Покров Воскресенье 05.05.24, 17:46
Сайт
Главная » Архив материалов
Олександр Вілкул: На Дніпропетровщині вже на третину виконано річне завдання щодо кількості створених нових робочих місцьНа Дніпропетровщині вже вшестеро скорочено накопичені в минулі роки обсяги заборгованості з виплати заробітної плати, йде впевнений процес зменшення безробіття і легалізації зарплати. В регіоні вже на третину виконано річне завдання щодо кількості створених нових робочих місць. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації. 
Олександр Вілкул підкреслив, що протягом 2-х років в регіоні продовжуються стала тенденція зменшення заборгованості із виплати заробітної плати – обсяг заборгованості скорочено у більш ніж у 6 разів – з 89 млн грн до 13,8 млн грн (станом на 24.04.2012). У 2012 році створено 17,8 тис. нових робочих місць – це третина річного завдання.

На Дніпропетровщині за підсумками січня-березня 2012 року продовжується зростання обсягів в основних галузях За підсумками січня-березня 2012 року в більшості галузей і сфер діяльності Дніпропетровської області продовжується економічне зростання. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації. 
«Президент України Віктор Федорович Янукович наголошує, що першочергове завдання регіональної влади – забезпечити стабільне управління соціально-економічним розвитком. Від цього залежить реальне поліпшення рівня життя населення. Економічне зростання в Україні напряму залежить від економічної активності та підприємницької ініціативи на місцях, інвестиційної привабливості територій і реалізації інноваційних підходів до управління регіонами. Задля цього з минулого року ми реалізуємо Комплексну стратегію розвитку Дніпропетровської області до 2015 року, такі ж програмні документи діють в кожному місті та районі», - сказав Олександр Вілкул.

У Дніпропетровську визначено переможців обласного конкурсу «Розповім про подвиг», присвяченого 67-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній У Дніпропетровську визначено переможців обласного конкурсу «Розповім про подвиг». За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова вручила дипломи та художні книги 30 переможцям обласного літературного конкурсу «Розповім про подвиг», присвяченого 67-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Загалом на участь у конкурсі було подано понад 200 робіт від учнів з 3 по 11 клас шкіл області. 
Учасники конкурсу у своїх прозових та поетичних творах прославляють подвиг воїнів-визволителів, розповідають про долі своїх дідів-прадідів у роки Великої Вітчизняної війни.

Дніпропетровщина вшанувала пам’ять жертв Чорнобильської катастрофиУ Дніпропетровську в кафедральному Свято-Троїцькому соборі пройшла панахида вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи. Її відслужив Митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Іриней у супроводі духовенства Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви. Після богослужіння відбулася хресна хода до меморіального комплексу «Чорнобильський дзвін», де відбулося урочисте покладання квітів.
У заході з ушанування 26-х роковин Чорнобильської катастрофи взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, голова обласної ради Євген Удод, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, духовенство, та понад 500 ліквідаторів аварії, представників громадських організацій «чорнобильців», вдів загиблих та інші.

За ініціативи і підтримки Олександра Вілкула цього року в місті Павлоград буде побудовано новий міст через річку Вовча Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів установчу нараду щодо будівництва нового мосту через річку Вовча у місті Павлоград. У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов, Павлоградський міський голова Іван Метелиця, начальник Дніпропетровського обласного управління водних ресурсів Володимир Добринін, начальник управління Державтоінспекції управління МВС України у Дніпропетровській області Микола Вовчук, начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Микола Сироватський та інші.

28 квітня відзначатиметься Всесвітній день охорони праціЗвернення організаційного комітету з підготовки та проведення у 2012 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні у рамках Всесвітнього дня охорони праці до центральних і місцевих органів виконавчої влади, об’єднань роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ, організацій України

До уваги жителів та гостей Дніпропетровської області! Напередодні Травневих свят управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації звертає увагу громадян на необхідність обережного поводження з вогнем у лісових масивах.
Найбільш небезпечними є лісові пожежі. Найчастіше пожежі виникають у вихідні та святкові дні – до 40% від загальної кількості.
 У 90 % випадків пожежі спричиняють люди, які необережно поводяться з вогнем. 

У Дніпропетровську за підтримки Олександра Вілкула з 25 по 28 квітня 2012 року відбудеться чемпіонат України з академічного веслуванняУ Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула з 25 по 28 квітня 2012 року відбудеться чемпіонат України з академічного веслування. У змаганнях братимуть участь більш ніж 200 найкращих спортсменів України з академічного веслування, переможці чемпіонатів світу, чемпіонатів Європи, призерів Олімпійських ігор. Переможці отримають можливість представити Україну в ХХХ Олімпійських іграх 2012 року.

«Дніпропетровщина системно готується до ХХХ Олімпійських ігор 2012 року. У регіоні відновлюється спортивна інфраструктура, проводяться регіональні, всеукраїнські та міжнародні змагання. Чемпіонат з академічного веслування – це ще один майданчик для тренування нових чемпіонів Дніпропетровщини, які прославлятимуть Україну в усьому світі», – сказав Олександр Вілкул.

Міністерство охорони здоров’я попереджає про випадки шахрайства при реалізації харчових продуктів для спеціального дієтичного споживанняШановні жителі Дніпропетровської області!
Міністерство охорони здоров’я України попереджає про випадки шахрайства при реалізації  харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок (спеціальні харчові продукти). Останнім часом через засоби масової інформації все частіше поширюються рекламні повідомлення, які позиціонують спеціальні харчові продукти як лікарські засоби. Реклама містить інформацію про нібито ефективні препарати, які  полегшують умови перебігу захворюваня та мають унікальні лікувальні властивості, що сприяють швидкому одужанню.

У Дніпропетровську з пацієнтами та медичними працівниками проходить обговорення нових умов надання медичної допомогиМедичний персонал та пацієнти кожної амбулаторії мають змогу висловити свої пропозиції щодо розміщення лікарів у своєму медичному закладі, а також внести зауваження стосовно територіального закріплення населення за конкретною амбулаторією.   
З метою комфортного перебування в одному медичному закладі пацієнтів різної вікової категорії та стану здоров’я, у кожній амбулаторії будуть розмежовані кабінети терапевтів, педіатрів, акушерів-гінекологів та вузькопрофільних спеціалістів. Це дозволить уникнути одночасного перебування у черзі  дітей, дорослих, вагітних жінок. 
Наразі для кожної із 72 амбулаторій, що діють у Дніпропетровську, розроблені графічні плани, які містять пропозиції щодо розміщення кабінетів лікарів з урахуванням потреб пацієнтів. Проте остаточне рішення по розмежуванню потоків пацієнтів буде прийнято лише після обговорення з населенням. Щодня у кожній амбулаторії члени Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації проводять обговорення графічних планів як з медичним персоналом, так і з пацієнтами.

« 1 2 ... 267 268 269 270 271 ... 339 340 »