Покров Четверг 02.05.24, 08:50
Сайт
Главная » Архив материалов
О.Вілкул: «У 2011 році на Дніпропетровщині на 42% знизився показник загибелі дітей під час надзвичайних ситуацій»У 2011 році на Дніпропетровщині на 42% зменшилася кількість надзвичайних ситуацій. Настільки ж знизився показник загибелі дітей під час надзвичайних ситуацій. Зокрема, у порівнянні з 2010 роком кількість надзвичайних ситуацій в області скоротилася з 17 до 10, а інших надзвичайних випадків – з 16 тис 347 до 15 тис 749. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час зборів керівного складу цивільного захисту області щодо підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту в 2011 році та визначення основних завдань у сфері цивільного захисту на 2012 рік. «Попередження та ліквідація надзвичайних ситуацій завжди перебуває на особливому контролі обласної влади. Щороку ми технічно посилюємо рятувальні загони – закуповуємо нове обладнання, впроваджуємо новітні сучасні технології. Завдяки цьому в області вдалося на 15% знизити показники загибелі людей, у тому числі на 42% - дітей, під час надзвичайних ситуацій», – сказав Олександр Вілкул.

О.Вілкул: «У 2011 році від підтоплень було захищено 470 гектарів територій сільських районів Дніпропетровської областіУ 2011 році від підтоплень було захищено 470 га територій сільських районів Дніпропетровської області. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час зборів керівного складу цивільного захисту області щодо підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту в 2011 році та визначення основних завдань у сфері цивільного захисту на 2012 рік. «У минулому році ми ретельно контролювали ситуацію на водоймах області – проводили спеціальний моніторинг. Це забезпечило безаварійний пропуск паводку та льодоходу, що дозволило уникнути підтоплень», – сказав Олександр Вілкул. Масштабний обсяг робіт було виконано торік на водоймах області. Зокрема, розчищено 15,2 км русел річок Стара Саксагань у Кривому Розі, Вовча у Павлограді, Мокра Сура у Дніпропетровському районі, Кільчень і Богатенька в Новомосковському районі, балка Непхай в Юр'ївському районі.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині впроваджуються системи моніторингу атмосферного повітря»На Дніпропетровщині впроваджуються системи моніторингу атмосферного повітря. Перша така система вже встановлена в Дніпропетровську. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час зборів керівного складу цивільного захисту області щодо підведення підсумків роботи у сфері цивільного захисту в 2011 році та визначення основних завдань у сфері цивільного захисту на 2012 рік. «У серпні 2011 року я дав доручення мерам міст з найбільшим екологічним навантаженням – Кривий Ріг, Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ – встановити системи моніторингу атмосферного повітря. Ці системи працюють в автоматичному режимі, дані оновлюються кожні 20 хвилин», – сказав Олександр Вілкул. До кінця 2012 року в обласному центрі запустять 6 систем моніторингу. 

В Дніпропетровській області немає епідемії коруВ Дніпропетровській області станом на 2 лютого 2012 року лабораторно підтверджено лише 3 випадки захворювання на кір у дорослих (мешканці м. Кривий Ріг), про це заявила завідуюча епідеміологічним відділом Дніпропетровської СЕС Людмила Гриценко. Вона підкреслила, що ці випадки не свідчать про наближення епідемії в нашу область.         Спеціалісти запевняють, що Дніпропетровська область достатньо забезпечена комбінованою вакциною проти кору. Цих запасів повністю вистачає для планової вакцинації дітей до 18 років (щеплення відбувається за державний кошт).          Лікарі радять в будь-яких випадках підозри на хворобу звертатись до сімейного лікаря. ДовідкаСимптоми кору схожі на звичайне ГРВІ: слабкість, головний біль, зниження апетиту, зниження артеріального тиску та ін.

О.Вілкул: «У березні 2012 року Дніпропетровщина вперше за останні 35 років отримає Схему планування території області»Про це губернатор Олександр Вілкул повідомив, відкриваючи нараду щодо розробки й затвердження проекту Схеми планування території Дніпропетровської області на період до 2031 року.«Схема планування території області є важливим інструментом проектного та адресного управління регіоном у рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. Цей стратегічний документ покликаний стати базою для формування місцевих програм соціально-економічного розвитку територій області», – сказав Олександр Вілкул. Відсутність Схеми планування території області протягом останніх 35 років – з 1976 року – стримує соціально-економічний розвиток області. У 2010 році губернатор Олександр Вілкул поставив завдання перед відповідними службами області доопрацювати проект Схеми планування території області й до кінця 2011 року провести його державну експертизу.

