Покров Суббота 18.05.24, 10:57
Сайт
Главная » Архив материалов
На Дніпропетровщині визначено найкращі Інтернет-сайти загальноосвітніх навчальних закладівНа Дніпропетровщині визначено найкращі Інтернет-сайти загальноосвітніх навчальних закладів. За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова нагородила переможців. У конкурсі взяли учать всі 972 загальноосвітні навчальні заклади області. За результатами конкурсу визначено 12 сайтів-переможців у 7 номінаціях

В Днепропетровске взрывались бомбы без оболочек - экспертыВзрывы в центре Днепропетровска в пятницу, вероятнее всего, были вызваны устройствами безоболочного типа.

К такому выводы пришли эксперты в области безопасности, опрошенные Интерфаксом-Украина.

По их мнению, характер повреждений, полученных людьми в результате взрывов, позволяет судить о том, что взрывные устройства не были начинены поражающими элементами, а травмы получены, вероятнее всего, осколками мусорных урн и другими предметами.

Эксперты пока не установили точный тип и мощность взрывных устройств.

В Днепропетровске эвакуируют вокзалС Днепропетровского вокзала начали эвакуацию пассажиров. Об этом сообщают местные СМИ со ссылкой на "Комсомольскую правду".
По громкой связи диспетчер вокзала объявил о том, что помещение нужно срочно очистить от людей. Началась давка и паника.
К зданию вокзала начали прибывать взрывотехники и саперы с собаками. По предварительной информации в местное Управление Министерства внутренних дел несколько минут назад позвонил аноним, который сообщил, через несколько минут железнодорожный вокзал взлетит на воздух.
Поезда, которые должны были прибыть на перон, остановлены в пригороде. Также перенесена на неопределенный срок и отправка поездов.

Янукович назвал взрывы в Днепропетровске вызовом для всей страныПрезидент Украины Виктор Янукович называет очередным вызовом для всей страны взрывы, прозвучавшие в пятницу в Днепропетровске.
"Я знаю то, что знаете вы. Я успел переговорить с председателем СБУ, министром внутренних дел. Пока другой информации нет. Мы знаем, что есть пострадавшие, понимаем, что это для нас очередной вызов, для всей страны", - сказал он журналистам в Армянске (Крым) в пятницу.
По словам президента, для расследования взрыва "будут задействованы лучшие сыщики".
"Мы подумаем, как ответить достойно", - добавил глава государства.
Президент отметил, что будет создана специальная группа для расследования взрывов. По его словам, в эту группу будут включены следователи. В частности, будут привлечены не только днепропетровские службы безопасности, но и другие.
"Думаю, что разберемся. Жаль, что так произошло", - сказал он.
Как сообщалось, в связи со взрывами в городе возбудили дело по статье "террористический акт". По данным местных СМИ, в городе прогремело уже 10 взрывов

Взрывы в Днепропетровске назвали терактами. Взрывов уже 10Прокурор Днепропетровской области возбудил уголовное дело в связи со взрывами в городе по части 2 статьи 258 Уголовного кодекса Украины (террористический акт).
Об этом сообщил руководитель пресс-службы Генпрокуратуры Юрий Бойченко. По словам Бойченко, в Днепропетровск выехала оперативная группа, возглавляемая министром внутренних дел Виталием Захарченко. В состав группы входят заместитель генпрокурора Виктор Войцишен и первый замглавы СБУ Петр Шатковский.
Пятый взрыв произошел возле торгового центра "Гранд Плаза". Еще 2 взрыва прогремели на Озерке в 12:55, на Правде, на Набережной, на Серова было два взрыва. По данным местных СМИ, всего взрывов уже 4.

На Дніпропетровщині тривають масштабні екологічні акції «Первоцвіт-2012» та «Нерест-2012» Під головуванням начальника Державної екологічної інспекції України Павла Жили відбулась відеоконференція з начальниками профільних обласних інспекцій та представниками громадськості з Дніпропетровської, Харківської, Одеської, Львівської областей та Києва. 
Павло Жила обговорив з регіонами результати посиленого державного контролю за ранньоквітучими рослинами, що занесені до Червоної книги України (акція «Первоцвіт-2012»), та за використанням водних живих ресурсів під час весняно-літньої заборони у нерестовий період (акція «Нерест-2012»)».

О.Вілкул: «На Дніпропетровщині у першому кварталі 2012 року обсяг виконаних будівельних робіт порівняно з аналогічним періодом 2011 р. вирісНа Дніпропетровщині у першому кварталі 2012 року обсяг виконаних будівельних робіт склав 879,6 млн грн, що на 13,1% більше порівняно з аналогічним періодом 2011 року. Про це повідомив Олександр Вілкул під час семінару-практикуму «Містобудівне законодавство: теорія та практика застосування».
«Розвиток кластеру будівництва – один з пріоритетів Комплексної стратегії розвитку регіону та один з головних напрямків підвищення його конкурентоспроможності. Одне робоче місце, створене в галузі будівництва, забезпечує створення п'яти робочих місць у суміжних галузях. Враховуючи передові світові практики, в рамках Програми реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича Уряд влада створює необхідні умови для розвитку будівельної галузі Дніпропетровщини. Спрощені дозвільні і погоджувальні процедури для будівельників створюють сприятливі умови ведення будівельного бізнесу. Практично в три рази скоротилися терміни, відведені на підготовку дозвільних та погоджувальних документів. Значно спрощена процедура отримання дозволу на початок будівництва.

Створення прозорої та зручної системи оплати комунальних платежів - один зі стимулів для споживачів своєчасно розраховуватись Органи місцевого самоврядування повинні вживати дієвих механізмів щодо стимулювання населення своєчасно та в повному обсязі розраховуватись за послуги ЖКГ. Відповідне завдання перед місцевими керівниками поставив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації. Такими стимулами є зручні способи оплати за допомогою розрахункових центрів, знижки для сумлінних платників за рахунок місцевих бюджетів, впровадження інших сучасних сервісів. Зокрема, губернатор поставив в приклад відповідні ініціативи, що успішно впроваджені в Нікополі та в Кривому Розі.

У 2012 році на Дніпропетровщині планується провести капітальний ремонт покрівель 249 будинків та відновити роботу 87 непрацюючих ліфтівУ 2012 році у містах Дніпропетровщини планується провести капітальний ремонт покрівель 249 будинків та відновити роботу 87 непрацюючих ліфтів. Про це під час колегії Дніпропетровської облдержадміністрації доповів губернатору Олександру Вілкулу начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов.
Андрій Білоусов відзначив, що в 2011 році в містах області за завданням губернатора Олександра Вілкула за бюджетні кошти було капітально відремонтовано покрівлі 222 житлових будинків. У 2012 році передбачається відремонтувати покрівлі вже 249 житлових будинків. Також у 2012 році за завданням губернатора передбачено відновити 87 або 15% непрацюючих ліфтів. 

Олександр Вілкул: Прогнозний обсяг фінансування заходів у галузі ЖКГ з бюджетів усіх рівнів у 2012 році – вдвічі більше, ніж у 2010 роціУ 2012 році на Дніпропетровщині прогнозують продовження позитивної динаміки фінансування заходів у галузі ЖКГ з бюджетів усіх рівнів. У 2010 році обсяг фінансування становив майже  545 млн грн,  у 2011-му – майже 888 млн грн. Прогнозний обсяг фінансування галузі ЖКГ регіону на 2012-й – 1 млрд 42 млн грн. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації.

« 1 2 ... 266 267 268 269 270 ... 339 340 »