м. Дніпропетровську на площі біля Театру опери та балету об 11.00 відбудеться «Естафета здоров'я», присвячена Дню медичного працівника. В естафеті візьмуть участь команди медпрацівників 12 лікувально-профілактичних закладів Дніпропетровської області.
У рамках естафети з 9.00 до 13.00 всі бажаючі можуть пройти безкоштовні скринінгові обстеження: вимірювання артеріального та внутрішньоочного тиску, визначення рівня глюкози в крові, маси тіла, алкотестування, дерматоскопію новоутворень шкіри, флюорографію, а також отримати консультації з питань профілактики захворювань.

На Дніпропетровщині за підтримки Олександра Вілкула з 08 по 10 червня 2012 року відбудеться VІ обласна спартакіада державних службовцівЗа підтримки губернатора Олександра Вілкула з 08 по 10 червня 2012 року у смт. Покровське Дніпропетровської області у дитячо-оздоровчому таборі «Дружба» відбудеться VІ обласна спартакіада державних службовців. Урочисте відкриття – 08 червня 2012 року о 16.00 
Це фінальний етап змагань регіонального рівня, у якому змагатимуться збірні РДА. За попередніми даними у змаганнях візьмуть участь представники 22 районів області, це близько 350 учасників.
За підсумками VI обласної спартакіади держслужбовців буде сформована збірна команда області. Вона представлятиме Дніпропетровщину на Всеукраїнській спартакіаді серед збірних команд державних службовців АР Крим, областей, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, яка відбудеться у вересні 2012 року в Алушті.

Губернатор Олександр Вілкул привітав видатних тренерів Дніпропетровщини з одержанням урядових стипендійГубернатор Олександр Вілкул привітав десятьох видатних тренерів Дніпропетровщини з одержанням урядових стипендій. Кабінет Міністрів України призначив стипендії тренерам за вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту та підготовку спортсменів, які показали високий результат на Олімпійських і Паралімпійських іграх, чемпіонатах світу, чемпіонатах Європи. Загалом стипендії отримали 75 тренерів України. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів щомісяця з 01 червня по 01 вересня 2012 року виплачуватимуться стипендії у розмірі понад 8тис грн.
«Кабінет Міністрів України високо оцінив результати роботи тренерів Дніпропетровщини у розвитку галузі спорту та підготовці спортсменів, які показали високі результати на міжнародних змаганнях.

З обласного бюджету виділено більше 1 млн грн на проведення науково-дослідницької роботи з вивчення ґрунтових вод на житловому масиві ТопольПро це повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Ступак під час робочої наради, що пройшла на житловому масиві «Тополя».
«Кожна людина має право жити спокійно, не турбуватися про свою безпеку та збереження власного майна. Особливо це питання актуальне для мешканців житлових масивів «Тополя», де мешкає близько 60 тис людей. 15 років тому, 6 червня 1997 року, в результаті зсуву на житловому масиві були зруйновані будинки, дитячі садки та школа. Проблема житлового масиву на особистому контролі губернатора Олександра Вілкула. Зараз вперше за останні 10 років, керівництвом області залучені кошти, необхідні для проведення рекомендованих вченими досліджень, для заходів з профілактики зсувів і інженерного захисту території. За підтримки губернатора на початку 2012 року було виділено 1,1 млн грн. Це ті кошти, які сьогодні необхідні для того, щоб профінансувати та провести всі науково-дослідні та пошукові роботи з вивчення стану ґрунту на житловому масиві «Тополя», - сказав Іван Ступак.

Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей посіла ІІІ місце у Всеукраїнському онлайн-конкурсі «БібліоКіноФест: кадри вирішують все»Бібліотеки Дніпропетровської області активно впроваджують у свою діяльність новітні інформаційні технології. Цей напрямок губернатор Олександр Вілкул визначив пріоритетним у реалізації регіональної програми розвитку культури. Роботу бібліотек Дніпропетровщини вже оцінили на національному рівні. Зокрема, Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей посіла ІІІ місце в онлайн-конкурсі «БібліоКіноФест: кадри вирішують все», що проходив у рамках Всеукраїнського Ярмарку «Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади».

Для звернень жителів Дніпропетровщини розпочав роботу контакт-центр «Гаряча лінія Олександра Вілкула»На Дніпропетровщині відкрився перший в Україні регіональний контакт-центр, побудований за моделлю «Урядового контактного центру». Відтепер за телефоном  0-800-505-600 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) жителі Дніпропетровщини можуть звернутися за вирішенням свого питання на спеціальну губернаторську «Гарячу лінію Олександра Вілкула».  
Кожне звернення, яке надходить на «гарячу лінію», знаходиться на особистому контролі голови облдержадміністрації Олександра Вілкула.

Олександр Вілкул відкрив триступеневу систему очистки води та систему преаерації водозабірного ковша на Карачунівському комплексіГолова Дніпропетровської облдержадміністрації відкрив сучасну триступеневу систему очистки води та систему преаерації водозабірного ковша на Карачунівському водопровідному комплексі, який забезпечує питною водою понад 250 тис жителів Кривбасу. У заході також узяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, керівництво міста Кривий Ріг, керівництво державного підприємства «Кривбаспромводопостачання», керівники проектних та підрядних організацій і установ.
Підвищення якості питної води є одним з головних напрямів регіональної екологічної політики в рамках реалізації Комплексної стратегії розвитку регіону, яка була розроблена і прийнята за ініціативою губернатора області Олександра Вілкула. Одним з ключових проектів у цьому напрямку є модернізація очисних споруд на Карачунівському водопровідному комплексі державного підприємства «Кривбаспромводопостачання. 

Олександр Вілкул відкрив водопровідну мережу в селі Олексіївка Нікопольського району, яка забезпечить 3,5 тис жителів села питною водоюГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив водопровідну мережу в селі Олексіївка Нікопольського району, яка забезпечить 3,5 тис жителів села якісною питною водою. Довжина розвідних водопровідних мереж становить майже 25 км. Вартість будівництва складає майже 8 млн грн. 
 
Будівництво водопровідної мережі села Олексіївка розпочалося з 1993 року. У 2005 році була введена в експлуатацію перша черга будівництва, яка склала лише 2,8 км розвідних водопровідних мереж, розпочалися роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації другої черги будівництва. У 2008 році всі роботи були зупинені через відсутність коштів.

« 1 2 ... 221 222 223 224 225 ... 305 306 »