На Дніпропетровщині визначено 10 знакових подій 2011 року у сфері фізичної культури та спорту Розвиток спортивної інфраструктури, професійного спорту та популяризація здорового способу життя серед громадян на Дніпропетровщині – один із пріоритетних напрямків роботи обласної влади, які визначені головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом. «Дніпропетровщина має давні традиції розвитку фізичної культури та спорту, підготовки спортсменів високого класу. В області створюються всі умови для того, щоб якомога більше жителів займалися спортом. Здоровий спосіб життя українців – запорука здорового суспільства. Ми робимо спорт масовим, створюємо загальнодоступну й сучасну спортивну інфраструктуру», – сказав Олександр Вілкул. Також він зазначив, що 2012 рік, який Президент України Віктор Янукович оголосив роком фізичної культури та спорту, спортивна Дніпропетровщина розпочала з високого старту.

Оголошення що до створення Єдиного державного реєстру громадян  Виконком міської ради повідомляє, що з метою створення Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2011 р. № 238, громадянам, які перебуваютьна квартирному обліку за місцем реєстрації у виконавчому комітеті Орджонікідзевської міської ради, потрібно оновити облікові дані в квартирних справах, які зберігаються у відділі обліку та розподілу житла.    Прийом громадян відбувається щовівторка за адресою: вул. Калініна, 48, кімната № 106, з 9–00 до 12–00 та з 13–00 до 17–00 год. При собі мати: паспорт, довідку про склад сім’ї та прописку (видає МКП «ЖЕО», квартальні).

494 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з інтернатів області влаштовано!  На Дніпропетровщині за підсумками 2011 року в рамках регіональної концепції «Родина для дитини», ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, влаштовано з інтернатів області 494 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у сімейні форми виховання.Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час прес-конференції з питань підведення підсумків роботи щодо розвитку сімейних форм виховання та усиновлення в Дніпропетровській області в 2011 році.«В області під керівництвом Олександра Вілкула розроблена та реалізується Концепція розвитку усиновлення та інших форм сімейного виховання «Родина для дитини». У рамках концепції спільно з благодійним фондом «Розвиток України» реалізується проект забезпечення прав кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сімейному оточенні.

Олександр Вілкул ставить за мету в роботі обласної влади – не допустити соціального сирітстваМарія Пустова: «Влаштовуючи дітей у сімейні форми виховання, губернатор Олександр Вілкул ставить за мету в роботі обласної влади – не допустити соціального сирітства» Влаштовуючи дітей у сімейні форми виховання, голова облдержадміністрації Олександр Вілкул ставить за мету у роботі обласної влади – не допустити соціального сирітства. На Дніпропетровщині за ініціативи Олександра Вілкула реалізується програма з попередження сирітства «Депутати за благополуччя сімей». «Ми повинні зберегти наявні, так звані, біологічні сім'ї. Тому що більшість дітей опиняються в інтернатах саме через проблеми в сім'ях, а не через загибель батьків», – сказала Марія Пустова під час прес-конференції з питань підведення підсумків роботи щодо розвитку сімейних форм виховання та усиновлення в Дніпропетровській області в 2011 році.

На Дніпропетровщині впродовж 2011 року та січня 2012 року створено 20 дитячих будинків сімейного типу й 72 прийомні сім’їУ рамках Концепції «Родина для дитини», ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, одним із ефективних шляхів вирішення питання сирітства є створення дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ). Упродовж 2011 року та січня 2012 року в області створено 20 дитячих будинків сімейного типу й 72 прийомні сім’ї, до яких влаштовано 270 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. «У Дніпропетровській області ведеться активна робота щодо розвитку сімейних форм виховання – дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та прийомних сімей. Наразі у нас вже функціонує 59 дитячих будинків сімейного типу й 293 прийомних сімї, в яких виховуються 936 дітей», – сказала Марія Пустова під час прес-конференції з питань підведення підсумків роботи щодо розвитку сімейних форм виховання та усиновлення в Дніпропетровській області в 2011 році.

« 1 2 ... 300 301 302 303 304 ... 339 340 »