Покров Пятница 26.04.24, 17:38
Сайт
Главная » Архив материалов
На Дніпропетровщині всі учні з 1 по 4 клас забезпечені безкоштовним гарячим харчуваннямНа Дніпропетровщині всі учні з першого по четвертий клас, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей повністю забезпечені безкоштовним гарячим харчуванням у школах. Відповідно до законодавства харчування учнів 1-4 класів шкіл області та дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки фінансується за кошти місцевих бюджетів. Харчування учнів 5-11 класів оплачують батьки. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.Як зазначила Марія Пустова, на сьогодні показник охоплення гарячим харчуванням учнів 1-4 класів шкіл області складає 100%.

На Дніпропетровщині визначено 10 знакових подій 2011 року у сфері праці та соціального захисту населенняСоціальний захист та підвищення якості життя жителів Дніпропетровщини – головне завдання діяльності обласної влади у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону, яке визначив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул. «Кожен житель Дніпропетровщини повинен відчувати себе захищеним, особливо це стосується дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, інвалідів, афганців, чорнобильців, ветеранів, пенсіонерів тощо. У галузі соціальної політики в області за ініціативи губернатора Олександра Вілкула реалізується ряд спеціальних програм», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.Головним управлінням праці та соціального захисту населення облдержадміністрації було визначено 10 знакових подій 2011 року в сфері праці та соціального захисту населення на Дніпропетровщині.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині активно реалізується Національний проект «Нове життя», який впроваджується за дорученням Президента України Віктора Януковича, – 1 червня 2012 року буде відкрито вже другий перинатальний центр в області».
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів чергову робочу нараду щодо стану будівництва регіонального перинатального центру у Дніпропетровську.

У рамках реалізації Національного проекту «Нове життя» на Дніпропетровщині протягом 2011–2012 років проводиться реконструкція та оснащення сучасним обладнанням регіонального перинатального центру — структурного підрозділу комунального закладу «Обласна дитяча клінічна лікарня».

Станом на 6 лютого до пунктів обігріву в області звернулося понад 11 тис людейУправління преси та інформації облдержадміністрації повідомляє, що станом на 6 лютого 2012 року до пунктів обігріву в Дніпропетровській області звернулося понад 11 тис людей. Серед них 270 – отримали медичну допомогу, а 28 – після переохолодження були госпіталізовані в стаціонар. Тяжких випадків переохолодження в регіоні немає.«Своєчасність встановлення пунктів обігріву дозволила уникнути тяжких випадків та своєчасно надати допомогу жителям Дніпропетровщини. Ситуація щодо роботи пунктів обігріву в регіоні знаходиться на постійному контролі голови облдержадміністрації Олександра Вілкула», – сказав начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Сергій Коваленко.

В області зріс рівень виробництва продукції на підприємствах гірничо-металургійного комплексуОлександр Вілкул: «У Дніпропетровській області зріс рівень виробництва продукції на підприємствах гірничо-металургійного комплексу» «Розвиток металургійної галузі є одним з ключових складових Комплексної стратегії розвитку регіону. Він грунтується на модернізації обладнання, впровадженні енергозберігаючих технологій та дотриманні екологічних стандартів. Ефективна реалізація цих напрямів дозволила підприємствам гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровщини на початок 2012 року досягти високих показників виробництва основних видів продукції», – сказав Олександр Вілкул.

На Дніпропетровщині визначено 10 знакових подій у галузі культуриНа Дніпропетровщині під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізуються програми розвитку культури, туризму та збереження пам'яток історії, Великої Вітчизняної війни в тому числі. У рамках цих програм в регіоні активно впроваджуються новітні інформаційні технології у музейну та бібліотечну справи, проводяться різні фестивалі, акції, семінари, виставки тощо. За результатами реалізації зазначених програм управління культури й туризму облдержадміністрації визначило 10 найяскравіших культурних подій 2011 року.«Дніпропетровщина – це регіон зі славною історією, глибокими культурними традиціями, багатою духовною спадщиною. Наша область сьогодні стрімко розвивається і з упевненістю дивиться в майбутнє. Губернатор Олександр Вілкул приділяє велику увагу збереженню та розвитку культурних надбань регіону.

Олександр Вілкул відкрив на базі закладу «Криворізька міська лікарня №11» сучасне радонове відділення. Реконструйоване під керівництвом Олександра Вілкула радонове відділення у криворізькій міській лікарні №11 стане провідним центром радонової терапії в Україні. Отримати високоякісні медичні послуги зможуть мешканці Кривого Рогу, Дніпропетровщини та всієї України. 
На території закладу «Криворізька міська лікарня №11» знаходиться унікальне родовище радонової води. В Україні таких родовищ лише два: у м. Хмільник (Вінницька область) та у Кривому Розі. З 1970 року в криворізькій лікарні №11 впроваджено лікування радоновими водами. Вміст радону у воді, що добувається зі свердловини глибиною 164 метри, дозволяє готувати цілющі водяні ванни для лікування десятків захворювань опорно-рухової системи, наслідків травм та професійних захворювань, уражень нервової системи, шкіри, хвороб жіночих статевих органів. Через незадовільний санітарно-технічний стан будівель та приміщень у 2008 року радонове відділення було закрито. Тисячі пацієнтів втратили змогу отримувати лікування.

За підтримки Олександра Вілкула Кривий Ріг отримав нові трамваї, які дозволять зекономити до 40 % електроенергіїЗа підтримки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула Кривий Ріг отримав ще три нові вагони швидкісного трамваю. Реконструйовані вагони дозволять до 40 % скоротити споживання електроенергії, знизити рівень шуму та вібрації під час руху, зменшити знос контактного проводу, значно покращити умови перевезення пасажирів. Вартість реконструкції становить близько 6 млн грн. На сьогодні за підтримки губернатора Олександра Вілкула модернізовано вже третину рухомого складу (23 вагони) швидкісного трамваю в Кривому Розі, що значно покращило якість та безпеку перевезення пасажирів. «Підтримка та розвиток електротранспорту на Дніпропетровщині – це, в першу чергу, покращення якості пасажирських перевезень, екологічної ситуації в регіоні та значна економія енергоресурсів. Обласна влада приділяє особливу увагу розвитку цієї галузі інфраструктури.

Олександр Вілкул: «Дніпропетровськ отримає перший сучасний оздоровчий комплекс для дітей та дорослих»У міської ради Дніпропетровська не існує жодного власного оздоровчого комплексу, в якому жителі міста мали змогу оздоровлятися та лікуватися. За ініціативи губернатора Олександра Вілкула обласна влада передає безкоштовно на баланс Дніпропетровська оздоровчий комплекс для дітей та дорослих.Завдяки цьому місто матиме можливість оздоровлювати жителів пільгових категорій, зокрема, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, пенсіонерів, інвалідів, чорнобильців, афганців. «Дніпропетровськ отримає перший сучасний оздоровчий комплекс для дітей та дорослих. Він розташований в екологічно чистому місті на березі річки Самара в селі Орлівщина Новомосковського району.

Олександр Вілкул: «Дніпропетровщина впевнено почала 2012 рік – рік свого 80-річного ювілею»Про це голова облдержадміністрації Олександр Вілкул сказав під час виступу на черговій сесії облради.«Чітке виконання обласного бюджету та показників державного бюджету в 2011 році дозволило регіону досягти вагомих результатів у соціально-економічному розвитку і закласти потужну основу для подальшого поступального руху вперед у 2012 році», - сказав губернатор.Головними досягненнями бюджетного процесу минулого року Олександр Вілкул вважає зростання доходів загального та спеціального фондів обласного бюджету. У порівнянні з 2010 роком вони зросли майже на 260 млн грн або на 14,5% і склали понад 2 млрд грн. При цьому надходження податку з доходів фізичних осіб по області зросли майже на 200 млн грн або на 18% і склали майже 1,3 млрд грн. «Зростання доходів бюджету - ознака того, що в області створено сприятливий бізнес-клімат для ефективної роботи реального сектора економіки і залучення в нього інвестицій.Дніпропетровщина впевнено увійшла в 2012 рік.

« 1 2 ... 299 300 301 302 303 ... 339 340 »